Tarım Arazileri Haberleri

Tarım Arazileri Haberleri

Milas’ta Biçerdöver denetimi

Muğla bölgesindeki orman yangınlarına dikkat çekmek ve özellikle tarım arazilerinde başlayan yangınlar sonrası Muğla Valiliği tarafından yayımlanan içi genelgede, biçerdöver, ürün hasadı ve anız yangınlarına karşı alınacak tedbirler belirlenmişti.

Dalaman’da 12 Ay Enginar Yetişecek

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında’’12 Ay Enginar Üretiminin Yaygınlaştırılması’’ projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dalaman’da enginar üreticiliğini arttırmak adına çalışmalar başladı.

Aşırı Yağış Sonrası Ovayı Su Bastı, Araç Su Altında Kaldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesinde aşırı yağışlar sonrası ova mevkiinde araçlar suya gömüldü, tarım arazileri sular altında kaldı.

Derince Barajı bölgenin su ihtiyacını karşılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Derince Barajı 8 bin 300 dekarlık Selimiye Ovası'nın tarım arazilerinin sulanmasına imkan tanıyor.

Çiftçiler, anız yakımına karşı uyarıldı

Muğla Valiliği, tarım arazilerinde, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, orman yangınlarına karşı risk oluşturabilecek konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Toprak Büyükşehir’den, üretim kooperatiflerden

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki tarım arazilerini kooperatiflerle iş birliği yaparak kaba yem üretim merkezleri haline getiriyor. Bugüne kadar üç ilçede 434 dekar arazi kaba yem üretim merkezi haline getirildi.

KAYMAKAM KARAMAN, SERA VE TARIM ARAZİLERİNİ İNCELEDİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Karagedik Mahallesi’nde selden etkilenen sera ve tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

MUĞLA KIŞLIK SEBZESİNİ YETİŞTİRİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kışlık sebze yetiştiriciliği çalışmalarına başladı.

Milas’ta çıkan yangın panikletti

Muğla'nın Milas ilçesinde trafodan çıkan yangın önce tarım arazilerini tutuşturdu, ardından da şiddetli rüzgarın etkisi ile ormanlık alana sıçradı.

Seydikemer’de sel felaketinin yaraları sarılıyor

Seydikemer’in Çaltılar, Yayla Karaçulha ve Bekçiler Mahallelerinde medyada gelen şiddetli yağış sonrası yaşanan sel nedeniyle bazı evleri su bastı, tarım arazileri ve yollar zarar gördü. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, zarar gören mahalleleri ziyaret ederek, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün talimatıyla yaraların sarılacağını ifade etti.

Ak Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir Ve Yelda Erol Gökcan’dan Bir Müjde Daha… Göktepe Sulama Projesi Tamamlandı Bölge Çiftçimize Hayırlı Olsun

Menteşe İlçesi’ne bağlı Göktepe Mahallesi’nde tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılamak amacı ile 11 kilometre uzunluğundaki su iletim hattı, 5 bin 500 metreküp su depolama havuzu ve 1 regülatör inşaatı çalışmaları tamamlandı. AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan yaptıkları açıklamada; “Bugün bir projemizin daha tamamlanmasının sevinici ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Burası ne deniz, ne göl, tütün tarlası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkiye'nin çıkılan değil, inilen tek yaylası Karabağlar Yaylası son yağışlar sonrası denizi andırıyor. Geniş tarım arazilerinde su yüksekliği 1 metreyi geçerken, yaz sezonunda geniş arazilerde tütün fidelerinin yükseldiği, daha küçük alanlarda mevsimlik sebze-meyvenin yetiştirildiği Karabağlar Yaylası'nın toprağı yağışlar sonrası suya doydu.

Emlak sektörünün sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Emlak Sektör Toplantısı’nda emlakçıların sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Emlak sektöründe dengesiz fiyat oluşumları, fiyat artışları ve tarım arazilerinde kullanım amacına uygun olmayan alış-satışların görüldüğünü belirten Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, emlakçılık mesleğini icra etmenin her yıl daha zorlaştığını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Vergi kaydı, oda kaydı ve yetki belgesi olmayan herkes bu işi yapabiliyor. Bu durum kayıt altında iş yapanlar açısından haksız rekabet yaratıyor. Mağduriyetlerin önüne geçmek ve sorunlara çözüm bulmak adına gerekli girişimleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Üreticilere 20 bin adet keçiboynuzu fidanı dağıtıldı

Bodrum'da Ağustos ayında meydana gelen yangınlarda zarar gören tarım arazilerinde 20 bin adet keçiboynuzu ağaç fidanı dağıtımı yapıldı.

Yangında zarar gören 25 Mahalleye 153 ton tohum desteği

Muğla'da orman yangınlarında zarar gören 7 ilçede 25 mahalledeki üreticilere 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında 153 ton tohum dağıtıldı.

Mobilya atölyesinde korkutan yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir mobilya atölyesinin bahçesinde çıkan yangın, tarım arazileri ile makilik ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Orman yangınından etkilenen köylerde yaralar sarılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz tarihinde çıkan ve 9 gün süren orman yangınında sadece ağaçlar, yaban hayvanları değil, tarım arazileri, evler, ahırlar, evcil hayvanlar da zarar gördü. Orman yangınının en çok etkilediği kırsal mahallelerden olan Osmaniye köyünde evlerin yıkım çalışmaları ve bir evin yapım çalışması başladı.

Kızılay, Seydikemer’de yaraları sarıyor

Seydikemer’de meydana gelen ve üç gündür devam eden yangın bölgesine Kızılay seferber oldu. Binlerce hayvanın telef olduğu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndüğü yangınlar adeta yürekleri dağladı. Mağdur vatandaşların yanında olan Türk Kızılay’ı bir yandan üç öğün yemek dağıtımı gerçekleştirirken, diğer yandan temizlik ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Soğuk sıkım zeytinyağı aşevinde değerlendirilecek 

Pandemi sürecinde yerli üretimi destekleyen tarım politikalarıyla farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Menteşe Belediyesi, zeytinyağı üretimine başladı. Belediyeye ait tarım arazilerinde ve yol kenarında yetişen yaklaşık 200 kilogram zeytinden elde edilen soğuk sıkım zeytinyağı, aşevinde yemek yapımında kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. 

Namnam çayında ıslah çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla'ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

MENTEŞE’DE KADİM BUĞDAYLARIN EKİMİNE BAŞLANDI

Menteşe Belediyesi “Geleceğimiz İçin Üretiyoruz” projesi kapsamında ata tohumu karakılçık ile siyez buğdayını toprakla buluşturarak, yeniden hayata geçirdi. Kadim karakılçık ve siyez buğdayını tekrar ekme, yaygınlaştırma ve buğday üreticilerine destek vermek adına başlatılan proje kapsamında 600 kilogram karakılçık ve siyez buğdayı Kıran, Yeşilyurt ve Kafaca Mahallelerindeki 30 bin metrekarelik tarım arazilerinde toprakla buluştu.