Su Ürünleri Ihracatı Haberleri

Su Ürünleri Ihracatı Haberleri

Su Ürünleri İhracatı 2023 Yılında 1,7 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye’nin su ürünleri ihracatında Muğla’nın başı çektiği su ürünlerinde 2023 yılında gerçekleşen ihracat 1,7 milyar dolar, hayvansal mamuller ihracatı ile birlikte 3,5 milyar dolara ulaştı.

Muğla'dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı

Muğla’dan 84 ülkeye su ürünleri ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye’nin su ürünleri ihracat lideri su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin çabaları ile Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya’yla açılıyor.

Su ürünleri ihracatında Muğla zirvede

Türkiye'de 2000 yılı sonrasında ihracatın yıldız sektörlerinden biri olan su ürünlerinin ihracatta 2023 yılı ilk yarı karnesi belli oldu. 2022 yılının ocak-haziran döneminde 760 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandıran su ürünleri sektörü, 2023 yılının ilk yarısında ihracatını yüzde 9'luk artışla 829 milyon dolara taşıdı.

MUĞLA’NIN İHRACATI 22 YILDA 63 KAT ARTIRDI

Türkiye’de su ürünleri ihracatının başkenti konumundaki Muğla, 2022 yılında tarihinde ilk kez 1 milyar doları aşmanın gururunu yaşıyor. Muğla, 2022 yılı hedefini tuttururken, Türkiye’de 1 milyar dolar barajını aşan 22’inci il oldu.

TÜRKİYE’NİN SU ÜRÜNLERİ İHRACATININ ZİRVESİNDE MUĞLA VE İZMİR VAR

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan Su ürünleri sektörünün yıllık 1,4 milyar dolarlık su ürünleri ihracatının yüzde 62'sini Muğla ve İzmir gerçekleştiriyor.

Muğla’nın tarımsal ve su ürünleri ihracatı 750 milyon dolar

Turizm ile birlikte Muğla'nın önemli gelir sağladığı tarımsal ve su ürünleri üretimi hakkında bilgi veren Muğla tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, göreve geldikleri günden bu yana, masada değil, sahada üreticiler ile birlikte Muğla'nın ve Türkiye'nin üretimine katkı sunmaya devam ettiklerini açıkladı.