Savcı Haberleri

Savcı Haberleri

Muğla Heyeti Erasmus Projesi İçin İspanya'ya Gitti

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti.

Fethiye’de Çanakkale Zaferi'nin 109. Yılı Kutlandı

Fethiye'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çalıştığı Eski İşyerinden 3 Bin Euro Çaldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde çalıştığı işyerinden 4 ay önce ayrılan şüphelinin işyerinden 3 bin Euro çaldığı tespit edildi.

Büfe’ye Kumar Operasyonu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde büfe işletmesinde kumar oynandığı bilgisini alan Jandarma ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda 3 adet kumar makinesine el koydu.

Marmaris’te Kaybolan Adamın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralık 2023 tarihinde, yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları tekrar başladı.

'Breaking Bad'de İkinci Perde: Yine Tutuklandı

ABD'de yayınlanan ve kimya öğretmeninin kendi imal ettiği uyuşturucuyu satmasını konu alan 'Breaking Bad' dizisine benzer olay, 2020 yılında Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşanmıştı. Uyuşturucu ticaretinden tutuklanan eski fen bilgisi öğretmeni Sertuğ Zeki Bestel, ikinci defa uyuşturucu ile yakalanınca yine tutuklandı.

İletişim Bölge Müdürlüğü'nden Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği

T.C. İletişim Başkanlığı Muğla İletişim Bölge Müdürlüğü tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlenen programda basın mensupları bir araya geldi.

Marmaris Balan Dağı'nda Kaybolan Şahıs İçin Aramalar Havadan Ve Karadan Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralıkta çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmalarının 13. gününde de 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam ederken Jandarma Komutanlığına bağlı Cayrokopter de havadan bölgeyi tarıyor.

Marmaris'te Kaybolan İsa Çifçi'yi Arama Çalışmaları 8'inci Gününde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için Balan Dağı'na giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan şahsı arama çalışmaları, 8. gününde 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti.

Sevim Çet Davasında Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp, cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savcı mütalaasını verip ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken acılı anne Emine Kaçar, “En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

4 Gündür Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Nazika Kandemir'in sağ ayak topuğunun üstünden 37 santimetre uzunluğunda tel çıktı. Daha önce geçirdiği operasyonlarda bir ihmal olup olmadığının tespiti ve telin nereden geldiğini bulmak için Kandemir, savcılığa ikisi özel üç hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"Kafes Operasyonları" ile “Germiciler” suç örgütü çökertildi

Muğla’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonları çerçevesinde, elebaşılığını Hakan Germici’nin yaptığı ve ‘Germiciler’ grubu olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda aralarında örgüt elebaşı Hakan Germici’nin de bulunduğu 10 şüpheli şahıs tutuklandı.

Fethiye protokolü bayramlaştı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle Fethiye Kaymakamlığı'nda bayramlaşma töreni programı düzenlendi.

Balık üretimi yapılan toprak havuzda hayatını kaybetti

Milas'ta özel bir su ürünleri firmasına ait balık üretimi yapılan toprak havuzlarda bir kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

4 ilde düzenlenen operasyonda 6 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 10 göçmen kaçakçılığı şüphelisinden 6'sı tutuklandı.

3 kez müebbet hapsi istendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde eşini, kayınvalidesini ve kayınpederini bıçaklayarak ağır yaralayan sanık hakim karşısına çıktı. Savcı, tutuklu sanık için mütalaasını verirken, sanığın 3 kez müebbet hapsi istendi.

Fethiye’de Kendilerini Hakim Savcı Diye Tanıtarak 3 Milyonunu Dolandırdılar

Fethiye’de kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtıp, emekli öğretmenin 3 milyonunu alan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Muğla Valisi İdris Akbıyık’a Ziyaret

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz  ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Başkan Akdenizli, Başsavcı Karartı’yı ziyaret etti

Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartıyı ziyaret etti.

Kaymakam Karaman Önderliğinde Toplanıldı

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı’nın katılımlarıyla yangın konuları esas alınarak toplanıldı.

Kaymakam Karaman'dan bayram ziyareti 

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, beraberinde Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Bekir Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek ve İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Erdal Kıraker ile birlikte Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bayram ziyaretinde bulundular.   

Delil Yetersizliğinden Serbest Kaldı

Marmaris’te, 5 hektar ormanın zarar gördüğü orman yangınının çıktığı bölgede bulunan erkek cesediyle ilgili gözaltına alınan M.A. (44), polisteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği olayla ilgili, bölgedeki kamera kayıtları tek tek inceleniyor.

İki savcı görevlendirildi

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde bir erkek cesedi bulunurken olayla ilgili iki savcının görevlendirildiği belirtildi.

Uzlaştırma Dosyalarında Artış Olduğu Gözlendi

2022 yılına ait faaliyet raporuna göre Fethiye’de uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısında artış yaşandı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli ve idari çalışmalarına hızlı, güvenilir, şeffaf ve tarafsız gerçekleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

JANDARMADAN MİLAS’TA ‘SUÇ ÖRGÜTÜ’ OPERASYONU

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç örgütü kurmak suçlaması ile 10 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

FETHİYE, İSKENDERUN’DAKİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARI DA UNUTMADI 

Fethiye Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı) gönüllülerinin aracılığı ile kente gönderilen oyuncaklar, İskenderun’a geçici görevlendirilme ile giden Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ile depremzede çocuklara ulaştırıldı

DEPREM FIRSATÇISI KAHRAMANMARAŞ'TA ÇALDI, MUĞLA'DA YAKALANIP TUTUKLANDI

Kahramanmaraş'ta, bakıcılığını yaptığı kadını depremin ardından dışarı çıkarıp, evdeki altın ile paraları çalan ve yakalandığı Muğla'da sevk edildiği adliyede serbest bırakılan şahıs, savcılığın itirazı üzerine gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

GÖREVLENDİRİLEN BAŞSAVCILAR İLE 25 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNE HAREKET ETTİ

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ve Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Emre Genç’in de bulunduğu 10 savcı ve 15 adliye personeli, deprem bölgesinde görev yapmak üzere İskenderun'a doğru yola çıktı.

ADALET SARAYI’NDAN DEPREM BÖLGESİNE 25 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKIYOR

İskenderun'a hareket eden 10 savcı ve 15 personelden oluşan ekip, oradaki adli soruşturmalarda bizzat görev alacaklar.