Tanker Haberleri

Tanker Haberleri

Yangına İlk Müdahale Büyükşehir Su Tankerlerinden

Muğla’nın Seydikemer Bağlıağaç Mahallesinde Orman işletme Bekleme Noktası binasının çatısında çıkan yangında çatı katı kullanılmaz hale geldi.

Büyükşehir Milas Korucuk’a Yangın Tankeri Teslim Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal alanlarda meydana gelebilecek yangınlara hızlı müdahale edilmesi amacıyla yangın tankeri dağıtımına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Milas Korucuk’a 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri teslim edildi.

Tanker Yoldan Çıkıp Tarlaya Uçtu: 3 Yaralı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde jet yakıtı yüklü tanker kontrolden çıkarak tarlaya uçtu. Kazada 3 kişi yaralanırken, tankerde bulunan yakıtın alev almaması büyük bir facianın önüne geçti.

Yangına İlk Müdahale Tankerleri görevde

Muğla Büyük Şehir Belediyesi İtfayesi yangına ilk müdahale tankerleri ile Seydi Kemer ve Yatağan'da çıkan yangın söndürdü

Lüks yata yakıt ikmali yapıldı

Fethiye Limanı iskelesine bağlanan Cayman Adaları bayraklı 70 metre uzunluğundaki yata, tankerle Aliağa Rafinerisi'nden getirilen akaryakıt karadan ikmal edilmeye başlandı.

Doğalgaz yüklü tanker uçuruma yuvarlandı: 1 yaralı

Muğla'nın Ula ilçesi Sakar Geçidi'nde doğalgaz yüklü tanker, 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Bölgede gaz sızıntısı ihtimaline karşı önlem alındı.

Dalyan TUSEV itfaiyeye ilk müdahale tankeri hibe etti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) kırsal mahallelerde kullanılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ilk müdahale tankerleri hibe etti.

YK ENERJİ'DEN DEPREM BÖLGESİNE İŞ MAKİNESİ VE ARAMA KURTARMA DESTEĞİ

Muğla'nın Milas ilçesinde faaliyet gösteren ve IC İÇTAŞ Enerji-LİMAK Enerji ortaklığında işletilen YK Enerji, deprem bölgesinde arama kurtarmada kullanılacak ekskavatörler, kamyonlar, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Belediyemiz ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği işbirliğinde, su tankeri personelleri ve iş makinası operatörlerine yönelik “Yangın Eğitimi” düzenlendi.

Köyceğiz’e yangınla mücadele amaçlı su tankeri teslim edildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Gelecek Turizmde' nin yeni çalışma dönemi çerçevesinde yangınla mücadelede kullanılmak üzere 3 tonluk motopomplu su tankeri temin edilerek teslim edildi.

Dalyan Kanallarını Feribot İtfaiye koruyacak

Türkiye'nin en önemli doğal hazineleri arasında gösterilen Muğla'nın Dalyan Kanallarında meydana gelen sazlık yangınlarına müdahale de güçlük yaşanıyordu. Bölgede faaliyet gösteren Dalko Su Ürünleri Kooperatifi bünyesinde bulunan feribota, sazlık ve tekne yangınlarına müdahale için yangın söndürme düzeneği kurdu. Dalko ayrıca traktör tankerine de kurduğu düzenekle karada başlayacak yangınlara da ilk müdahalede bulunacak.

Muhtar, tankerle su dağıttı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kesintisinin yaşandığı mahallede, muhtar tankerle su dağıttı. Mahalleli damacanalarla tankerden su aldı.

Orman köylülerine su tankeri

Orman yangınları ile mücadele çerçevesinde orman köylülerine su tankeri dağıtımları devam ediyor.

Asfalt malzemesi yüklü tankerdeki yangın söndürüldü

Muğla'nın Datça ilçesinde asfalt yapımında kullanılan 'bitüm' yüklü tankerde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Su tankeri kiralama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Su tankeri kiralama hizmeti alınacak.

Erbay’dan Uçak Kiralanmasına Tepki

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla amfibi uçak, tanker uçak ve helikopter kiralama ihalesine çıkılacağını duyurmasıyla ilgili açıklamada bulunan CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Orman yangınları ile mücadele amacıyla uçak ve helikopter kiralamak çözüm değildir. Orman yangınları ile hızlı ve etkin mücadele etmek için acilen kendi filomuzu kurmamız gerekmektedir.” dedi.

Yanan otomobilini gözyaşları içinde izledi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan araç, önce tanker ardından itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

18 tonluk su tankerleri yangınlarda önemli rol aldı

Menteşe Belediyesine ait 18 ton su taşıma kapasiteli, 80 metre uzağa su atabilen ve 18 ton suyu 10 dakikada boşaltabilen 3 adet su tankeri, yangın süreci boyunca Menteşe bölgesindeki yangınların yanı sıra Marmaris yangınına da müdahale etti.

Yanan Bölgelere Su Takviyesi Devam Ediyor

Menteşe Belediyesi, Menteşe sınırları içinde 10 bin hektarın üzerinde alanın yandığı orman yangınlara karşı bazı bölgelerde su tankerleriyle direk, bazı bölgelerde ise orman ve itfaiye arazözlerine su takviyesinde bulunarak müdahalelerde bulunuyor.

Rüzgar ters döndü, Bayır Mahallesi tehlike altında

Muğla'nın Milas ilçesi Fesleğen Mahallesi'nde başlayan yangın Bayır Mahallesi'ne kadar ulaştı. Mahallenin dört bir yanı olası bir tehlikeye karşı su tankerleri ile çevrilirken, vatandaşlar söndürme çalışmalarını tedirgin gözlerle izliyor.

Yıldırım, Muğla’ya ‘can’ oldu

Türkiye, Ege ve Akdeniz'de çıkan orman yangınlarıyla mücadele ederken, söndürme ve tahliye işlemlerine katılmak için Muğla'nın Milas ilçesine giden Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi çalışmalarına devam ediyor. 15 personel, 5 su tankeri ve 2 kurtarma aracı ile yaklaşık 1 haftadır Milas'ta bulunan Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, afetin en yoğun şekilde yaşandığı Hayıtlı ve Fesleğen köyleri ile Yeniköy Termik Santrali bölgesinde yangınla etkin bir biçimde mücadelesini sürdürüyor.

Altınova’dan Muğla’ya su tankeri gönderildi

Yalova'nın Altınova Belediyesi, Muğla'daki yangına müdahale için 10 tonluk su tankeri ve 2 personel gönderdi.

Termik santral bölgesi sürekli soğutuluyor

Muğla'daki yangın bölgesinde en riskli alan olan termik santral ve çevresi sürekli soğutuluyor. Bölgede karadan tankerlerle havadan da helikopterlerle ormana sürekli su püskürtülüyor.

Mazot tankeri korkulu anlar yaşattı

Muğla-Marmaris yolu sakar mevkiinde fren hortumunun patlaması sonucu mazot yüklü tanker şarampoldeki direğe çarparak durabildi.

Asfalt tankeri bomba gibi patladı

Foça Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait şantiyede bulunan, asfalt tankerinin patladığı öğrenildi. Patlamanın etkisiyle metrelerce havaya dumanlar yükseldi. Dumanlar Fethiye kordon boyundan net bir şekilde görüldü. Kazada herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.