Tedavisi Haberleri

Tedavisi Haberleri

Astım Hastası Kadın Uçak Ambulansla Ankara’ya Sevk Edildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ağırlaşan astım hastası kadın tedavisi için uçak ambulans ile Ankara’daki hastaneye sevki sağlandı.

Başkan Oktay, Yaralanan Personelin Arkadaşları İle Görüştü

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada yaralanan ve İzmit'te tedavisi devam eden belediye personeli Yener Durmuş'un mesai arkadaşlarını ziyaret etti.

Vali Akbıyık Yaralı Üsteğmen’i Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ile Pençe-Kilit Harekât bölgesinde hain terör örgütü saldırısında yaralanan, tedavisinin ardından Köyceğiz'e ailesinin yanında dönen Üsteğmen Mutlu Duran'a ve Irak Hakurt bölgesinde görevdeyken patlayıcı madde kazası nedeniyle yaralan ve tedavisinin ardından ailesinin yanına dönen İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Acar'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Uyuz Hastalığının Tedavisi Kolaylaştı

Muğla’da uyuz vakalarında artış görülürken, hastalığın geleneksel tedavi yöntemlerinin geçmişte kaldığı, tedavinin artık daha kolay olduğu açıklandı.

Muğla EAH’ta İlk Amnioinfüzyon İşlemi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 26 haftalık riskli gebelik süreci olan hamile anne adayına Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Kükner tarafından Amnion sıvı ekleme tedavisi uygulandı.

“Yaşam İçin Yarış” koşusu yapıldı

Fethiye’de geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği düzenlendi.

Genç sürücü yaşam mücadelesini kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen tır sürücüsü Fatih Aksel, yaşam mücadelesini kaybetti.

Muğla Eah’da Geriatri Uzmanı Kabadayı Hasta Kabulüne Başladı

65 yaş üstü bireylerin şeker, hipertansiyon, kemik erimesi gibi dahili hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik Geriatri Uzmanı Sinem Sağlanmak Kabadayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü devam ediyor.

Belediye Bakımevinde Yabani Hayvanların Tedavisi

Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakımevi şimdi de yaralı bir bukalemunu misafir etti.

Darp edilen avukatın bacağı iki yerden kırıldı

Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle seyir halindeyken yolda birbirlerini sollayan otomobillerin tehlikeli sürüşlerinden kaçmak isteyen avukat, otomobil sürücüsü polis tarafından darp edildi. Bacağı iki yerden kırılan ve 10 gün hastanede kalan avukatın tedavisi devam ediyor.

Nursel Özdemir Kurumları, rutin çalışmalarını sürdürüyor

Fethiye’de eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile adından söz ettiren Nursel Özdemir Kurumları, ortopedik engelli çocukların tedavisi ve danışmanlığı hususunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İmerci ile rutin çalışmalarını sürdürüyor. 

Eski Bakan Zeybekçi kazada yaralandı

Ekonomi eski bakanlarından Nihat Zeybekçi, Muğla'nın Ula ilçesi Yaylasöğüt Mevkisinde trafik kazası geçirdi. Kaza sonrası hurdaya dönen araçtan yaralı kurtulan Nihat Zeybekçi olay yerinde gerçekleştirilen ilk tedavisinin ardından ambulans ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Şifalı termal sular turizme kazandırılıyor

Berrak denizi, kumları ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris İçmeler, şifalı doğal yeraltı suları ile önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yüzyıllar önce Marmaris İçmeler’de pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal sular, bugün alternatif ve tamamlayıcı tedavi arayışında olanların uğrak noktası olarak öne çıkıyor.

ÖNCE ABLASINI SONRA KENDİNİ ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, birlikte yaşadığı Alzheimer hastası ablası Canan Öner'e tuz ruhu içirerek öldürüp, aynı yolla intihara kalkışan ve hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Uğur Öner'in adli makamlardaki ifadesi ortaya çıktı. Öner'in, Eve gelen bekçilere ve polislere ablama tuz ruhu içirdiğimi söyledim. Olayın şokuyla böyle konuştum dediği öğrenildi.

İNMEDE (FELÇ) ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR

Kalp krizinin insan beynindeki eş değeri olarak adlandırılan ve beyinde damarsal nedenlerle oluşan ani gelişen nörolojik fonksiyon kaybı sonrası başlayan rahatsızlığın (inme) tedavisi için Türkiye'de açılan ilk 19 inme merkezinden birisi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıldı.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÖZGÜRLÜĞE KULAÇ ATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde Muğla İztuzu Plajı'nda aralarında tedavisi tamamlanan, uydu cihazı takılan ve kuluçka dönemini tamamlayan yavru deniz kaplumbağaları da olmak üzere aynı anda 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı. Türkiye genelindeki 5 plajda son 2 yılda denize ulaşan yavru sayısının 216 bine ulaştığı bu durumun da ekosistem açısından sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

ŞARKILAR ZEHRA'YA CAN OLACAK

Marmaris'te yaşayan Ümran ve Abdullah Dağ çiftinin SMA Tip 1 hastası bebekleri Zehra'nın tedavisi için büyük bir kampanya düzenlendi.

