Teknik Lise Haberleri

Teknik Lise Haberleri

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

Muğla’daki teknik lise TEKNOFEST’te iki elektrikli araçla yarışacak

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri 2022-TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç yarışlarına bu sene 2 elektrikli araçla katılacak. Geçtiğimiz yıl MUTEG EA Takımı Gale48 (Sincap) isimli elektrikli araçla yarışmada Kurul Özel Ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl meslek lisesi ekibi hedefi büyüttü. Muğlalı öğretmen ve öğrencilerin 6 aylık çalışmalarının ardından Mocan48 ve geliştirilen Gale48 isimli araçlar 19-24 Temmuz'da İzmit Körfez Pisti'nde yarışacak.

Öztürk, “Mustafa Kemal Mesleki Teknik Lise taşınacak”

AK parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk çarşı caddesindeki yeni parti binasında, 2021 yılının ilk basın açıklamasını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptı.  

Altı Nokta’dan Başkan Karaca’ya Ziyaret

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni binasına taşınacak. Çamköy Mahallesi Değirmenbaşı okullar bölgesinde yaptırılan ve 23 milyon TL’ye mal olan okula Fethiye merkezindeki Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin taşınması için onay çıktı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Lisesi’nin buraya taşınması için Valilikten onay alındı. Öğrencilerimiz yeni binalarında, daha iyi şartlarda eğitim öğretim görme fırsatı yakalayacaklar” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası Sona Erdi

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen '24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle geçen yıl vefat eden Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hayriye Şengel Güngören anısına düzenlen Voleybol Turnuvası' sona erdi. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası bu yıl geçen yıl vefat eden Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Hayriye Şengel Güngören anısına düzenlendi.