Sosyal Güvenlik Kurumu Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu Haberleri

‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi ile 420 bin kadın iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’ açılışı için Muğla’ya geldi. Bakan Işıkhan Şubat ayında hayata geçirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi kapsamında 420 bin kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

34 Bin 138 EYT’linin 28 Bin 821’ine Maaş Bağlandı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla genelinde kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT’li sayısının 34 bin 138 kişi olduğunu belirterek, bunlardan 28 bin 821’ine aylık bağlandığını açıkladı.

“Büro Emekçileri Sendikası: “İtibarımızın iadesini istiyoruz”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Muğla İl Temsilciliği tarafından Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde basın açıklaması yapıldı. İş Yeri Temsilcisi Emrah Olak tarafından okunan basın açıklamasında, SGK emekçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.

MUĞLA’DA EYT’LİLER SABAHIN İLK SAATLERİNDE SOLUĞU SGK’DA ALDI

Muğla'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yolunu tuttu.

SGK MÜDÜRÜ, FTSO MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Ekim ayında yapılan organ seçimlerinin ardından FTSO’nun yeni meclisi, Meclis Başkanı Kemal Hıra’nın başkanlığında ikinci toplantısını yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu Fethiye İlçe Müdürü Osman Akbeyaz, meclis üyelerine SGK uygulamaları ve teşvikleri hakkında bilgi verdi.

Girgin: Banka emekçileri hedef ve zaman baskısından tükeniyor

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda “Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşüldü. Genel Kurul’da konuşma yapan Girgin “kanun teklifinin adı "Bankacılık Kanunu'nda değişiklik" ama içinde banka çalışanları yok” diyerek banka emekçilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Girgin daha önce banka emekçileri hakkında bir de araştırma önergesi vermişti.

PRİM BORCU VE CEZASI OLANLAR DİKKAT!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan prim borçlarını yapılandıranlar için ikinci taksiti ödeme süresi ay sonunda bitiyor.

SGK yapılandırma için son başvuru tarihi 30 Eylül

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Ahmet Ekecan, vatandaşların 7326 Sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanabilmesi için son başvuru tarihinin 30 Eylül olduğuna dikkat çekti.

‘’Sosyal Güvenlik Kurumumuz da Seydikemer İlçemizde ’’ Mücbir sebep hali ‘’ İlan etti’’

Sosyal Güvenlik Kurumu Seydikemer ilçesinde "mücbir sebep hali" ilan etti. Bu müjdeli haberi Seydikemer Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır verdi.

Dana but (orta kemikli kısa but), dana ciğer ve kuyruk yağı alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, Dana But (Orta Kemikli Kısa But), Dana Ciğer ve Kuyruk yağı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

SGK İl Müdürü Ekecan'dan SGK yapılandırma uyarısı!

SGK borçlarının yapılandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ahmet Ekecan, yapılandırma kararının önemli bir fırsat olduğunu, SGK borçlarının yeniden yapılandırıldığını belirtti.

En çok istihdam sağlayan kuruluşlar belli oldu

Bölgemizde en çok kadın ve erkek istihdam eden kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlendi. Sosyal Güvenlik kurumundan alınan verilere göre bölgemizde en çok istihdam sağlayan kurumlar arasında ÖZEL LOKMAN HEKİM ESNAF HASTANESİ, LIBERTY HOTEL ve HILLSIDE istihdam rekortmenleri arasında ve aynı zamanda engelli, kadın istihdamında da en üst sıralarda yerini aldı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN ÖNEMLİ UYARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yapılandırma süresinin 30 Haziran cuma günü dolduğunu belirterek, “Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olanların bu fırsatı kaçırmamaları için mutlaka başvuru yapması gerekiyor. Çünkü bu yapılandırma ile birlikte vatandaşlarımıza daha esnek ve kolay ödeme imkânı getiriyoruz” dedi.

SGK Müdürlerinden Arıcan’a Ziyaret

Fethiye Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Gamze Yıldırım ve çalışanları Gülser Uysal, Hüseyin Mücahit Tuna ile Seydikemer SGK Müdürü Mikayil Çatak, Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti.

Vali Çiçek “Kamunun Performansını Arttıracağız”

Muğla Valisi Amir Çiçek Kamu kurum ve kuruluş incelemelerine İl Müftülüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ile devam etti.