Tarım Alanları Haberleri

Tarım Alanları Haberleri

Başkan Solak, “Bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor”

Fethiye’de kaçak yapılarla mücadele bitmek bilmiyor. Şehrimizde olağanüstü bir kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Montenegro Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Aleksandar Stijovic Bodrum’da

Montenagro (Karadağ) Tarım, Orman ve Su Yönetimi Bakanı Aleksandar Stijovic Bodrum'a geldi. İş insanı Bülent Kaya'nın misafiri olarak gelen Bakan Stijovic, Bodrum'un Mumcular mahallesindeki tarım alanlarını gezip Türkiye'nin ve Bodrum Belediyesinin tarım konusunda ki atılımlarını yerinde inceleyeceği öğrenildi

Turizm beldeleri domuzlara kaldı

Ege Bölgesi'nde tarım alanlarının en büyük sıkıntısı olan domuzlar turizm beldelerini de istila etmeye başladı. Muğla'nın turistik ilçeleri pandemi süreci ile birlikte adeta domuzlara kaldı. Geçtiğimiz yıllarda sadece geceleri ara sıra görülen yaban domuzları artık gündüzleri de turizm beldelerinin cadde ve sokaklarında sürüler halinde dolaşmaya başladı.

Önder, “Tarımsal üretim durmak üzere”

Fethiye Galatasaraylı İşadamları Derneği Yunus Önder, FRT Televizyonu’nda Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında ülke ve bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Önder, “Türkiye’de tarım ve sanayi üretimi durmak üzere. Türkiye üretmezse enflasyon düşmez. Siz kolay yoldan tarım alanlarına bina yapıp satarsanız, otomatik olarak üretimden düşersiniz” dedi.

Hedef, 3 Yıl İçinde 3 Bin Dekar

Fethiye Belediyesi Cahit Beğenç Sosyal Tesislerinde muhtarlar ve üreticilerle bir araya gelen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, tıbbi aromatik bitki yetiştirenlerin istek ve sorunlarını dinledi. Ardından üreticilerin tıbbi aromatik bitki yetiştirdikleri ekili tarım alanlarında incelemelerde bulunan Saylak, gerçekleştirdiği İncirköy ziyaretini değerlendirdi.

KARAYİĞİT’TEN “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, toprağın en büyük düşmanının anız yakma olduğunu bildirdi. Karayiğit ile gerçekleştirilen özel röportajda “anız yakma sırasında 250 dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağın biyoloji, fiziksel, kimyasal özelliklerine zarar veriyor” dedi. Karayiğit, “her yıl hasattan sonra rutin bir tarımsal uygulama gibi gerçekleştirilen ve toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu belirtti. Anız yangınları sırasında sıcaklığın 250 santigrat dereceye ulaştığına dikkati çeken Karayiğit, şunları kaydetti: