Roma Dönemi Haberleri

Roma Dönemi Haberleri

Yatağanda Tarihi Eser Kaçakçılığı: 3 Gözaltı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Mitchell tarih severler ile buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen Helenistik ve Roma Dönemi Anadolu tarihinin yaşayan en önemli yabancı uzmanı Prof. Dr. Stephen Mitchell, tarihseverlerle bir araya geldi.

Roma dönemine ait madalyon ele geçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Milas İlçesi Hacıapti Mahallesinde M.D. isimli şahsın elinde tarihi eser niteliği taşıyan Roma dönemine ait madalyon bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı.

KAVAKLIDERE'DE KAÇAK KAZI YAPAN 1 KİŞİ YAKALANDI

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde Roma dönemine ait parça sütun başlığı ele geçirildi.

MUĞLA’DA, SAHTE ALKOL OPERASYONU

Muğla'da, ürettikleri sahte alkolü kargo yoluyla piyasaya sürenlere yönelik düzenlenen 'Zincir' operasyonunda 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda Roma dönemine ait bronz kılıç ele geçirildi.

Değeri 1,5 milyon dolar olan yüzük ele geçirildi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda Roma dönemine ait iddiaya göre değeri 1,5 milyon dolar olan aslan motifli yakut yüzük ele geçirildi.

Milyon dolarlık tarihi eseri jandarmaya satmak istediler

Muğla'nın Menteşe ilçesinde piyasaya değeri 1 milyon 500 dolar olan Roma dönemine ait aslan motifli yakut yüzüğü alıcı kılığına giren jandarmaya satmak isteyen 2 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye’nin Denize Yakın En Eski Tiyatrosunun Akıbeti Belirsizliğini Koruyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Roma döneminde yapılan, MS 2. yüzyılda onarım geçiren ve Bizans döneminde arena olarak kullanılan, Türkiye'nin denize yakın en eski tiyatrosu olan Antik Telmessos'un restorasyonu adeta yılan hikayesine döndü.

Tarihi heykeli satmak isterken yakalandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi heykeli satmak isteyen şahıs suçüstü yakalandı.

Fethiye’de Roma dönemine ait 12 tarihi eser ele geçirildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 12 parça Roma Dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi.

Roma Dönemine ait olabileceği tahmin ediliyor

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi’nde evlerinin önündeki özel arazide top oynayan çocuklar, tarihi olduğu değerlendirilen oda mezar buldu. Tarihi eserin Roma Dönemine ait beşik tonozlu oda mezar olabileceği ifade edildi.