Tanıtıldı Haberleri

Tanıtıldı Haberleri

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Büyükşehir, Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi’nin tanıtımını gerçekleştirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Cengiz Bektaş Kent Belleği ve Kültür Merkezi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla tanıtıldı.

Belediye Meclis Üyeleri Tanıtıldı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, projelerini ve belediye meclis üyelerini, seçmen iletişim merkezinde düzenlenen program ile tanıttı. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye’nin kronikleşen sorunlarını iktidar gücüyle çözeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı. 

Aday Büyükçoban; “Değişim Başlıyor, Seydikemer Kazanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özgür Özel, Muğla'nın 13 ilçe adayını ve Büyükşehir adayını Türkiye'ye tanıttı.

Karaca, “Bölgemizde 3 Milyar 657 milyonluk bir yatırım yaptık”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bugün Ankara Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı düzenledi. Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özgür Özel, Muğla’nın 13 ilçe adayını ve Büyükşehir adayını Türkiye’ye tanıttı. Aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Özgür Özel, aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

EMITT’te “En Etkin Tanıtım” Ödülü Seydikemer’e

Seydikemer Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 27. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) "En Etkin Tanıtım" ödülünü aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seydikemer standında ilçenin doğal, kültürel güzellikleri ile yöresel lezzetleri dünyaya tanıtıldı.

'112 Tek Numara' projesi tanıtıldı

Muğla’nın Ula ilçesinde 112 ekipleri tarafından vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Muğla’daki örnek proje, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak

Muğla’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle başlatılan 'Bir kitap bir insan' projesi, gerçekleştirilen ziyaretle Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’ya tanıtıldı.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri’ tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

'Bodrum 1965-1991' Kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi’nin desteği ile yayına hazırlanan “Bodrum 1965-1991” kitabının tanıtımı yapıldı.

Tiyatro oyuncularına tarihi bölgeler tanıtıldı

Muğla Tiyatro Festivali çerçevesinde ünlü oyuncular ve tiyatroculara Muğla’nın tarihi Arasta bölgesi tanıtıldı.

Kaya İnciri Tanıtıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret tescili alınan Kaya İnciri, Kaya Misafir Evi’nde düzenlenen şenlikte tanıtıldı.

Doğal baskı tekniği tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi, Geleneksel El Sanatları Islak Keçe sanatçısı Sadiye Saka, Ecoprint (Doğal Baskı) Sanatı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Mahal Bodrum Emlak Sektörüne Tanıtıldı

 İmza projeleriyle Bodrum turizmine büyük katkı sağlayan Çağdaş Holding, Decosta Grup ortaklığında geliştirdiği Mahal Bodrum projesinin lansmanını, Akana Cennet Koyu’nda Bodrum emlak piyasasının nabzını tutan sektör iş birlikçilerinin katılımıyla düzenlenen görkemli bir davet ile gerçekleştirdi.

Geleneksel Dokumalar Türkevi’nde Sergileniyor

Olgunlaşma Enstitülerinde yürütülen ‘Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ çerçevesinde, New York'taki Türkevi'nde, Türkiye'nin zengin, kültürel ve coğrafi özelliklerinin işlendiği renk ve desenlerdeki kumaşlarla dokuma mirasının misafirlere tanıtıldığı etkinlik gerçekleştirildi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Muğla yöresine ait motiflerle dokunan geleneksel dokuma ürünleri de Türkevin’de yapılan etkinlikte sergilendi.

İyilik Kayalığı'nı cazibe merkezi yapacak proje yerinde tanıtıldı

İyilik Kayalığı bölgesinin Marmaris turizmine kazandıracak ‘İyilik Kayalığı Yürüyüş ve Seyir Terası’ projesi Muğla Valiliği’ne sunulmadan önce, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yerinde tanıtıldı.

Muğla’nın İlk Kadın Büyükelçisinin Kitabı Tanıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sumru Akıncı Noyan’ın Aklımda Kalanlar kitabı için Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde imza ve söyleşi günü düzenledi.

Caretta caretta kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’da öğrencilere Caretta Caretta kaplumbağaları tanıtılarak çevre eğitimleri veriliyor. Muğla Mavi yeşil okullar Projesi etkinlikleri çerçevesinde verilen eğitimlerle öğrencilere çevre sevgisi aşılanıyor.

AK Parti Muğla milletvekili adayları tanıtıldı

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için AK Parti Muğla Milletvekili adayları düzenlenen tören ile tanıtıldı.

ANADOLU ÖĞRENCİLERİNE POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

Fethiye Trafik Büro Amirliği, Güvenli Trafik Eğitim Faaliyetleri çerçevesinde, 03 Mart Cuma günü Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu öğrencilerine Polislik mesleki tanıtımı, Güvenli Trafik Anlatımı yapıldı. Öğrenciler nostaljik polis arabasına ve polis motorlarına binip keyifli vakit geçirildi.

MUĞLA'DA DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN MORAL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde afet bölgesinden gelen depremzede kadınlara moral olması için yöresel mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı atölye çalışması düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerlerinin Hataylı depremzede kadınlarla birlikte Hatay mutfağının coğrafi işaretli lezzeti Hatay Kömbesi yaptı.

1954 MODEL NOSTALJİK JİP TANITILDI

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve Turizm Polisi birimlerinde kullanılacak olan 1954 model tuzla modeli nostaljik jipin tanıtımı yapıldı.

MUĞLA EMNİYETİNİN YENİ ARAÇLARI TANITILDI

Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Muğla Şubesi aracılığıyla Muğla'da yaşayan vatandaşlar tarafından yapılan bağışlarla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine kazandırılan 37 adet aracın tanıtımı gerçekleştirildi.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Seydikemer Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Seydikemer Belediyesi Kurumsal Mobil Uygulaması, meclis üyelerine ve katılımcılara tanıtıldı. 

MUĞLA İL JANDARMA’NIN 48 YENİ ARACI TANITILDI

Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından turistik ilçelerde görevlendirilen 48 aracın tanıtımının yer aldığı dron

MUĞLA’DA ÖĞRENCİLERE 112 ÇAĞRI MERKEZİ TANITILDI

Yaklaşık 8 yıldır acil durum numaralarını tek bir merkezde birleştirerek, karşılayan Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Menteşe Şehbal Baydur İlkokulu ve Ortaokulunda tanıtım etkinliği gerçekleştirdi.

Menderes Havzası’nın ürünü olarak bilinen incir Dalaman’da da üretilmeye başlandı

Türkiye'de sadece Aydın ve İzmir illerinin Menderese Nehirlerine bakan kıyı ve dağlarda yetişen kurutmalık incir, Muğla'nın Dalaman ilçesinde de yetiştirilmeye başlandı. Dalaman Gürleyk Mahallesi'nde, deneme üretimleri tamamlanan ve oldukça başarılı sonuçlar alınarak kuru incir üretiminin başlaması ile bölgenin yeni ürünü Gürleyk İncir Şenliğiile tanıtıldı. İlçe Kaymakamı Mesut Yakata, incirin Dalaman'a çok iyi adaptasyon sağladığını belirterek bölgede yeni bir ürünle üreticiye ek gelir sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.