Sektör Sorunları Haberleri

Sektör Sorunları Haberleri

Online toplantıyla sektör sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 13 Nolu Emlak, Eğitim, Sağlık ve Sportif Faaliyetler Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Toplantıda sosyal medya platformları üzerinden yapılan yetki belgesiz emlakçılık faaliyetlerine son verilmesi gerektiğine dikkat çeken üyeler, yeni düzenleme ile Şubat ayından itibaren sosyal medya platformlarında yetkisiz emlak paylaşımı yapanlara, para cezası uygulanacağını hatırlattı. FTSO üyeleri, vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Vali Orhan Tavlı FTSO’yu ziyaret etti 

Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Fethiye iş dünyasının sorunlarını dinleyen Vali Tavlı, başta turizm olmak üzere imalat ve tarım sektörlerinin sorunlarının çözümüne ilişkin talepleri aldı. 

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO’nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

Kuyum, tekstil ve ayakkabı sektörü sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 11 Nolu Kuyum, Tekstil ve Ayakkabı Toptan ve Perakende Ticareti Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Ürünleri ve markaları mağazaların tanıttığını ancak geliri internetten satış yapan firmaların elde ettiğini belirten üyeler, mağazalara ilave fiyat indirimi ve markaların toplam satışlarından pay verilmesi gibi konuların gündeme getirilmesini istedi. Cumhuriyet Mahallesi 97 Sokak’ta mağazası bulunan üyeler ise yeni bir çevre düzenlenmesine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.  

Sigorta ve Finans Hizmetleri Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 8 Nolu Sigorta ve Finans Hizmetleri Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. 

Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 4 Nolu Elektrik, Elektronik ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, zincir mağazaların elektrikli ve elektronik dayanaklı tüketim mallarını satması ile Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu gündeme geldi. Zincir mağaza ve otopark sorunu konularında göreve geldikleri ilk günden bu yana kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirterek üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Sizde, bizimle birlikte tüm platformlarda bu sorunu dile getirin, hep birlikte hareket edelim ve sorunların çözümü konusunda geniş bir kamuoyu yaratalım.” dedi.

Toptan ve perakende gıda ticareti grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 10 Nolu Toptan ve Perakende Gıda Ticareti Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda sayıları hızla artan mağaza ve süper marketlerin konut alanlarında ruhsatlandırılmaması ile ilgili girişimler yapılmasını isteyen meslek grubu üyeleri, market ve bakkalların saat 10.00 olan açılış saatlerinin ise 08.00’e çekilmesi gerektiğini belirtti.

Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu Sektör Sorunlarını Konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu.