Tanık Haberleri

Tanık Haberleri

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakınları ile birlikte Balan Dağı'na çıntar mantarı toplamaya çıkan ve kaybolduğu ihbar edilen İsa Çifçi’yi arama çalışmaları devam ederken, dosya il cinayet büro tarafından da takip edilmeye başlandı.

Titan'da son saatler

Buzdağına çarpması sonucu, birçok kişinin yaşamını yitirdiği, aynı zamanda filmleri konu olan, Titanik gemisinin enkazını ziyaret amacıyla yola çıkan denizaltı Titan, pazar günü Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu. Arama çalışmaları devam ederken, Titan'daki oksijen sayısı azalmakta.

Karaca, “Bugün tarihe tanıklık ediyoruz”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açıklamalarda bulundu.

SAMET DEMİR CİNAYETİ KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNDE BOZULDU

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde 2021 Kasım ayında Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili davada 3 Aralık 2022 tarihinde Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar istinaf mahkemesinde bozulurken, azmettirme suçundan müebbet hapis cezası alan Yıldırım İlhan ile ilgili bazı tanıkların dinlenmeden karar verildiği belirtildi.

SÜREYYA EROĞLU, “TABİİ HALK KIYMETİNİ BİLEMEDİ, EVLERİ, KİLİSELERİ TAHRİP ETTİLER”

1957 Fethiye depreminin son tanıklarından 92 yaşındaki Süreyya Eroğlu,  eski Fethiye’yi SED Medya’ya anlattı. Eroğlu, “Tarihî görünüm olarak Fethiye eskiden daha güzeldi” diyor 

FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu’nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

Muğla’da göz kamaştıran gün batımı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar gün batımında oluşan eşsiz manzaraya tanıklık ederek günü noktalıyor.

NATA Holding’den İstanbul, Bodrum ve Milas’ta 3 dev proje

Ankara merkezli NATA Holding, başkent dışındaki üç yeni inşaat projesi için start verdi.

Şehrimin Çınarları serisinin yeni bölümü yayında

Hikâyeleri ile Fethiye’nin yakın geçmişine ışık tutan, yaşantılarına tanıklık ettiğimiz Fethiye’nin önemli şahsiyetleri ‘Şehrimin Çınarları’ serisinde bir araya geliyor. Serinin 9. bölümü ise Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Youtube hesabında yayında.

Köyceğiz’de botanik gezisi ve matematik ilişkisi etkinliği

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde üniversite öğrencileri botanik gezisi ve matematik ilişkisi etkinliğine katıldı.

Kırılan su borusu nedeniyle işlenen cinayetin ikinci duruşması görüldü

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yörükoğlu Mahallesinde su borusunu kırdığı gerekçesi ile 43 yaşındaki Ferhan Bedir'in bıçakladığı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 67 yaşındaki Hüseyin Şakar hayatını kaybetmişti. Cinayet ile ilgili ilk duruşma ve yapılan keşfin ardından ikinci duruşma Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Ferhan Bedir'in akrabası olan muhtar Fazilet Bedir ile ilgili iddialara yönelik tanıklar dinlendi.

"Şehidin kanı yerde kalmayacak"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir polisin şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 2 tanık dinlenirken tutuklu sanık Fatih Özturan'ın avukatı olmadığı için savunması alınamadı. Tutuksuz sanık Efe Özturan ise duruşmaya katılmadı.

Fethiye’de görsel şölen

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vatandaşlar gün batımında oluşan eşsiz manzaraya tanıklık ederek anın tadını çıkardı.

Telefi eğitiminde Strotanikeia’yı gezdiler

Yatağan ilçesindeki Bencik İlkokulu, Madenler İlkokulu ve Köklük İlkokulu öğrencileri 'Telafide Ben de Varım' programı kapsamındaki Stratonikeia Antik Kenti'nde gerçekleştirilen müze eğitimine, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da katıldı.

Başkan Karaca ile ilgili davanın 2.’si yapıldı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve şoförünün trafikte Murat Çağlar Özbakır ile tartışması üzerine açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Karşılıklı olarak birbirlerinin alenen hakaret, tehdit ve mala zarar verme yüzünden açılan karşılıklı davada tanıkta dinlendi.

Mücadeleye Seydikemer Belediyesi de tanıklık etti

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2021) beşinci günündeki 160,3 kilometrelik Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabı Seydikemer ile Antalya'yı ayıran Göğübeli geçidinde sona erdi. Göğübeli geçidinden bitiş noktasını pedallayan yarışçıları Seydikemerliler de karşıladı.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in Fethiye’deki duruşması 

Denizlispor Başkanı Ali Çetin ve ailesinin Fethiye Balık Pazarı önünde meydana gelen olayın duruşması, Fethiye 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Başkan Çetin ve ailesinin suçladığı polisler ve vatandaşların da yargılandığı davada; olay günü görevli polis memurları da Çetin ve ailesinden şikayetçi olmuştu. Günün duruşmasında Başkan Ali Çetin’in avukat oğlu Evrim Çetin’in yanı sıra polis memurları ve tanıklar dinlendi. 

