Tabiat Haberleri

Tabiat Haberleri

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Dalyan Kanalı Üzerine Ağaç Köprü Yapılacak

Uzun yıllardan bu yana yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dalyan Kanalı üzerine köprü yapılacak. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir yaptığı açıklamada” Bakanlık boyutunda yaptığımız görüşmeler sonucu Akyaka'da ki köprünün bir başka modelini kısmet olursa Dalyan kanalımıza yapacağım” dedi.

Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest’in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz’de Kumburnu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

TABİAT KADINLARI 2023 YILININ İLK YÜRÜYÜŞÜNÜ YAPTI

Fethiye Tabiat Kadınları Yürüyüş Grubu yeni yılın ilk yürüyüş etkinliğini bahar gerçekleştirdi.

GİRGİN, “KÖYCEĞİZ’DEKİ SIĞLA AĞAÇLARI RANTA KURBAN GİTMESİN!”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, sadece Türkiye için değil Dünya için de genetik miras olan Köyceğiz ilçesindeki sığla ağaçlarının bulunduğu alanların Milli Park ya da Tabiat Parkı olması gerekliliğini TBMM gündemine taşıdı.

İSTANBUL'DAKİ MUĞLALILARDAN ‘MUĞLA DÜĞÜN YEMEKLERİ' ETKİNLİĞİ

İstanbul'daki Muğlalıların birbirleri ile bağlantılarını sağlamak, Muğla'nın kültürünü İstanbul'da yaşatmak ve tanıtmak, Muğla'dan öğrenim için İstanbul'a gelen öğrencilere rehberlik yapmak için çalışan Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği hafta sonunda Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı'nda ‘Muğla Düğün Yemekleri' etkinliği düzenledi.

TABİAT KADINLARI’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI YÜRÜYÜŞÜ

Fethiye Tabiat Kadınları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yürüdüler.

DATÇA’DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPILDI

Muğla'nın Datça ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından İnbükü Tabiat Parkı'nda gönüllüler ile birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirilerek çevre temizliği yapıldı.

DATÇA'NIN 4 MAHALLESİNE ‘DOĞAL SİT ALANI' TESCİLİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Muğla'nın Datça ilçesi Kızlan, Emecik, Reşadiye ve Karaköy Mahallerini ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak ilan etti.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Köyceğiz’de tabiat konulu eğitim verildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Ortaokulu öğrencilerine 'tabiatı koruma, biyoçeşitliliğin önemi ve biyokaçakçılık konularında eğitim verildi.

TABİAT PARKINDA DOĞAYA VERİLEN ZARARI BELEDİYE EKİPLERİ ÖNLEDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki tabiat parkında 2 otel tarafından doğaya verilen zarar, belediye ekiplerinin müdahalesiyle durduruldu.

2021 Yılında 67 Kaçak Yapı Mühürlendi

2021 yılında Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından yürütülmekte olan İmar Kanunu ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu ile mücadele kapsamında Fethiye İlçesi Kayaköy ve Karakeçiler Mahalleleri’nde inşaat faaliyetleri ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan denetimlerde yasal mevzuata aykırılığı tespit edilen 67 yapı Fethiye Belediyesi tarafından mühürlendi.

Kaçak avcılığa göz açtırılmıyor

Muğla'nın Milas ilçesinde koruma altında bulunan tabiat parkında kaçak olarak avlanan bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. 7 adet Sakar Meke ile yakalanan şahsa 14 bin 800 TL ceza kesildi.

Tabiat ana küllerinden yeşeriyor

Muğla'da Ağustos ayında 16 bin hektar ormanlık alanın yandığı Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerindeki alanlarda yüzlerce kesim işçisi çalışmalarını sürdürürken, son yağışlar sonrası tabiat yeniden yeşile bürünmeye başladı.

Küllerinden doğan ağaç, doğanın gücünü gözler önüne serdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangınların ardından adeta küllerinden yeniden doğan ağaç, tabiatın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkında 1. durak noktası (minibüs durağı) kiraya verilecek

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü Muğla Şube Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 4. Bölge Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü faaliyet alanında yer alan “Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkı Sınırları İçerisindeki 1. Durak Noktasının (Minibüs Durağı) İşletmeciliği işi” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi uyarınca “Kapalı Teklif Usulü ve artırım yöntemi ile ihale edilecektir.

Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkında 2. durak noktası (taksi durağı) kiraya verilecek

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü Muğla Şube Müdürlüğü tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 4. Bölge Müdürlüğü, Muğla Şube Müdürlüğü faaliyet alanında yer alan “Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkı Sınırları İçerisindeki 2. Durak Noktasının (Taksi Durağı) İşletmeciliği işi” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi uyarınca “Kapalı Teklif Usulü ve artırım yöntemi ile ihale edilecektir.

Yangın sonrası tabiatın dengesini sağlayan arılarda açlık tehlikesi

Dünya'nın en önemli çam balı üretim merkezlerinin başında yer alan Muğla, Aydın ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarının tabiatın dengesinin yanı sıra birçok sektörü olumsuz etkilediği belirtildi. Yangınlar sonrası bölgede bulunan binlerce koloni arının telef olmasının yanında sağ kalan arıların açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu sektörün ise yaklaşım 100 milyon dolarlık maddi kaybı olduğu belirtildi.

Tabiatın gizli hazinesi ‘Turgut Şelalesi’ de alevlere teslim oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmin önemli destinasyonları arasında yer alan Turgut Şelalesi'nin etrafındaki ormanlık alan da alevlere teslim oldu.

Kamp alanı çevre düzenleme işi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Tarım Ve Orman Bakanlığı Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından, Musaözü Tabiat Parkı Çadırlı Kamp Alanı Çevre Düzenleme ve Altyapı İşleri yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı’na Başkanlardan “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Türkiye'nin tanıtımında ön planda olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı işletmecisi Ahmet Şavkın’a başkanlardan “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleşti.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı baştan aşağıya yenilendi

Türkiye'nin tanıtımında kapak fotoğrafı olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı, 5 yıldızlı plajlar gibi  hizmet veriyor. Ülkemizin tüm tanıtımlarında ilk sırada yer alan Ölüdeniz Kumburnu Plajı bu yıl çehresini tamamen değiştirerek, dünyanın en gözde plajları ile yarışır hale geldi. Bu sezon görünümünü baştan aşağıya yenileyen Kumburnu Tabiat Parkı Plajında şezlong ve şemsiye kullanmak istemeyenler için özel bir bölümde ayrıldı. Kumburnu tabiat parkı plajında güvenliğe büyük önem verilirken, cankurtaranlarda nöbete başladı. Kano ve Deniz Bisikletinin yanı sıra su sporlarının da rağbet gördüğü plajdan tatilciler çok mutlu. 

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar. 

Kısıtlamanın ardından, yerli vatandaşlarda denize kavuştu

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle 17 günlük kısıtlamada turistler deniz keyfi yaparken, yerli vatandaşlar ise eve kapanmıştı. Kademeli normalleşme ile birlikte yerli turistlerde deniz keyfine başladı. Yerli vatandaşlar, “keşke ayrım olmasaydı” derlerken, “Ölüdeniz’de deniz keyfi şu günlerde harika” diye konuştular. 

Tlos Antik Kenti  İçin Destek Protokolü İmzalandı

Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma ve tarihi değerleri yaşatabilmek adına Muğla Valiliği Başkanlığında yetkili kurum ve kişiler arasında destek protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu yönetmelik ve esaslarına dayalı şekilde hazırlanmıştır.

Yamanlar Dağı Tabiat Parkı ve sınırları içinde bulunan tesisler düzeltilerek işletilme ihalesi yapılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, T.C. Tarım Ve Orman Bakanlığı 4.Bölge Müdürlüğü’nden, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 4. Bölge Müdürlüğü, İzmir Şube Müdürlüğü faaliyet alanında yer alan “Yamanlar Dağı Tabiat Parkı Sınırları İçerisindeki Kapı Girişi İle Birlikte Gelişme Planında Öngörülen Yapı Ve Tesisler İle Alan Düzenlemelerinin Yapılarak İşletilmesi işi” 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ve artırım yöntemi ile ihale edilecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Bağlı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğünden Seydikemer’e Ziyaret

Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak ve İmar Planlama Şube Müdürü Cem Dedeş, Bölge Planlama Şube Müdürü Nilüfer Çabalar Bayrak, Yatırımlar Şube Müdürü Soner Yılmaz, özel koruma alanları içerisinde yer alan Karadere, Karaköy ve Kumluova mahallerinde bölgenin gelecek yatırım ve planlamaları için incelemelerde bulundular.