Sahil Güvenlik Komutanlığı Haberleri

Sahil Güvenlik Komutanlığı Haberleri

Muğla’da 2 ayda 65 insan kaçakçılığı organizatörü tutuklandı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Muğla'nın güvenliği ve asayişi hakkında ikinci bilgilendirme toplantısını düzenledi.

Vali Akbıyık TCSG-703 Umut Korvetini Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, TCSG-703 Umut Korvetini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla’da 15 Günde Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 16 Aralık 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda bin 791 düzensiz göçmen yakalandı.

Datça’da 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışan 20 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Düzensiz Göç Akışı Engelleniyor

Muğla’da yasadışı düzensiz göç akışının önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışmalarına devam ediyor.

Zehir Tacirlerine Göz Açtırılmıyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 15 Eylül 2023 -30 Eylül 2023 tarihleri arasında il genelinde yapılan Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında zehir tacirlerine göz açtırılmadı.

Karaman, Kıreker ve Heyetini Kabul Etti

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 41. Kuruluş Yıl Dönümü münasebetiyle Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Sn. Erdal Kıreker ve beraberindeki heyeti kabul etti.

DEPREM BÖLGESİNDE BİRLİK BERABERLİK BULUŞMASI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Hatay’ın Reyhanlı ve Samandağ İlçelerindeki depremzedelere hizmet veren çalışma arkadaşları ve Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler ile bir araya geldi.

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ BU KEZ KADINA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN DALDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalış ekipleri, kadına şiddete dikkat çekmek için denize daldı, pankart açtı.

BOTTAN DÜŞEREK PERVANEYE TAKILIP ÖLEN DÜZENSİZ GÖÇMEN OLAYI İLE İLGİLİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında bottan düşen düzensiz göçmenin pervaneye takılıp yaşamını yitirdiği olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan şahsın sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Kaymakam Balcı’dan Sahil Güvenliğe Kutlama Mesajı

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı Sahil Güvenlik Komutanlığının 40. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

44 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 ayrı olayda Yunan askerlerince Türk karasularına itilen 44 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kaymakam Fırat'tan, Sahil Güvenlik Komutanlığına Başarı Belgesi

Sahil Güvenlik Komutanlığının 39’uncu yıl dönümü dolayısıyla Fethiye Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleşen törende Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline Kaymakam Eyüp Fırat tarafından başarı belgesi verildi.

ÇALIK “BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANABİLİRDİ”

Yedi burunlar açıklarında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 113 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu yat, aşırı yük nedeniyle su alarak batma tehlikesi geçirdi. Büyük bir tehlike atlatan Suriye uyruklu kaçak göçmenler Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından güvenli bir şekilde Fethiye’ye getirildi. Olay ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Çok büyük bir felaket yaşanabilirdi. Türk Sahil Güvenlik güçlerinin anında müdahalesi ile tekne batmadan Suriyeli kaçak göçmenler kurtarıldı. Sahil Güvenlik komutanlığını takdir ediyorum” dedi.