Sınıf Haberleri

Sınıf Haberleri

Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez ana sınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim seminerleri verildi.

Fethiye’de Akran Akademi Psikoloğu Uyardı! Okul Fobisine Karşı Kararlılık Önemli

Yaklaşık 4 milyon okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıf okula başladı. Konuyla ilgili olarak Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar ve Akran Akademi bünyesinde görev yapan Psikolog Hande İnce ailelere uyarılarda bulundu.

Gazi İlkokulu Öğrencileri Fethiye’yi Gürcistan’da temsil ettiler

Fethiye Gazi İlkokulu 4-D sınıfı öğrencileri, Gürcistan'da düzenlenen festivale katılıp, ülkemizi ve Fethiye’yi temsil etti.

Fethiye’de 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik LGS başladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı tüm ülke genelinde saat 09.30 itibariyle başladı. Fethiye’de sınava katılım sağlayan binlerce öğrenci, güzel bir lisede okuyabilme hayaliyle sınava girdi.

Köyceğiz’de 'Akdeniz Koruyucuları' eğitimi gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü Mavi Yeşil Okullar Projesi ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan doğal ve kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarılmasına İlişkin protokol çerçevesinde Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve Toparlar Ortaokulu 5.Sınıf öğrencileri ile 'Akdeniz Koruyucuları' eğitimi gerçekleştirildi.

Başkan’dan Örnek Davranış

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban İlköğretim Okulu’nun minik öğrencileri arasında heyecan yarattı.

Muğla Büyükşehir’den yangın önlemleri

 Muğla Büyükşehir Belediyesi, riskli sınıflarda yer alan ve insan sirkülasyonun yüksek olduğu işletmelerde yangın önlem denetimlerini sürdürerek, muhtemel faciaların önüne geçmeye çalışıyor.

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.

Çocuklar Sordu Başkan Akdenizli Cevapladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Simge Gazetesinin 2. baskısında Şehit Gürcan Akan İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sorularını cevapladı.

4. Sınıf Öğrencilerinden Sergi Etkinliği

Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan resimler ve hediyelik eşyalar, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Minikler atık konusunda bilgilendirildi

Menteşe Kocamustafendi İlkokulu 2. ve 3. Sınıf öğrencileri Sağlıklı Adımlar ve Mavi Yeşil Okullar projesi kapsamında Menteşe Belediyesi Atık Getirme Merkezini ziyaret ettiler.

Fethiye Kaymakamı Ertaş, makamını çocuklara bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, makamını Atatürk İlkokulu 3-B sınıfı öğrencisi Reyyan Duru Şenal’a bıraktı.

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

Köyceğizli milli yüzücü Elif, dünya rekorunun sahibi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Fehmi Başoğlu İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi milli yüzücü Elif Oral, dünya rekoru kırdı.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

Datça Polisinden Öğrencilere Hacivat-Karagöz Oyunu İle ‘Deprem’ Bilinci Eğitimi

Muğla'nın Datça ilçesinde Datça Emniyet Müdürlüğü polisleri, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine Hacivat-Karagöz gösterisi ile trafik kuralları, deprem ve su bilinci eğitimi veriyor.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Muğla Valisi Sayın İdris Akbıyık’ın 10 Ocak İdareciler Günü Mesajı

10 Ocak 1971 yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantı başlangıç kabul edilerek, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılı Genel Kurulu’nda 10 Ocak tarihi, ‘İdareciler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Köyceğiz Jandarmasından eğitime sıcak destek

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 1. Sınıfta okuma yazma çalışmalarında Jandarma ekiplerinden destek geldi.

Köyceğiz'de destekleme ve yetiştirme kursu devam ediyor

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Lisesi’nde 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan hafta sonu devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nu ziyaret etti.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

Tenzor International Cup’ta zafer Tenzor Takımı’nın oldu

Bodrum’da düzenlenen J/70 sınıfı yelken yarışı Tenzor International Cup’ın ilk etabı bugün yapılan yarışların ardından sona erdi. Organizasyonun ilk etabında Tenzor Takımı şampiyon oldu.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

Anne adaylarına doğuma hazırlık kursu

Menteşe Belediyesi’nin anne adaylarına ve bebeğin bakımına destek olacak yakınlarına yönelik Doğuma Hazırlık Sınıfında verdiği ‘Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik’ eğitimleri başladı.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Öğrenciler Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni ziyaret etti

Marmaris Çamlı Mahallesi’nde 20 bin 740 m arazide hayata geçirdiği Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesini, eğitim hayatlarına devam eden özel kolejin 4’üncü sınıf öğrencilerini ağırladı.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Bodrum Belediyesi'nden geri dönüşüm çalışması

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi tarafından kabul edilen elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla alınan bilgisayarlar başarılı öğrencilere hediye ediliyor

Fethiyeli Milli Sporcu Dünya Üçüncüsü

Fethiye Karaçulha Şehit Mustafa Gökdal Ortaokulu’nda öğrenim gören 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Milli Sporcu İsmail Mündüz U23 Muaythai Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu.