Sahil Güvenlik Botu Haberleri

Sahil Güvenlik Botu Haberleri

Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı

Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulundu can salının battığı bilgisinin alınması üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Bodrum'da 34 Düzensiz Göçmen Yakalandı, 18'i Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı, 18 düzensiz göçmen ise kurtarıldı.

Bodrum'da 22 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 5’i çocuk 22 düzensiz göçmen yakalandı

Marmaris’te 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri sürüyor. Sahil Güvenlik Botu TCSG 904 18 Mart vesilesi ile ziyarete açıldı, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, kültür merkezinde şiirler okundu, tiyatro oyunu sergilendi.

Bodrum'da 4’ü Çocuk 32 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 4’ü çocuk 32 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Bodrum'da 15 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 15 düzensiz göçmen kurtarılırken, olayda 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltına alındı.

33 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında düzensiz göçmen kurtarıldı.

Kaymakam Kaya gaziler ile Cumhuriyet gezisi yaptı

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris’te yaşayan gaziler ve aileleri için tekne gezisi düzenledi. Cumhuriyetin 100'ücü yıl kutlamaları etkinlikleri dahilinde Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya talimatı ile Marmaris Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın organize ettiği gazilerin tekne turunda Sahil Güvenlik botu eşlik ederek gazileri ve Kaymakamı selamladı.

19 düzensiz göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik Botu tarafından Bodrum açıklarında 19 düzensiz göçmen kurtarıldı

BOTTAN DÜŞEREK PERVANEYE TAKILIP ÖLEN DÜZENSİZ GÖÇMEN OLAYI İLE İLGİLİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında bottan düşen düzensiz göçmenin pervaneye takılıp yaşamını yitirdiği olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan şahsın sorgusunun devam ettiği bildirildi.

ASKERİ GEMİLER, FETHİYE’DE HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla, TCG Köyceğiz gemisi ile Sahil Güvenlik Botu, halkın ziyaretine açıldı.

GEZİ TEKNESİ İLE İTALYA'YA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Muğla'nın Fethiye ilçesinden hareket eden gezi teknesi rotasını İtalya'ya çevirince Sahil Güvenlik ekiplerine yakalandı.

KÜREK ÇEKEREK YUNANİSTAN'A GEÇMEYE ÇALIŞTI, YUNANLILAR GERİ İTTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinden bindiği lastik botla Yunan adalarına geçmeye çalışan düzensiz göçmeni, Yunanlılar Türk karasularına itti. Göçmeni, Sahil Güvenlik kurtardı.

MUĞLA’DA 104 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Marmaris ve Datça ilçesi açıklarında Yunanistan güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 104 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Bodrum’da kaçmaya çalışan lüks yat, ateş açılarak durduruldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik botu ile lüks bir yat arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen tekne, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken ateş açılarak durduruldu.

SAHİL GÜVENLİK BOTU ZİYARETİYLE ÇOCUKLARIN BAYRAM COŞKUSU KATLANDI

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu Denizle ormanın iç içe girdiği, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle mavi bayraklı plajları ve muhteşem koylarıyla dünya turizminin parlayan yıldızı Muğla’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye limanlarındaki Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı.

Datça ve Dalaman’da 60 düzensiz göçmen yakalandı

Datça ilçesi açıklarında devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik Botu tarafından denizde hareket halindeki lastik bot durduruldu. Lastik bot içinde 42 düzensiz göçmen yakalandı.

Vali Tavlı, kaçak yapıları denizden inceledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris ilçesi Bozburun Yarımadası, Yeşilova ve Hisarönü Körfezleri, Söğüt, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde Sahil Güvenlik Botu ile inceleme ve denetimlerde bulundu.

Kardak kayalıkları 25 yıl sonra ilk kez sessiz kaldı

Kardak Kayalıkları'na her yıl çelenk atmak için gelen Yunan yetkililer, bu yıl kayalıklara gelmediği öğrenildi. Kardak Kayalıkları krizinin 25. yıl dönümü nedeniyle 1 savaş gemisi, 2 Sahil Güvenlik botu bölgede devriye attı. 25 yıl sonra ilk kez Kardak kayalıklarından gerginlik yaşanmadı.