Tatilciler, Haberleri

Tatilciler, Haberleri

Sel sularına kapılan araçlar metrelerce sürüklendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü Kargıcak Koyu'nda sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden inen su, sele neden oldu. Tatilcilere ait 3 kamyonet ve 2 karavan ise sel sularına kapılıp metrelerce sürüklendi.

Ölüdeniz’de akşam yoğunluğu dikkat çekti

Fethiye'de etkisini sürdüren sıcaklarından bunalan tatilciler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı tercih etti.

Binlerce valiz Almanya’daki havalimanlarında kaldı

Almanya'daki havalimanında personel sıkıntısı nedeniyle Türkiye'ye gelen tatilcilerin valizleri, Almanya'da kaldı. Kendileri gelip eşyaları Almanya'da kalan tatilciler, büyük mağduriyet yaşıyor. Gurbetçiler, günler geçmesine rağmen valizlerine ulaşamıyor.

Emniyet’in ‘uçan göz’ünü kadın pilot uçurdu

Kurban Bayramı tatilini Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca ve Ula ilçelerinde geçiren tatilciler, 9 günlük tatilin son gününde dönüş yolculuğuna geçti. Komiser Ebru Pilot'un kullandığı helikopterle havadan yapılan trafik denetiminde kavşaklarda yoğunluk oluştuğu görüldü.

Bodrum'da dönüş yolunda 10 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesi Kurban Bayramı tatilini tamamlayıp dönüş yoluna geçen tatilciler, ilçenin çıkış istikametinde kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Tatil bitti, dönüş çilesi başladı

Kurban Bayramı tatili için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen tatilciler, dönüş yolculuğuna başladı. Arefe gününden itibaren ilçeye giren araç sayısı 250 bine ulaşırken, 181 bin olan nüfus 1 milyonu buldu. İlçede bu süre zarfında 10 bin ton çöp toplandı.

Bodrum kırmızı alarma geçti

Kurban Bayramı'nı Bodrum'da geçirmek isteyen yerli turistler ilçeye akın etmeye başladı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilip yola çıkan tatilciler, ilçede uzun araç kuyrukları oluşturdu. Araçlar 5 kilometrelik yolu 45 dakikada gidebilirken, Bodrum'a 1 haftada 90 bin aracın giriş yaptığı öğrenildi.

BODRUM’DA BAYRAM TRAFİĞİ BAŞLADI

Ramazan Bayramı'nı Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirmek isteyen tatilciler, ilçede uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kuyruğun kimi noktalarda 4 kilometreye yaklaştığı görüldü.

Fethiye’de Tatil Yapan Turistlerin Cüzdanlarını Çaldılar

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde tatil yapan Ukrayna uyruklu turistlerin cüzdanını çalan şahıslar yakalandı.

Yangını duyan koştu, metrelerce uzunluğunda insan zinciri oluştu

Muğla'nın Datça ilçesindeki makilik yangınını duyan tatilciler, vatandaşlar söndürme çalışmalarına destek vermeye koştu. Yangını söndürmek için zirveye uzanan hortuma herkes el verince yangın kısa sürede söndürüldü.

Tatilciler Marmaris’i terk ederken, tahliyeler de devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını dolayısıyla bazı tatilciler Marmaris'ten ayrılırken, Turunç Mahallesi'nde yangından etkilenen bölgelerdeki oteller ve yerleşim yerlerindeki vatandaşlar ve tatilciler, teknelerle ilçe merkezine getirilmeye devam ediyor.

Bodrum’da kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tatillerini bitirip evlerine dönen tatilciler, kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşturdu.

Tatilcilerin dönüş çilesi devam ediyor

Muğla'nın Sakartepe Geçidi'nde dönüş yolunda bulunan tatilciler, 15 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluşturdu.

Ölüdeniz’e ulaşmak için kilometrelerce yürüdüler

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Ölüdeniz'e gelen tatilciler, trafikte yoğunluk oluşturdu. Trafiğin zaman zaman kilitlendiği Ölüdeniz'de vatandaşlar plaja ulaşmak için 4-5 kilometre yürüdü.

Çok şükür, hastaneler de yataklar boşalıyor

56 saat sürecek sokağa çıkma kısıtlaması Fethiye’de de sorunsuz geçerken, Fethiye Devlet Hastanesi ile özel hastaneler de pozitif vakalı hastaların sayısı giderek azalıyor.

Güneşli ve güzel havada deniz keyfi yaptılar

Korona virüsü vaka sayısındaki artış nedeniyle 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma kısıtlamasında Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı tatilciler denizin keyfini çıkardılar. Tam kapanma nedeni ile Fethiye’ye gelen Ölüdeniz ’de ki açık tesislerde konaklayan yerli ve yabancı turistler havada sıcak olunca soluğu plajda aldılar. Tatilciler, “tesisten çıkıp havada sıcak olunca güneşlenip, deniz keyfi yaptık” dediler. 