Barış Bektaş’ın cinayetiyle ilgili davada 1 tanık daha dinlendi

Fethiye’de ayırmak istediği kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Habertürk Gazetesi eski grafikeri Barış Bektaş’ın cinayeti ile ilgili duruşmada davet çıkarılan 3 tanıktan biri daha dinlenirken; 2 tanığın gelmediği belirtildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık avukatlarının tahliye talebi ret edilirken; maktul Barış Bektaş’ın babası Hasan Bektaş, oğluna vurulan bıçakların birisi kalbine; birisinin de ciğerlerine geldiğini söyleyerek, “Profesyonelce yapılmış bir cinayettir. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi. 

Eş durumundan maaş almış 

Fethiye’de 7 aylık hamile eşinin kayalıklardan iterek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Hakan Aysal’ın lüks tatil fotoğraflarının ardından, SGK’dan maaş almaya başladığı da ortaya çıkarken; eşinin toprağa verilmesinin hemen ardından acele olarak veraset ilamı için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Katıldığı seyahatlerde ve yaşam koçluğu eğitimlerinde paylaştığı fotoğraflar ortaya çıktı. Bu arada olay günü Semra ve Hakan Aysal’ın Kelebekler Vadisi’ni seyretmek için kayalıklardan aşağıya inerken görüntüleri tesadüfen çeken kişinin ağabey Naim Yolcu’ya ulaştığı ve mahkemede tanıklık yapacağını bildirdiği öğrenildi. Çektiği görüntüleri de paylaşan kişinin “Bu adam ya kadını atacak, ya da kadın adamı atacak” dediği duyuluyor.  

İşte mahkeme dosyasına giren Semra’nın çantası

Tatile gittiği Fethiye'de Kelebekler Vadisi'ndeki kayalıklardan eşi tarafından aşağıya itilerek öldürüldüğü iddia edilen 7 aylık hamile Semra Aysal'ın katil zanlısı Hakan Aysal, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarken Semra Aysal’ın ağabeyi Nayim Yolcu, “kalbime taş basarak şüphelerimi aydınlatmak için Hakan’ı tatlı dille konuşturmayı seçtim” ifadelerini kullandı. Bu arada ilk duruşmada ve ifadelerinde Semra’nın telefonunu istediği çantanın Hakan’ın söylediği ‘2 metre uzaktaydı’ sözlerinin çelişkisi fotoğrafla ortaya çıktı. Kayanın başında Hakan’ın başucunda turuncu renkli çantanın bulunması büyük dikkat çekti. Bu fotoğraf Hakan’ın anlatmalarını yalanlarken, fotoğraf dosyaya girdi. İlk kez hakim karşısına SEGBİS ile çıkan sanık Hakan Aysal için bu duruşmada aklı sağlığı yönünden rapor aldırılması, Hakan ve Maktülenin yazı ve imza örnekleri istenirken, ATV haberde yayınlanan olay günü çekilmiş ‘bu adam bu hamile kadını buraya nasıl indiriyor’ sözlerinin geldiği videoyu çeken kişinin tespit edilip, tanık olarak dinlenmesi de kararlaştırıldı. Bu arada Ağabey Naim Yolcu, ATV habere videoyu gönderen kişinin Semra Aysal’ın ağabeyi Naim Yolcu’ya ulaştığı ve tanıklık yapabileceğini söylediği, yine olay günü orada bulunan bir kişinin de ulaşıp, sanığın olay anında kendini parçalayan bir görüntüsünün olmadığını soğukkanlı bir şekilde olduğunu anlattığını, tanıklık yapabileceğini söyledi.

Cinayet zanlılarının tahliye talebi reddedildi

Fethiye'de ayırmak istediği kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Habertürk Gazetesi eski grafikeri Barış Bektaş'ın cinayeti ile ilgili duruşmada bir tanık daha dinlendi. Duruşmaya beklenen diğer 2 tanığın ise katılmadığı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık avukatlarının tahliye talebi reddedildi.

Cemal Metin Avcı’nın eşi tanık olarak dinlenecek

Temmuz ayında Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin ikinci duruşması bugün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmada sanık Cemal Metin Avcı'nın boşanma aşamasında olan eşi Eda Avcı tanık sıfatı ile Muğla Adliyesine geldi.

Fethiye Adli Kontrol Odaları hizmete girdi

Daha çok mağdur, tanık, suça sürüklenmiş çocuklar, cinsel suç ve aile içi şiddet suçu mağdurları ile diğer kırılgan gruba mensup, mağdurlar tarafından kullanılacak olan Adli görüşme odaları (AGO) Fethiye adliyesinde de hizmete girdi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker ile Pedagog Didem Bostancı tarafından tanıtımı yapılan adli görüşme odaları görüşme yapılacak kişilerin ikincil mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak üzere “Bekleme Odası, Görüşme Odası ve Gözlem Odası” şeklinde 3 odadan oluşan, özel alan olarak gerçekleştirildi.

Tüfekle Oynarken Ağabeyini Öldürdü

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, anne-babasının evde olmadığı sırada av tüfeğiyle oynayan 12 yaşındaki T.S. adlı küçük kız, ağabeyi 14 yaşındaki Tayyip S.'yi başından vurdu. Tayyip S., olay yerinde yaşamını yitirirken, eve koşan görgü tanıkları T.S.'yi, "Kardeş katili oldum. Ağabeyimi öldürdüm" diye ağlarken bulduklarını söyledi.