Sıtkı Koçman Üniversitesi Haberleri

Sıtkı Koçman Üniversitesi Haberleri

Muğla EAH’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinliği

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde halk sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik stand açma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, öğretim üyeleri, asistanlar ve intörnler katıldı. Ayrıca Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi etkinliğe katılarak destek verdi.

Rektör Kaçar’dan ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ mesajı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyükşehir Depreme Dayanıklı Binalar İçin Ölçüm Başlattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliği ile Büyükşehir’e ait yapılarda başlayan CBS tabanlı 1.Kademe tarama programı ile performans puanlaması 98 binada tamamlandı. 

Üniversite Adayları tercihini MSKÜ' den yana kullandı

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre, MSKÜ yüzde 98,6’lık oranla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Lisans ve önlisans programlarından toplam 8 bin 943 öğrenci MSKÜ’ye yerleşti.

‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi ile 420 bin kadın iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’ açılışı için Muğla’ya geldi. Bakan Işıkhan Şubat ayında hayata geçirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi kapsamında 420 bin kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

MSKÜ 'Mezun Memnuniyeti' sıralamasında ilk 10'a girdi

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırması'nda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin (MSKÜ) 15 programı devlet üniversiteleri arasında ilk 10’da yer aldı.

Bodrum'da unutulmuş bir medeniyetin kapıları aralandı:

Muğla'nın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Kissebükü (Anastasiapolis) Antik Kenti'nde yürütülen kazılar, her geçen gün yeni keşiflerle dikkat çekiyor.

MSKÜ ÖZYES Merkezlerinden Biri Oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programları için belirlenen “Özel Yetenek Sınav Merkezi” oldu.

GEKA'nın desteklediği Muğlalı 15 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen SiberVatan Eğitim Programını başarıyla tamamlayan Muğlalı 15 öğrenci, Antalya'da düzenlenen Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı.

MSKÜ’de Yüksek Bütçeli Proje Tanıtıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) koordinatörlüğünde yürütülecek olan GREENLIGHT "Generating Renewable Energy Education Network-Leading Initiatives for Green & Harmonious Tomorrows" projesi, 250 bin Euro bütçe ile Avrupa Birliği Erasmus+ KA220-SCH kapsamında kabul edildi. MSKÜ bünyesinde gerçekleştirilecek en yüksek bütçeli projelerden biri olan GREENLIGHT’ın açılış toplantısı, MSKÜ Akyaka Uygulama Oteli’nde yapıldı.

Rektör Kaçar’dan 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Mesajı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, 24 Temmuz 1908 tarihinin ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı önemli bir gün olduğunu açıkladı.

MSKÜ, öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 'genel memnuniyet' sıralamasında ilk 20'deki yerini koruyarak öğrencilerinin en memnun olduğu üniversiteler arasında yer almaya devam ediyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen 2024 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024) sonuçları açıklandı ve MSKÜ, başarı grafiğini sürdürdü.

Üniversite ile Muğla Büyükşehir arasında işbirliği protokolü

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Planlama Ajansı (MUPA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü arasında ortak çalışmaları teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla iş birliği protokol imzalandı.

MSKÜ’de 2’inci Klasik Diller Yaz Kursu açılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 16 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında 2’inci kez Klasik Diller Yaz Kursu'nu düzenleyecek. Geçen yıl büyük ilgi gören ve başarıyla tamamlanan kurs, bu yıl da Eski Yunanca, Latince ve Klasik Süryanice dillerini öğrenmek isteyenler için Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan MSKÜ Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

ADIM Üniversiteleri Genel Koordinatörlüğü MSKÜ’ye geçti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında, ADIM Üniversiteleri Birliği Genel Koordinatörlüğü devir teslimi yapıldı. Yeni dönem için Genel Koordinatörlük Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredildi.

Muğla Büyükşehir binalarında performans ölçümü başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü ile ortaklaşa gerçekleştireceği CBS tabanlı 1. Kademe Tarama Programı ile belediyeye ait binaların performans puanlamasına başladı. 313 yapının performansı ölçülüyor

MSKÜ ile MUTSO arasında iş birliği protokolü imzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında, ortak çalışmaları teşvik etmek ve karşılıklı çalışma anlayışını geliştirmek amacıyla 3 yıllık İyi Niyet İş Birliği Protokolü imzalandı.

Türkiye’nin Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresine 53 ilden katılım oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklığında, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde Türkiye’nin ilk ‘Ulusal Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi’ sona erdi.

MSKÜ'de mezuniyet sevinci

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet töreni Muğla Atatürk stadyumunda yapıldı. Törende 10 bin öğrenci mezun olurken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 6 kurulduğu günden bu güne kadar mezun oyan öğrenci sayısının 124 bin 709 olduğu açıklandı.

MSKÜ ev sahipliğinde 4. Tazelenme Olimpiyatları başladı

Türkiye'de ilk Muğla, İzmir, Antalya ve Eskişehir'de açılan ve 60 yaş üzeri öğrencilerin kabul edildiği 'Tazelenme Üniversitesi' öğrencilerinin katıldığı olimpiyatlar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) ev sahipliğinde başladı.

MSKÜ kadın Voleybol takımı süper lige yükseldi

ÜNİLİG Voleybol Süper Lig 2023-2024 Sezonu Yükselme Karşılaşmaları, 9-16 Mayıs tarihleri arasında Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde tamamlandı. Turnuvaya Ege Bölgesi şampiyonu olarak katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Kadın Voleybol Takımı, grubunu yenilgisiz bitirerek önemli bir başarıya imza attı.

MSKÜ Diş Hekimliği fakültesinde ortodonti uzmanı göreve başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Bölümü'nü faaliyete geçirerek hasta kabulüne başladı. Dr. Öğretim Üyesi Ebru Yurdakurban, fakültenin 8. Anabilim Dalında görev yapacak olan Ortodonti Bölümü’nde hizmet vermeye başladı.

Menteşe’de kahkaha dolu bir gece

Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen 'Tom, Dick ve Harry' adlı oyun Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluştu. İki perdeden oluşan komedi türündeki oyun, salonu dolduran tiyatro severlere 2 saat boyunca kahkaha dolu anlar yaşattı.

Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir adım attı.

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

MSKÜ Ortaca’da Tanıtım Fuarına Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Yeni Nesil Kurs Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ortaca Yükseköğretim Tanıtım Fuarına katıldı.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.