Sürdürülebilirlik Haberleri

Sürdürülebilirlik Haberleri

Hapimag Sea Garden yerel istihdama destek için ‘Kariyer Günü’ düzenledi

Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda devam ettiren ve bu yıl Türkiye’deki 30’uncu yılını kutlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel istihdama destek için Milas Ticaret Odası ve Milas İşkur’la birlikte ‘Kariyer Günü’ düzenledi.

Üreticilere ceviz üretim eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için ‘Tarlanıza Geliyoruz’ ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

Bodrum’da Sürdürülebilirlik Eğitimi Çalıştayı

Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sürdürülebilir Yaşam Eğitimi Derneği (SUYED) tarafından Sürdürülebilirlik Eğitimi Çalıştayı düzenlendi.

TARIM KAMPI, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE ULUSLARARASI DÜZEYDE YAPILACAK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Karaova Gençlik ve Tarım Kampı'nda farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerle bir araya geldi. Kampın, önümüzdeki dönemlerde uluslararası düzeyde yapılmasının planlandığı bildirildi.

Rektör Çiçek’ten ‘Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’ne teşekkür

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi'nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında 360'ıncı sırada; Türkiye üniversiteleri arasında ise 23'üncü sırada yer aldı.

Mskü Dünyanın En Çevre Dostu Üniversiteleri Arasında

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dünya 408.’si ve Türkiye 22.’si oldu.