Tarım Ve Orman Bakanlığı Haberleri

Tarım Ve Orman Bakanlığı Haberleri

Muğlalı çiftçiye, tarımda yeni dönem anlatılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Bitkisel ve Hayvansal Üretime yönelik yeni destekleme modeli ile Tarımsal Üretim Planlaması, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından düzenlenen üretici buluşmalarında Muğla çiftçilerine tanıtılıyor.

Seydikemer’de tarımsal üretim eğitimi düzenlenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı desteklemeleri ve üretim planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı 16 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek. Düzenlenecek olan eğitim Seydikemer Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Muğla’da bitki koruma ürünleri denetimi yapıldı

Muğla'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancıları, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından denetlendi.

Muğla'da otellerde gıda denetim seferberliği başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda, Muğla genelinde otellerde gıda denetim seferberliği başlatıldı.

Fethiye Ziraat Odası Olağanüstü Toplandı, Başkan Karayiğit’ten Sert Açıklamalar

Fethiye Ziraat Odası bugün olağanüstü toplanarak meclis toplantısı yaptı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMO tarafından açıklanan hububat fiyatlarının çiftçilere yeterli olmadığını belirterek, fiyatların yeniden revize edilmesini istedi.

Muğla'da kadınlar koyunları ile üretime katılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca 2024 yılında hayata geçirilen 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor' programı kapsamında Muğla’daki kadın üreticilere eğitim desteği sürüyor.

Hayvan Hakları Konusunda Fethiye Belediyesi’nin Duruşu Net

Fethiye Belediyesi Meclisi Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası'nda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle yapılması planlanan değişiklikler hakkında ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Tarımsal Yatırımlar İçin 15. Etap Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 29 Aralık 2023 Tarihli Remi Gazetede yayınlanan; ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024 olurken, başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden onlıne olarak yapılacak. Program çerçevesinde yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek.

Baştuğ’dan Çiftçilere ÇKS Uyarısı

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla 1 Eylül’de başlayan Çiftçi Kayık Sistemi başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

Aktaş, Sığla Ağaç Korusu'nda incelemelerde bulundu

Türkiye’de yok olma tehlikesi yaşayan Sığla Ormanları’nı ziyaret eden Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, “Bu değerimizin geleceğe taşınması için çok önemli" dedi.

Süt Sağım Hijyen Eğitimi Seydikemer’den Başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım Daire Başkanlığı, işbirliğiyle başlatılan ‘Sağım Hijyeni ve Mastitisten Korunma Uygulamalı Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı, Seydikemer’de yapıldı.

Muğla’da Gıda Denetimleri Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının yurt genelinde başlattığı gıda denetimi seferberliğine Muğla'da 84 kişilik kişilik gıda kontrol ekibi Muğla genelinde denetim yaptı.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Vali Akbıyık’a hayırlı olsun ziyareti

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık-Su Ürünleri Genel Müdürü, Daire Başkanları, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü, Muğla Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Narenciye bahçelerine ‘Sinek’ tuzağı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı itibariyle başlattığı ‘Turunçgillerde Pestisit Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde, Muğla’daki narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ile entegre mücadele başlatıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin desteği ile temin ettiği 5 bin adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını Ortaca’da üreticilere teslim etti.

Ergun'dan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Soru Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın cevaplaması amacıyla orman yangınlarına yönelik 5 maddelik soru önergesini TBMM'ye verdi.

Meslek Liselilerden tarımsal üretime destek

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde Muğla'da meslek liseli öğrencilerin ürettikleri çileklerin hasadı gerçekleştirildi.

"Yalıkavak Küdür Mera" Şenliği Başlıyor

2021 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilen ve 2022 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Mera Islah ve Amenajman Projesi” başlatılan Bodrum Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası’nda “Mera Şenliği” düzenlenecek.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

BAŞKAN ÇIRALI: “ÜRETİCİMİZ DE İHRACATCIMIZ DA MAĞDUR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kısıtlama kararı, üreticimizi de tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de ihracatçımızı da mağdur edecektir. İhracat taleplerine dönük üretilen ve şu an tırlarda kalan tonlarca domatesin kısa süre içinde iç pazarda tüketilmesi mümkün olmadığından tonlarca domatesin çöpe gitmesine neden olacak bu kararın acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

BAKANLIK, DOMATES İHRACATININ KISITLANMASINA KARAR VERDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının kısıtlanmasına karar verdi.

KARA AVCILIĞI DURDURULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tüm valiliklere gönderdiği yazıda 8 ilde kara avcılığının 14 Şubat tarihi ile ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu açıklandı.

İSKENDERUN LİMANI 3. GÜNDÜR YANMAYA DEVAM EDİYOR

Hatay'da, İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan yangına Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Beriev yangın söndürme uçağı, T79 yangın söndürme helikopteri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

MUĞLA'DA 37 BİN HAVYANA MİKROÇİP TAKILDI

Evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kontrolünde de teknolojik uygulamalarla çeşitli sorunların önüne geçilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile Özel veterinerler tarafından sahipli kedi ve köpeklere takılan mikroçip uygulaması 31 Aralık tarihinde sona erecek.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Fethiye'de 2023 fidan toprakla buluştu.

KARAYİĞİT, BAKANLIĞA SESLENDİ

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, basın açıklaması yaptı.

47'NCİ APİMONDİA KONGRESİNDE TÜRK ARILARI VE BALLARI TANITILDI

Apimondia Dünya Arıcılık Kongresini Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Macaristan Tarım Bakanı Istvan Nagy, Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakan Yardımcısı Giorgi Khanishvili, Apimondia Başkanı Jeff Pettis, Tarım ve Orman Bakanlığı Arıcılık ve Kanatlı Daire Başkanı İslam Köse, Gürcistan, Almanya, Ukrayna ve Kore arıcılar Birliği Başkanları ile çok sayıda ülkeden arıcılar katıldı.