Sosyal Belediyecilik Haberleri

Sosyal Belediyecilik Haberleri

Karaca, Sosyal Belediyecilik Budur

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala halk buluşmaları kapsamında Salı akşamı Eldirek mahallesinde konuştu. 

Büyükşehir’den Halk Kartlılara Ramazan Desteği

Sosyal belediyecilik alanında farklı proje ve desteklerle halkın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeni ile Halk Kart desteğinden yararlanan vatandaşların hesabına ek bin TL yatırdı. Her ay düzenli olarak Halk Kart desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmak için bu desteği hayata geçirdi.

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Büyükşehir Belediyesi’nden 36 Milyonluk Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlarla bugüne kadar 13 bin 23 aileye 36 Milyon 936 bin TL destekte bulundu.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Marmaris Belediyesi 5 yılda birçok önemli çalışmaya imza attı. Pandemi, yangın, deprem, sel gibi felaketler başta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandaşın yanında olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehirden Kimsesizlere Sıcak Yuva

Muğla Büyükşehir Belediyesi her kış döneminde olduğu gibi sokakta kalan evsiz ve kimsesizlere sıcak yuva sağlıyor. Menteşe ilçesi Bayır Mahallesinde bulunan barınma evinde kalan vatandaşlara günde 3 öğün yemek veriliyor.

Milas Belediyesi 5.598 Bebeğe “Hoş Geldin” Dedi

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların en özel günlerinde yanlarında olmak, onları bilgilendirmek ve mutluluklarını paylaşmak amacıyla Milas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hoş Geldin Bebek Projesi ile son 4,5 yılda 2 bin 375 aileye ulaşıldı. Projenin ilk hayata geçtiği 2016 yılından bugüne ise 5 bin 598 bebeğe “Hoş Geldin” denildi.

Başkan Akdenizli, İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Yanında Olmaya Devam Ediyor

Seydikemer Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Her durumda ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, bu kez 95 yaşındaki Ömer Gökçe ve kız kardeşi Şerife Gökçe’nin yardımına koştu. 

Karaca, Dalaman Kitap Günleri’ne katıldı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dalaman "Kitap Günleri" etkinliğinde tarım ve sosyal belediyecilik söyleşinde konuştu.

Marmaris Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda ücretsiz internet hizmeti başlattı

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerine devam eden Marmaris Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda ücretsiz internet hizmeti başlattı.

Menteşe Belediyesi’nden “Karakış Destek Paketi”

Pandemi ve kısıtlamalar döneminde sosyal belediyecilik anlayışı gereği ihtiyaç sahiplerine yardım ve destekte bulunan Menteşe Belediyesi kış aylarının başlamasıyla birlikte 'Karakış Destek Paketi' uygulamasına başladı.

Bodrum’da sosyal belediyecilik taçlanıyor

Bodrum Belediyesi'nin vatandaşların plaj ve denizden hem ekonomik hem konforlu şekilde faydalanabilmesi için yarımadanın birçok yerine açtığı plaj kafelere bir yenisini daha ekledi. 22.'si Gerenkuyu'ya açılan Plaj Kafe düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “MBB’ye alt yapı konusunda ödül vermek trajikomik bir olay”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerin değerlendirildiği ‘Altınkent’ temalı yarışmanın birincilik ödülü verilmesine tepkiler devam ediyor. AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de tepki göstererek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı konusunda ödül vermek gerçekten trajikomik bir olay” dedi.

Muğla’da olmayan alt ve üst yapıya birincilik ödülü geldi

Muğla’nın birçok ilçesinde yaşanan alt ve üst yapı sorunları devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne alt yapı, üst yapı ve sosyal belediyecilik alanlarında yapılan hizmetlerin değerlendirildiği “Altınkent” temalı yarışmanın birincilik ödülü verildi. Vatandaşlar olmayan alt ve üst yapı için Büyükşehir Belediyesi’ne birincilik ödülü verilmesine tepki gösterdiler.

Şimdi dayanışma zamanı

İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında işini ve gelirini kaybeden vatandaşlara destek olmak amacıyla bir dizi kampanya başlattı. Bodrum Belediye Başkanlığı’nın “Şimdi Dayanışma Zamanı” sloganı ile hayata geçirdiği kampanyalar kapsamında işini ve gelirini kaybeden vatandaşlara ‘su ve elektrik faturası” ile “kira” ve “yakacak” yardımı yapılacak.

FETHİYE’YE KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

Fethiye’nin başarılı iş kadınlarından İnşaat Yüksek Mühendisi Gözde Gürsoy Hoşafçı; Cumhuriyet Halk Partisinden Fethiye Belediye Başkan aday adayı oldu. Partisinin kadın kolları toplantısına katılan Gözde Gürsoy Hoşafçı belediye başkan aday adaylığını ilan ederek, resmi başvurusunu yaptı. İş hayatındaki başarısını belediye başkanlığına taşımak isteyen Gözde Gürsoy Hoşafçı; Fethiye’mizdeki 25 yıllık kayıp ortak akılla yönetilecek, sosyal belediyecilik anlayışı ile giderilecektir, dedi.