BODRUM'DA 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜ 160 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2'si ağır 3 kişinin yaralandığı kazada 160 promil alkollü olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUĞLA VALİ YARDIMCISI CANER YILDIZ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız (64) hayatını kaybetti.

VEFAT EDEN HASTA EŞİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kronik böbrek yetmezliği tedavisi gören ve kalp krizi sonucu vefat eden hastanın eşi, tedavi sürecinde gördüğü ilgi ve alaka nedeniyle Hemodiyaliz ekibi adına TEMA vakfına bulunduğu fidan bağışı belgesini hastane yönetimine teslim etti.

NURETTİN ÇAKIR BİR SÜRE SAHALARDAN UZAK

Fethiyespor’un golcüsü Nurettin Çakır, Van Spor karşılaşmasında ayağına aldığı müdahale sonrası sakatlandı. Çakır’ın ön çapraz bağlarında kopuk tespit edilmiş olup tedavisi devam ediyor.

Bacağı kırılan köpekleri veterinerde telef oldu, suç duyurusunda bulundular

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Gündoğdu ailesi, bacağı kırılan köpeklerinin tedavisi için bıraktıkları veterinerde telef olması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Lösev “Mutlu Et” Fethiye’de devam ediyor

LÖSEV Mutlu Et Projesi kapsamında 12 ay boyunca kanser ile mücadele eden aileleri taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Proje kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Marmaris’te Yılan Kartalı doğaya salındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tedavisi tamamlanan Yılan Kartalı, doğa koruma ve milli park ekipleri tarafından doğaya salındı.

Güneş lekelerinin tedavisi kışın, korunma yazın olmalı

Acıbadem Bodrum Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Serkan Demirkan, yüzde oluşan güneş lekeleri, gebeliğe bağlı lekeler, sivilcelerin tedavisi için en uygun zamanın kış ayları olduğunu söyledi.

Lösev ‘Den Kanser Hastalarına Et Yardımı

LÖSEV kanser ile mücadele eden ailelerini 12 ay boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Mutlu Et Projesi kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Girgin Sağlık Bakanı’na Seslendi: Kelebek Hastalarının Bakım Ve Tedavisi Ücretsiz Olmalıdır

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bir konuşma ile kelebek hastalığında kullanılan ilaç, tedavi ve bakım giderlerinin ücretsiz olarak karşılanması çağrısında bulundu. Konu hakkında bir de soru önergesi veren Girgin, “Ülkemizde yaklaşık 2 bin hasta ve ailesi, ağır bir cilt hastalığı olan kelebek hastalığı ile boğuşuyor, bu noktada sosyal devlet ilkesi gereğince Sağlık Bakanlığı üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Diz Ağrıları Hayatınızı Kısıtlamasın

Diz ağrısı günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı sorunların arasında yer alıyor. Oturuş pozisyonunun yanlışlığı, dizin yanlış kullanılması gibi masum nedenlerin yanında kireçlenme (kıkırdak aşınması), travma, eklem iltihaplanması ya da romatizmal hastalıklar da diz ağrılarına neden olabiliyor. Sosyal aktiviteleri kısıtlayan diz ağrılarından kurtularak hareketlerin özgürleşebilmesi için; hayat tarzının düzenlenmesi, diz çevresindeki kasların güçlendirilmesi, ilaç tedavisi gibi yöntemler uygulanabilirken, daha ciddi sorunlarda cerrahi müdahaleler gerekebiliyor. Bu alanda robotik protez cerrahisi hasta konforunu artıran bir yöntem olarak öne çıkıyor. Memorial Şişli Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Olcay Güler, diz ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İngiliz Hasta Sağlığına Kavuştu

Kendisini Türk doktorlarına emanet eden İngiltere vatandaşı Christine Boyes, sağlığına kavuştu. Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne yutma güçlüğü sebebi ile başvuran İngiltere vatandaşı Chrıstıne Boyes’te yapılan detaylı incelemeler sonucu özofagus (yemek borusu) kanseri saptandı. Özofagusundaki kitle Genel Cerrahi Uzmanı Dr Barış Gürcü ve ekibi; Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Açıkalın, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Feridun Karadağ tarafından ameliyat edilerek hasta 1 hafta sonra taburcu edildi. Taburculuğu sonrası Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu ile tedavisi planlandı.

Ebru Şallı gözyaşları içerisinde babasını uğurladı

Ünlü manken, sunucu Ebru Şallı, babasının cenazesinde gözyaşlarına boğuldu. Kanser tedavisi gören Şükrü Şallı, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik Sudi Özkan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.