Sahur Haberleri

Sahur Haberleri

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

26 yıllık gelenek: “sahur programına” yoğun ilgi

Seydikemer’in Kumluova Mahallesi’nde 26 yıldır devam eden ve vatandaşların imece usulü kurduğu sahur sofrasına Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli katıldı.

37 yıllık gelenek devam ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 1986 yılından bu yana Türkkuyusu Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel sahur yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: “RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?”

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

FETHİYE İMAM HATİP OKULLARINDAN, AŞEVİ İÇİN KERMES

Fethiye ‘deki imam hatip okulları, bir dayanışma örneği ortaya koyarak, Ramazan ayı boyunca Adıyaman merkezde bir aşevi kuracak. Söz konusu aşevinin, bin 500 kişiye iftar, bin 500 kişiye de sahur yemeği vermesi planlanıyor

137 YILLIK SAATLİ KULE İLK GÜNKÜ ÖZELLİĞİNİ KORUYOR

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında iftar ve sahur vaktini bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana 137 yıldır aralıksız çalışıyor. Saatin bakımını 48 yıldır sürdüren Orta Mahalle Muhtarı Akif Karadana, Bu saatin tamiriyle ben ilgileniyorum şu anda benden sonra torunuma öğretiyorum, inşallah o ilgilenecek dedi.

137 yıllık saatli kule ilk günkü özelliğini koruyor

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında 'iftar ve sahur vaktini' bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin Oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana aralıksız çalışıyor.

BAŞKAN OTGÖZ, SAHURDA ÖĞRENCİLERLE EKMEĞİNİ PAYLAŞTI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, MSKÜ Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri ve AK Parti Seydikemer Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte sahur yaptı.

Sahur vakti uyuşturucu operasyonu

Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince sabaha karşı yapılan operasyonda 1 şahıs 16 paket şeklinde hazırlanmış metamfetamin ve hint keneviri tohumu ile yakalandı.

İftarda nasıl beslenilmeli?

Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan’da sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Diyetisyen Arsal, “Sahurda öncelikle susatmayacak yiyecekler tüketmeliyiz. Peynir, zeytin ve benzeri ürünleri tuzsuz olarak tüketilmelidir” dedi. 

Bu gece ilk teravih namazı kılınacak

11 Ayın Sultanı Ramazan ayı başladı. Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece sahura kalkılıp, bu gece (Pazartesi) ilk teravih namazı kılınacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, Kovid-19 nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirileceğini belirtip, “Teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Teravih namazları dışındaki programlarımız devam edecek” dedi. 

KIZILAY, RAMAZAN’DA DA YÜZLERİ GÜLDÜRECEK

Türk Kızılayı, hayırseverlerin yardımlarını Ramazan’da da sürdürerek, daha fazla iftar ve sahur sofrasına ulaştırmak için “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı.

05 Haziran 2017 İftar Vakti Saat 20:27'dir

Teravih Vakti 22:02 Sahur Vakti 03:55