Sayıları Haberleri

Sayıları Haberleri

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Fethiye’de Ören Yerlerine Rekor Ziyaret

Fethiye’de müzeye bağlı ören yerleri 2023 yılı ziyaretçi sayıları belli oldu. En çok ziyaret edilen ören yeri ise Kayaköy oldu.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Muğla’da 6 trafik personeline motosiklet eğitimi verildi

Muğla’da motosikletli trafik timlerinin (Şahin) sayılarının arttırılması amacıyla 6 personele “Motosikletli Trafik Polis Timleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” düzenlendi.

Milas Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Sayısını Arttırdı

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

Teknolojiye Direnen Bakırcılar, Mesleklerini Sürdürmeye Çalışıyor

Ege Bölgesi’nde bakır denilince ilk akla gelen şehirlerin başında yer alan Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde sayıları her geçen gün azalan bakırcılar mesleklerini sürdürmeye çalışıyor.

Emekliler düşük maaştan dolayı isyan etti

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

OKULLARDA AKDENİZ FOKU BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

Dünya'da sayıları hızla azalan Türkiye'de ise yaklaşık 100 bireyin bulunduğu Akdeniz Foku hakkında bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Datça'da okullarda minik öğrencilere eğitim verildi.

SOMYÜREK, “MEVCUT ÇEKEK YERİ İHTİYACA CEVAP VERMİYOR”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, bölgedeki tekne sayılarının artması nedeniyle mevcut yat çekek yerinin ihtiyaca cevap vermediğini vurguladı. Somyürek, yıllardan bu yana beklemede olan Karaot projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Toplu taşımada maske kuralı yakında kalkıyor

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

Bilinçli davranılmazsa, mide ameliyatından sonra yeniden kilo alınıyor

Obezite cerrahisi son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Doç. Dr. Urkan ameliyat sonrası yaşam tarzını değiştirmek gerektiğini vurgulayarak 'Sadece ilk ameliyatı olacaklar değil, ikinci operasyonlarını olacak hastaların bile sayıları gün ve gün artıyor' dedi.

Muğla’da Vaka Sayıları Artıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 29 Ocak-4 Şubat verilerine göre, her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı Muğla’da 962,86 oldu.

Mutso Yılın İlk Meclis Toplantısını Online Olarak Gerçekleştirdi

MUTSO Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını vaka sayılarının artması ve olumsuz hava şartları sebebiyle Meclis Başkanı H. Koray Özcan’ın başkanlığında online olarak gerçekleştirdi. Toplantıya önceki dönem MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özkan konuk oldu.

Coronavirüs mücadelesinde yeni kararlar

Muğla genelinde koronavirüs vaka sayılarının artmaya başlaması ile beraber koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla genelinde alınacak önlemler ile ilgili olarak Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Muğla’da Vaka Sayısında Artış Var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18-24 Aralık tarihleri arasında illere göre Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı Muğla’da 58,85 oldu.

Omicron Daha Bulaşıcı Ve Tehlikeli

İlk olarak Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra en az 100 ülkede tespit edilen Omicron varyantı vakalarının sayıları Türkiye de dâhil olmak üzere gün geçtikçe artıyor.

Fethiye'de kovid vakalarında düşüş devam ediyor

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80’ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Tekneciler Eylül ayından memnun değil

Eylül ayının sonunda günübirlik teknelerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Havaların sıcak olması ve İngiliz turistlerin ülkemize gelme ümidi ile sezonun uzamasını bekleyen günübirlik teknecilerden bazıları tura çıkarken, bazıları da müşteri sayılarının az olması nedeni ile tura çıkmadı.

Muğla’da yüzde 94,2’lik aşılama vaka oranlarına da yansıdı

Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirlere büyük oranda uyan, aşılama takviminin hemen ardından aşı merkezlerine koşan Muğlalılar, aşı olmanın semeresini yüzdelik vaka sayıları ile alıyor.

Muğla'da vaka sayıları düşüyor

Muğla'da koronavirüs vaka sayılarında da düşüş yaşandı.

20 bin maske dağıtımı gerçekleştirilecek

Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından vaka sayılarının artması nedeni ile Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde maske dağıtımı gerçekleştirdi. Covid-19 nedeni ile maskeler dağıtılıp vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldı.

Fethiye Turizm Konseyi toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm sezonuna ilişkin son durumun yanı sıra, ilçe merkezi ve Ölüdeniz Mahallesi’nde devam eden alt yapı ve yol çalışmaları, Fethiye Körfezi’nde sayıları hızla artan aslan balıklarının avlanması ve sofralarda tüketilmesi ile Fethiye’nin markalaşma sürecine ilişkin çalışmalar konuşuldu.

Çok şükür, hastaneler de yataklar boşalıyor

56 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması Fethiye’de de sorunsuz geçerken, Fethiye Devlet Hastanesi ile özel hastaneler de pozitif vakalı hastaların sayısı giderek azalıyor.

Fethiye’de test sayıları da düşüyor

17 günlük kısıtlamanın vaka sayılarının düşmesinde etkili olduğu belirtildi. Günde 300’e varan PSR testi yapılan Fethiye’de bu rakam yarı yarıya düştü. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçede vaka sayılarında çok ciddi düşüş olduğunu söyledi.

Taşar, “Sezon öncesinde vaka sayıları kontrol altına alınmalıdır”

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri kapsamında tam kapanmaya destek verdiklerini belirten Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, sezon öncesinde vaka sayılarının kontrol altına alınması gerektiğinin altını çizdi. Taşar, “Biz alınan her tedbirleri bu zamana kadar destekledik. Çünkü her geçen gün yaz sezonundan götürüyor” dedi.

Fethiye cennetten bir köşe

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

Fethiye’de vaka sayıları artıyor 

Korona virüs salgını, alınan tüm tedbirlere rağmen artarken; Fethiye’de ayda 9-10 bin kişiye PCR testi yapıldığı öğrenildi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde PCR test sonuçlarına göre ayda yaklaşık bin kişinin durumunun pozitif olduğu ve karantina altına alındığı öğrenildi. Devlet Hastanesi Pandemi Servisi’nde son günlerde 50 yatağın dolduğu, yoğun bakım servisinde de 6-7 kişinin tedavi gördüğü belirtildi. Yetkililer mutant virüse dikkat çekerek; Kovid-19 tedbirlerine uyulması gerektiğini hatırlattılar. 

Vaka sayıları açıklandı, Muğla yine yükselişte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasındaki 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısının yer aldığı güncel haritayı paylaştı.

Koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ediyor

Fethiye’de koronavirüs salgını hızla yayılmaya devam ettiği öğrenildi. Vaka sayıları geçtiğimiz günlerde ciddi anlamda düşüşe geçmişken, tekrar vaka sayılarında artış görüldüğü belirtildi.