Tan Haberleri

Tan Haberleri

Ege Bölgesi Bocce Grup Müsabakaları seremoni töreni ile başladı

Ula Kaymakamlığı ve Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Ege Bölgesi Bocce Petank Grup Müsabakaları, seremoni töreni ile başladı.

Kavaklıdere'de vatandaşlara yangın bilgilendirme eğitimi verildi

Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylerine yönelik yangın bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı.

Erken Teşhis hayat kurtarır, Geç kalma erken gel

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Patlangıç Mahallesi’nde kanser taraması yaptı. Doktor, ebe ve hemşireler; Patlangıç Mahallesi 3 No’lu Aile Sağlı Merkezinde Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının yönlendirmesiyle toplanan vatandaşlara kanserde erken teşhisin önemini anlattı.

İncirköy’de Hıdırellez şenliği düzenlendi

Fethiye’nin İncirköy Mahallesi’nde Hıdırellez şenliği düzenlendi. Düzenlenen programa mahalle halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seydikemer’de 19 Mayıs Büyük Coşkuyla Kutlandı

Seydikemer Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen halk konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde büyük coşku yaşandı. Konsere gelenler, sevilen şarkıcılar Grup Ayna ve İlyas Yalçıntaş’ın şarkılarıyla coştu.

Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 9 çocuk ve 26 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Binlerce Vatandaş Domates Festivaline Katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, 30 yıl aradan sonra yeniden, Letoon Antik Kenti’nde ünlü sanatçıları Seydikemer halkıyla Domates Festivalinde buluşturdu.

Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bünyesinde hizmet veren botlar Marmaris, Bodrum ve Fethiye’de vatandaşlardın ziyaretine açıldı.

Milletvekili Otgöz’den “19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; “Gençlerimizin bayramı olan 19 Mayıs, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimizin işgal girişimleri karşısında direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının en güçlü nişanesidir. Tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen vatanımızı işgalden kurtaran 19 Mayıs ruhunu yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz”.

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’tan 19 Mayıs Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fethiye’de Dr. Engin Deniz yaş alma sürecindeki nörolojik sorunları anlattı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Sağlıklı ve Aktif Yaş Alma Programı (SAYAP) tarafından Dr. Engin Deniz’in yaptığı konferans ile birlikte orta yaşlı olan vatandaşlar için yaş alma sürecindeki sık karşılaşılan nörolojik sorunlar anlatıldı.

Fethiye’de düğün sezonu açıldı! Altın fiyatları ne durumda..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaz sezonuna girilmesiyle beraber düğün sezonu da açılmış oldu. Peki kuyumcularda en çok hangi altın grubu tercih ediliyor? Altında alım gücü ne durumda? Tufanlar Kuyumculuk’tan Seyfettin Dalkılıç açıkladı.

Seydikemer’de TradeMaster Finans laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde Seydikemer ilçesinde kurulan TradeMaster Finans Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu finans dünyasının geleceğine yön verecek önemli bir adım attı.

Gençlik Haftası'nda gönüllü gençler lavanta ekti

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ula Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Gökova Akçapınar Mahallesi’nde gönüllü gençler lavanta ekimi gerçekleştirdi ve otantik çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

Direksiyon başında kalp krizi geçiren vatandaş hayatını kaybetti

 Muğla’nın Menteşe ilçesinde aracı ile seyir halinde iken kalp krizi geçiren Niyazi Pınar, yapılan tüm müdahaleye rağmen kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Fethiye İngiliz Televizyonlarında Tanıtılacak

Fethiye Belediyesi, Türkiye'nin dünyada en çok tanınan turizm merkezlerinden birisi olan ilçenin yurtdışındaki şöhretini daha da artırmak için kolları sıvadı.

Milli Boksör Fethiye’de Kampa Girdi

2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, Sırbistan’da aldığı derecenin ardından Fethiye’de Olimpik Boks Milli Takım Antrenörü Vedat Demirkol ile kampa girdi.

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

Muğla İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlü girişimcilere 500 bin liraya varan hibe destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteklerini 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerini 110 bin liradan 300 bin liraya, korumalı işyeri projelerinde kuruluş sermayesi desteğini 150 bin liradan 500 bin liraya yükseltti.

MUSKİ Genel Müdürü Şengül, Bodrum’da

MUSKİ Genel Müdürlüğüne yeni atanan Yılmaz Şengül, Bodrum’da yaşanan içme suyu sorunlarının çözümü için ayağının tozuyla sahaya indi. Şengül, alternatif su kaynakları oluşturarak Bodrum’u susuz bırakmamak için tüm güçleriyle çalışacaklarının ve sorunları çözeceklerini söyledi.

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakınları ile birlikte Balan Dağı'na çıntar mantarı toplamaya çıkan ve kaybolduğu ihbar edilen İsa Çifçi’yi arama çalışmaları devam ederken, dosya il cinayet büro tarafından da takip edilmeye başlandı.

FTSO Çalışanlarına Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Ve İç Tetkikçi Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği (FGB) çalışanları, uluslararası standartlarda kaliteli hizmet sunmak ve üyelerinin memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla  ‘ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri ve İç Tetkikçi Eğitimi’ne katıldı. 

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla'da "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" tanıtım toplantısı düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü, "Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur'an Kursları" konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Muğlalı küçük kızlar Türkiye finallerine yükseldi

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nun gururu olan Küçük Kız Hokey Takımı, 9-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Alanya’da düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Hokey Türkiye Yarı Finalleri'nde göz kamaştıran bir performans sergiledi.

Bodrum Belediyesi’nden anlamlı ziyaret

Bodrum Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilçe genelinde dezavantajlı vatandaşları ziyaret ediyor.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

Sahil Güvenlik denizden düzensiz göçmen topladı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan adalarına gitmek için hareket eden düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot su alması sonrası ölümle burun buruna geldiler.

Yunanistan’a yüzmeye çalıştı

Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışan kaçak göçmen yakalandı

Belediye Başkanı Köksal’dan Anneler Günü mesajı

Menteşe Belediye Başkanı ve Şehir Plancısı Gonca Köksal, Anneler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Annelik, yalnızca biyolojik bağlarla değil, fedakârlık ve özveriyle tanımlanan en güçlü sevginin de bir ifadesidir" dedi.