Rüzgar, Haberleri

Rüzgar, Haberleri

Bodrum-Kaş arası denizlerde fırtına

 Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Bodrum ve Antalya Kaş arasında kalan denizlerde fırtına uyarısında bulundu.

Bodrum-Fethiye arasında fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın Bodrum ve Fethiye arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Bodrum’da Fırtına Etkili Oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle günlük yaşam olumsuz etkiledi. Rüzgar, hissedilen hava sıcaklığını da düşürdü.

Rüzgarın Ardından Dev Dalgalar Oluştu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yağmurlu ve rüzgarlı havanın ardından dalgaların boyu yükselirken, dalgaları kayıt altına almak isteyenler sahile koştu.

Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor maçından kazanan çıkmadı

Muğla Süper Amatör Lig B Grubu‘nda mücadele eden Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor 11. hafta mücadelesinde 1-1 beraber kaldı.

17 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında bindikleri bot kuvvetli rüzgarla sürüklenen 17 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Sağanak yağış devam edecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla bölgesinde devam eden sağanak ve gök gürültülü yağışın Perşembe sabah saatlerine kadar devam edeceği açıklandı.

Yelkenli karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir yelkenli karaya sürüklenirken, ilçede deniz ulaşımı da yapılamadı.

Denizcilere ve balıkçılara fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Muğla’ya sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Muğla için sağanak yağış ve gök gürültüsü uyarısında bulundu.

Yelkenciler rüzgarı beklerken denizde keyif yaptı

Marmaris Yarış Haftası'na katılan yelkenciler, rüzgarın yeterli hıza gelmesini beklerken, teknelerinin üzerinde güneşlenip denize girdi.

PAZARDA FIRTINA PANİĞİ

Fethiye’de sabah saatlerinden beri etkili olan şiddetli rüzgâr, pazarda panik yarattı.

SEYDİKEMER’DE RÜZGÂR AĞACI DEVİRDİ

Seydikemer’de gece saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgâr, ağacın devrilmesine neden oldu. Devrilen ağaç sonrası yol kısa süreliğine trafiğe kapandı.

Fırtınaya dikkat

Denizlerde, Fethiye-Kaş arasında rüzgârın, (21.06.2022 Salı) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Teknecileri fırtına beklentisi bile durduramadı

Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre bölge genelinde fırtına olması tahmin ediliyor. Fırtına beklentisinin ardından bazı tekne esnafları tura çıkmazken, kimileri de fırtınayı umursamayıp turlarına devam etti.

Kuvvetli rüzgâr etkili oldu

Dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgâr ve yer yer fırtınalı havanın 20 Mart akşamına kadar etkili olmasının beklendiği bildirildi. Vatandaşlardan çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pazar(bugün) ve Pazartesi günü görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Güneşli havanın ardından yağmur bereketi

Fethiye'de aniden bastıran yağmur, bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere yağışların 4 gün sağanak şeklinde süreceği belirtildi.

Şiddetli rüzgar yüksekokulun dış cephesini uçurdu 

Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde yaşanan şiddetli rüzgar nedeniyle Meslek Yüksekokulu'nun dış cephesi uçtu. 

Fethiyespor suni çimde hazırlanıyor 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, Perşembe günü deplasmanda son sırada yer alan Yozgatspor’a konuk olacak. Suni çimde oynanacak karşılaşmaya lacivert beyazlılar, Değirmenbaşı Futbol Sahası’nda hazırlanıyor. Teknik Direktör Mesut Toros, “Deplasmana galibiyet için gidiyoruz. Takım olarak istekli ve arzuluyuz. Yozgatspor’un son sırada yer alması bizim için önemli değil” dedi. 

Fethiyespor 2 oyuncuyu renklerine bağladı 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ara transferin son gününde kadrosuna 2 oyuncuyu daha kattı. Eski futbolcusu Hüseyin Rüzgar ile Karşıyaka’dan Görkem Ali Kınay’ı renklerine kattı. 

56 saatlik kısıtlamada yağmur sessizliği 

Fethiye’de 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde yağan yağmur nedeniyle geçtiğimiz hafta en yakın marketlere alışverişe gidenlerin yoğunluğu yoktu. Kısıtlama nedeniyle cadde ve sokaklarda sessizlik hakim olurken, zaman zaman rüzgar ve yağmur etkili oldu. Vatandaşlardan alışverişe çıkanlar Kovid-19 tedbirlerine uyduklarını ifade ettiler. 

Fethiye’de etkili yağış

Fethiye’de sabah erken saatlerde meydana gelen fırtına ve ardından başlayan yağmur etkili oldu. Saatteki hızı 60-70 km’yi bulan fırtına İnlice Mahallesinde hortuma yol açtı. Ağaçlar yıkıldı. Şiddetli yağmur nedeni ile Fethiye merkezinde de zaman zaman yollar su ile doldu. Karaçulha Mut Deresinde sular iyice yükseldi. 

Muğla için denizlerde fırtına, karada yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son meteorolojik değerlendirmelerine göre; 26 Ocak gece saatlerinden itibaren Muğla Çevrelerinde çok kuvvetli (51-110 kg/m) yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyıda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.