Su Altı Haberleri

Su Altı Haberleri

Fethiye'de deniz dibinde turizm toplantısı yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada temsili olarak turizm sezonu ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Aşırı Yağış Sonrası Ovayı Su Bastı, Araç Su Altında Kaldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesinde aşırı yağışlar sonrası ova mevkiinde araçlar suya gömüldü, tarım arazileri sular altında kaldı.

Su altında evlilik teklifi yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Kemal Aslan, kız arkadaşı Dara Karadağ’a su altında evlilik teklifi yaptı.

Marmaris’te sağanak yağış sonrası kapalı çarşıyı su bastı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından dün akşam saatlerinde başlayan ve ara ara hızını arttıran yağmur yağışı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde etkili oldu. İlçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı, yağış sonrası su altında kaldı.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Şampiyonluk Denizin Altında Kutlandı

Fethiye Galatasaray Taraftarlar Derneği üyeleri, Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu su altında yaptığı etkinlikle kutladı.

DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI KADINLAR GÜNÜ'NDE SU ALTINA DALARAK ANDILAR

Kahramanmaraş depremlerinde kaldığı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi ve aynı zamanda dalgıç olan Aycan Çelikoğlu (20), Kadınlar Günü'nde arkadaşları tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde su altına dalış gerçekleştirilerek anıldı.

MUĞLA’NIN ‘MAVİ MİRAS’I GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu yıl başlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ile yapılan sualtı kazılarını ziyaret ederek, Kazı Başkanı Doç. Dr. A. Harun Özdaş'tan bilgi aldı.

SUALTI ARKEOLOJİ KAZISI İÇİN BALIKÇI AĞLARI TEMİZLENDİ

Türkiye'nin en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da yer üstü arkeolojik kazı çalışmalarının yanında deniz altı kazı çalışmaları da yılın 12 ayı devam ediyor. Marmaris Bozburun mevkisinde iki ve Datça bölgesinde bir olmak üzere üç ayrı noktada devam eden su altı arkeolojik kazı çalışmaları ile Muğla su altı arkeolojik kazı çalışmalarında da ilk sırada yer alıyor.

Dünyaca ünlü plajda deniz dibi temizliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçların deniz dibi temizlik çalışması, su altı kamerasıyla görüntülendi.

Çocuk Bilim Parkında Su ve Su Altı Canlıları Bilim Etkinliği

Menteşe Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 06 – 14 yaş aralığındaki çocuklar için ‘Su ve Su Altı Canlıları Bilim Etkinliği’ düzenleniyor. Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkında düzenlenecek etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademisyenleri tarafından slayt sunumuyla çocuklara su ve su altı canlıları tanıtılacak.

Muğla tarihi 21 koldan gün yüzüne çıkıyor

Karialılar başta olmak üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, 15'i yılın 12 ayı toplam 21 arkeolojik kazı alanı ile Türkiye'nin en fazla kazı alanına sahip ili durumunda. Bakanlar Kurulu kazılarının yanında Muğla Müze Müdürlüğü Bakanlığında devam eden arkeolojik, prehistorik ve su altı kazıları ile dünya kültür mirası eserler gün yüzüne çıkarılıyor.

Su üstündeki yunuslardan su altında evlenme teklifi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorize yunus polisi olarak görev yapan Ahmet Uysal, kendisi gibi yunus polis memuru olarak çalışan meslektaşı Kübra Berber'e su altında evlilik teklifi yaptı.

Geleneksel balıkçılık turizmi

Balık stokları ve su altı habitatları üzerindeki av baskısını azaltıp sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek üzere İtalya'da geliştirilen balıkçılık turizminin Türkiye'de ilk uygulaması Akyaka'da Akdeniz Koruma Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Başkan Çıralı, Sahil Güvenlik Binbaşı Kıreker İle Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesini Görüştü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Göcek Mahallesi’ndeki Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ile görüştü. Fethiye Su Altı Tarih Parkı’ projesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Çıralı, dalış camiasının önerileri doğrultusunda uygun bulunan koordinatları sahil güvenlik ekipleriyle paylaştıklarını kaydetti. Kendisine ulaştırılan raporu dikkatle incelediğini belirten Binbaşı Kıreker’e teşekkür eden Başkan Çıralı, izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından projede imalat ve batırma sürecine geçileceğini söyledi.

Bakan Ersoy, Datça’da Osmanlı döneminden kalan batığa dalış yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla'nın Datça ilçesi Kızlan mevkiinde bir yıl önce başlatılan arkeolojik su altı kazısında Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen batık gemiye dalış yaptı.

Sahil Güvenlik Komutanı, Başkan Çıralı’yı ziyaret etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı makamında ziyaret eden Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ve Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanı Sahil Güvenlik Yüzbaşı Raşit Gödelek, bölgemizde etkili olan yangınlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Fethiye’deki görevine yeni atanan Binbaşı Erdal Kıreker’e başarılar dileyen Başkan Çıralı ikiliye, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi hakkında da bilgi verdi.

Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde yapay resif alanları belirleniyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) dalış turizmini canlandırmak ve on birlerce deniz canlısına ev sahipliği yapmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandığı, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde, tarihi objelerin deniz dibine indirileceği yapay resif alanlarının belirlenmesi için toplantı yapıldı. Fethiye dalış okulu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu başta olmak üzere 6 nokta ön plana çıktı.

“Fethiye Sualtı Tarih Parkı” projesi bölgenin yeni çekim noktası olacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), dalış turizmini yeniden canlandıracak ve 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Toplam 3 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek projenin bölgenin yeni çekim merkezi olacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Projemiz kapsamında Fethiye koylarında gerçekleştirilecek tematik sualtı sergisi ile Fethiye tarihini sualtında canlandıracağız. Fethiyemizin tarihi değerleri Fethiyemizin değerleri Kayaköy, Likya Lahitleri ve Amintas Kaya Mezarları su altında resiflerle canlandırılacak. Bölgemizin dalış turizmine yönelik potansiyelini ortaya çıkarılacak proje aynı zamanda onbinlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.” dedi. 

MHP Muğla İl Yönetiminden FTSO’ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla İl Yönetimi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çıralı, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve il yönetimine, FTSO tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

DALIŞ MERKEZLERİ FAALİYETLERİNE KONTROLLÜ BAŞLADI

Fethiye’de korona virüsü salgını döneminde kapalı bulunan dalış merkezleri, normalleşme süreci ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) aldığı önlemlerle yeniden su altı meraklılarını ağırlamaya başladı.

DENİZLERDEKİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslararası Fethiye “Denizlerimiz ve Renklerimiz Sualtı Resim Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez Fethiye’de gerçekleştirilen 7 ülkeden 14 ressamın katıldığı su altı resim çalışmalarının, sergisinin açılışını Muğla Valisi Esengül Civelek yaptı. Su altı resim çalıştayında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da tüple dalıp denizaltında ressamların çalışmalarını izleyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresiyle, Türk Bayrağı yaptı. Başkan Karaca denizin 10 metre derinliğinde yaptığı Atatürk portresinin sergilenmesinden büyük keyif aldığını söyledi.