Yılbaşını fırsat bilen tatilciler Bodrum’a akın etti

Yılbaşını Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirmek isteyen tatilciler, Bodrum'a akın etti. Üç günden bu yana süren tatili akını dolayısıyla ilçede trafik yoğunluğu oluştu.

Kısıtlamayı ve yılbaşını teknelerinde geçirecekler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde teknelerinde pandemi kısıtlaması geçiren yerli ve yabancı tatilciler, Türkiye’nin koronavirüs salgınını çok iyi yönettiğini söylediler. Ukrayna ve Rusya’dan gelen turistler, “Rusya’da Türkiye’deki kadar tedbir alındığını görmedik. Noel tatilimizi Fethiye’de teknede kutlayacağız” dediler. Fethiye’de teknede yaşayan yerli tatilciler de,“Fethiye’de alınmış pandemi önlemleri mükemmel, teknelerimizde izole durumdayız” dedi.

TATİLCİLERE, MASA BAŞINDA İLGİNÇ RESİTAL

Pandeminin ardından geçilen normalleşme süreciyle birlikte Karadere Plajı da bakir doğasıyla turistlerin gözde mekanı arasına girdi. Plaja gelen tatilciler, tuzlu deniz suyu ile Özlen Çayı’ndan akan tatlı suyun keyfini çıkartırken bir de sahilde bulunan kafede güzel bir sürprizle karşılaşıyorlar. İşletme çalışanı Muhammet Pallavuş, kafeye gelen misafirlere, cura ve gitar eşliğinde söylediği yöresel türkülerle masa başında mini bir konser ziyafeti çekiyor.

TURİSTLER YATLARI TERCİH EDİYOR

Fethiye’de turistler, tatil için daha çok yatları tercih edince, belediye ve özel marinalar yatlarla dolup taştı. Pandemi nedeniyle özel yatları tercih eden tatilciler, haftalık mavi turlarda stres atıyorlar. Yatlara girişte ateşleri ölçülen ve valizleri dezenfekte edilen müşterilerin ayakkabıları da özel poşetlere konuluyor. Maske ve sosyal mesafeye de dikkat edilen yat turlarında Fethiye ve Göcek koyları bir bir geziliyor. Fethiye iskelesine demirleyen onlarca mavi tur yatları, müşteri alışverişini gerçekleştirirken yoğunluktan bazı yatlar bir başka yatın çıkmasını bekledi. Fethiye limanında lüks yatlar büyük dikkat çekerken özel marinalarda da hareketlilik oldukça fazla. Charter yapan tekneler başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir’den gelen özel müşterilerini Ece Marina’dan alıp mavi tura çıkıyor. Bu yıl bir haftalık mavi tur ücretlerinin günlük 500 Euro’dan 5000 Euro’ya kadar değiştiği belirtildi.

TATİLCİLER, “HERKES RAHATLIKLA FETHİYE’YE GELEBİLİR”

Pandemi döneminde yurtdışından Fethiye’ye gelen ilk yabancı turistler, herkesin gönül rahatlığıyla Türkiye’ye tatile gelebileceklerini söylediler. Yurtdışından Dalaman’a uçakla gelerek, tatil için Fethiye’yi seçen Ukraynalı, İngiliz ve Almanya’daki gurbetçilerden; Türkiye’ye büyük övgü: “Türkiye’nin sağlık sistemine güveniyoruz. Tüm tesislerde Kovid-19 tedbirleri mükemmel. Hijyene de çok dikkat ediliyor. İçimiz rahat, sizler de gelebilirsiniz…”

MUÇEV PLAJLARI BÜYÜK İLGİ ÇEKİYOR

Muğla'da MUÇEV'in işletmecisi olduğu plajlara gelen tatilciler, rahat ve güvenli şekilde tatil yapıyor. MUÇEV Mavi Bayraklı plajlarının yanı sıra Covıd-19 önlemleri alarak hazırladığı plajlarda yerli ve yabancı müşteriler oldukça, güvenli tatil yapıyor.

İlk Tatilciler Ateş Ölçülerek Karşılandı

Covid-19 nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde giriş çıkışların kapanmasıyla birlikte aylarca evde kalmak zorunda olan ve tatil özlemi çeken vatandaşlar, normalleşmenin başlamasıyla birlikte tekne kiralayıp soluğu denizde aldılar. Kiraladıkları yelkenliyle Fethiye Ece Marina’ya yanaşan tatilciler, ateşleri ölçülerek karşılandı. 1 Haziran’da başlayan deniz seyahatinin ardından soluğu kiraladıkları teknede alan Birol Özcanlı ile arkadaşı Melis Aygün, “hijyeni kendi kurallarımıza göre yapabileceğimiz için tercihimizi tekneden yana kullandık. Otel ortamını düşünmedik” ifadelerini kullandılar.