Şenlik, Haberleri

Şenlik, Haberleri

Fethiye'de spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenliği, 21 okuldan 812 öğrencinin katılımıyla sona erdi. şenlik,katıl

Aday Adayı Kökten'den kermese katılım

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen kermes etkinliğine katıldı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Kültür ve Dayanışma şenliği düzenlenecek

Menteşe’de bu hafta sonu Göktepe Belenye 9. Kültür ve Dayanışma Şenliği ile 6. Tarhana Festivali düzenlenecek.

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Hava Şartları Nedeniyle Ertelendi

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde Pazar günü 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Çaylı, “Bu şölen sekiz senedir devam ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne katılan Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, şenlik hakkında konuştu.

Kökten, “Burada büyük bir emek var”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’ne katıldı. Şenlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Kökten, çeşitli açıklamalarda bulundu.

11. Yörük Obaları Şenliği Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut ve Ortaköy Muhtarı Mehmet Aral'ın ev sahipliğinde gerçekleşen 11. Yörük Obaları Yörük Şöleni'ne destek veren Milas Belediyesi, yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük emek harcıyor.

BEŞKAZA MEYDANI’NDA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile Beşkaza Meydanı’nda şenlik düzenlendi. Palyonco ve çeşitli etkinliklerin olduğu programa ilgi yoğun oldu.

MİLAS’TA ŞENLİK ZAMANI

Milas Belediyesi’nin oda ve kurumların desteğiyle düzenleyeceği Geleneksel 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği, iki gün sürecek programla vatandaşlarla buluşacak.

“HAFIZLAR YAYLA ŞENLİĞİ” 31 TEMMUZ’DA

Üç yıldır Fethiye müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için motivasyon şenliği olarak düzenlenen “Hafızlar Yayla Şenliği” bu yıl 31 Temmuz’da yapılacak.

Yörük Şenliği başlıyor

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği yarın akşam yöresel sanatçıların vereceği konser ile başlıyor. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz'da Özlem Şahin'de konser verecek.

Gençlerden Karate müsabakası

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında karate müsabakası düzenlendi.

Bodrum Canlar Şenliği 9. kez gerçekleştirildi

Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından geleneksel olarak organize edilen Bodrum Canlar Şenliği 9. kez Kumköy İrmene Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen şenlik, bu yıl vatandaşların yoğun katılımıyla yeniden yapıldı.

Fethiye, Zafer Bayramını Kutlamaya Hazırlanıyor

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye de, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u kutlamaya hazırlanıyor.

Huzurevinde müzik ziyafeti

Fethiye Huzurevinde yaklaşık 1 yıldır, pandemi nedeni ile izole altında tutulan huzurevi sakinleri müzik eşliğinde eğlenerek, moral ve motivasyon sağladılar. Fethiyeli Müzisyen Vedat Şenlik, hareketli şarkılar ile yaşlıları coştururken, huzurevinde konaklayan İstanbul Devlet Emekli Opera Sanatçısı Ömer Ali Otar, söylediği şarkılarla müzik ziyafeti çekti. Huzurevi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, “. Bugün sanatçılar ile birlikte sosyal mesafeye uyarak, bir eğlence düzenledik. Yaşlılarımız 1 yıldır sokağa çıkamıyorlar” dedi.