Tasarrufu Haberleri

Tasarrufu Haberleri

Kökten, “Yapılan Algılar Asılsızdır”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Yeni çalışmayı hayata geçirdikten sonra buradaki yerler ile ilgili bizim bir tasarrufumuz olmayacaktır” şeklinde ifadeler kullandı.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Su krizine karşı Otelciler Derneği'nden açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan su krizinin ardından, Bodrum Otelciler Derneği ve Turizm Teknik Müdürleri Derneği ortak basın açıklaması yaptı. Otellerin ve işletmelerin su tasarrufu konusunda çalışmalar yaptığı belirtilirken, havuz suyunun kış bakımının uygun kriterlerde yapıldıktan sonra yenilenmeden gelecek sene kullanabileceği belirtildi.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Başkan Gümüş’ten Su Tasarrufuna Yönelik Çağrı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan susuzluk ve kuraklığa dikkati çekerek su tasarrufuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Barajlar Kritik Seviyede

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre bu yıl kullanılan içme suyu miktarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 25’lik bir artış gerçekleşti. Ayrıca baraj doluluk oranlarında da çok ciddi bir düşüş meydana gelirken su tasarrufu konusunda uyarılarda bulunuldu.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, İlköğretim Öğrencilerini “Enerjinle Gelecek Senin” Projesiyle Sanal Gerçeklik Deneyimi İle Buluşturuyor

Ege Bölgesinde yaşayan 2.500 ilköğretim öğrencisinin, Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Young Guru Academy (YGA) iş birliği kapsamında, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla çocukların küçük yaştan itibaren enerji tasarrufunu deneyimleyerek öğrenmelerini ve benimsemelerini sağlayacak.

‘Tinga ve Dedektifler’ 32 bin çocuğa ulaşacak

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak projesi ile gıda israfı, su tasarrufu gibi konulara dikkat çekmek için 6-10 yaş grubu öğrencilere hitap eden 'Tinga ve Dedektifler' çocuk oyununun ilk sahnelenmesi Menteşe'de başladı.

Marmaris Belediyesi’nden su tasarrufuna dikkat

Marmaris Belediyesi, musluklara takıldığında su israfını yüzde 50'ye kadar önleyerek tasarruf sağlayan perlatör isimli aparatın dağıtımını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Oktay, 'Farkındalık oluşturmak istiyoruz' dedi.

Menteşe’ye ait 97 taşınmazın ihalesi yapıldı

Menteşe Belediye Başkanlığı'nın hüküm ve tasarrufunda bulunan taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında kiralanma ihaleleri Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde yapıldı. İhale Menteşe Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Peyzajda su tasarrufu hedefleniyor

Bodrum Belediyesi, ilçe girişi ana arterleri, refüjleri, ana yol üzeri kavşakları ve caddeleri mevsimlik çiçekler ile donatıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları yaklaşırken düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında yaz aylarında güneşe, kış aylarında ise soğuklara dayanıklı bitkilerin dikimine başladı.

Bodrum Belediyesi’nden suda yüzde 80 tasarruf

Bodrum Belediyesi, artan hava sıcakları nedeniyle teyakkuza geçti. Park ve bahçelerde kullandığı fıskiye ve damlama sulama sistemi ile yaklaşık yüzde 80'lere varan su tasarrufu sağlayan belediye, aynı zamanda su saatlerinin bakım ve onarımı ve yaşanan patlaklara anında müdahalesi ile su sarfiyatının da önüne geçiyor.

Tasarrufu Gazetelerden Değil, Başka Yerlerden Başlatın!

Cumhurbaşkanlığı'nın ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında kamu kurumlarında günlük gazete alımlarının yasaklanmasına yönelik açıklama yapan Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Cem Kaytan, “Tasarrufu gazetelerden değil, başka yerlerden başlatın!” diyerek tepki gösterdi.