Termal Haberleri

Termal Haberleri

Marmaris bu proje ile dünyaya açılacak

Dünyanın en önemli termal kaynaklarına sahip Türkiye'de turizmin rotası değişiyor. Bugüne kadar güneş, kum ve doğal güzelliklere yönelik devam eden turizmin önümüzdeki süreçte sağlık ve termal turizmiyle taçlandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Marmaris'te devam eden Kızılbük GYO'nun yatırımlarını inceleyen dünyaca ünlü termal uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch, “Türkiye termal sularını değerlendirirse bu alanda dünyanın merkezi olur” dedi.

“Hedefimiz Marmaris’i Sağlık Ve Kış Turizminde Önemli Bir Konuma Taşımak”

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Fethiyespor’dan Farklı Galibiyet! 5-0

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Fethiyespor, hazırlıklarını Afyon Jura Termal Otel’de sürdürüyor. Hazırlık maçları kapsamında Bornovaspor’la mücadele eden Fethiyespor, 5-0’lık galibiyetle sahadan ayrıldı.

Fethiyespor’da Hazırlıklar Sürüyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenmanlar ile yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Fethiyespor’un Bolu Kampı Devam Ediyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenmanlar ile çalışmalarına devam ediyor.

Fethiyespor Bolu’da Hazırlanıyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Bolu Termal Hotel tesislerinde yaptığı antrenman ile 2. etap kamp çalışmalarına başladı.

Muğlaspor transfer çalışmalarına devam ediyor

Bölgesel Amatör Lig’de Transfer çalışmalarına devam eden Muğlaspor, geçtiğimiz sezon Belediye Bolvadin Termalspor forması giyen 20 yaşındaki sağ bek Erdoğan Yiğit Doğan’ı transfer etti.

Şifalı termal sular turizme kazandırılıyor

Berrak denizi, kumları ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden olan Marmaris İçmeler, şifalı doğal yeraltı suları ile önümüzdeki dönemde kış turizminde de adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Yüzyıllar önce Marmaris İçmeler’de pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan termal sular, bugün alternatif ve tamamlayıcı tedavi arayışında olanların uğrak noktası olarak öne çıkıyor.

Sinpaş’tan Marmaris’te 4 Mevsim Tatil

Kızılbük GYO’nun Marmaris’te yer alan devre mülk projesi, kendine özel koyları, termal suları ve kızıl kumlarıyla Türkiye'ye termal wellness konseptini sunuyor.

Kapukargın Termal Tesisi açılıyor

Dalaman Kapukargın Mahallesi’nde bulunan ve bir çok hastalığa fayda sağladığı bilinen kaplıca alanına Dalaman Belediyesi tarafından yapılan restoran 15 Kasım’da hizmet vermeye başlayacak.

Mısırlıoğlu’ndan İyi Partili Belediye Meclis Üyelerine ziyaret

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve beraberindeki heyet; Seydikemer Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu program dahilinde Afyonkarahisar’daki bir termal tesiste konaklayan İyi Partili Belediye Meclis Üyelerini ziyaret etti. 

Orman yolunda menfez ve sanat yapısı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Yalova Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Termal Orman İşletme Şefliği 217 kodlu Orman yolunda menfez ve sanat yapısı yapım işi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Fethiye’de Ticari İha Drone Pilotu Eğitimi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Uçuş Okulu olarak yetkilendirilmiş Termaldrone Savunma Sanayi ve Dronehane İnsansız Hava Aracı (İHA) Eğitim Platformu olarak Fethiye'de İHA-0 ve İHA-1 Drone Pilotu Eğitimi gerçekleştirildi.

Yanıklar ve İnlice Jeotermal Aramaya Olumsuz Görüş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özel bir şirketin Fethiye’nin Ölüdeniz ve Kayaköy’de 6 noktada jeotermal kaynak arama talebi üzerine izin vermişti. Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED sürecinde geniş kapsamlı itiraz edince, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olumsuz görüş bildirmişti. Bir başka özel şirket Fethiye’nin Yanıklar ve İnlice Mahallelerinde 7 noktada jeotermal kaynak arama talebinde bulununca Fethiye Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir kez daha itirazda bulundu.

Jeotermal Arama Şirketleri Gözünü Fethiye'ye Dikti

Fethiye’de Ölüdeniz ve Kayaköy’e yapılmak istenen jeotermal arama çalışmalarına verilen tepki ses getirirken bazı şirketlerin Fethiye bölgesinde Çalış plajından başlayıp Karaot, Katrancı, Günlüklü, Yanıklar ve İnlice ile Göcek’ten Marmaris-Aktur-Bozburun ve İçmeler’e kadar arama ruhsatları aldığı ve sondaj çalışmalarına başlayacakları öğrenildi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan bazı şirketlerin bu yeni bölgelerde de jeotermal arama çalışması ruhsatı aldıklarını doğrulayıp önümüzdeki bir hafta içinde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Fethiye'de Çevre Kazandı

Fethiye'nin Ölüdeniz ve Kayaköy’de yapılması planlanan ve tepki toplayan jeotermal sondaj kuyularına bakanlıktan izin çıkmadığı öğrenildi. Kararı, Chp Milletvekili Süleyman Girgin açıkladı.

Alban, Jeotermal Bölgesini Gezdi

Fethiye'de Arkeolojik Sit ve 1’inci Derece Doğal Sit içerisinde bulunan Ölüdeniz Plajı Lagünü’nde, Kayaköy Mahallesi Soğuksu Plajı mevki ile Delikliburun/Gemiler Sahili içerisinde ve Darboğaz Plajı kuzeyindeki Oyukbaşı Tepesi mevkiinde toplam 6 adet jeotermal sondaj kuyusu açılması haberlerinin ardından Fethiye’ye gelen Chp Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kayaköy’de geniş güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamalı eylemden sonra jeotermal bölgesini gezdi.

Gelecek Partili Kayaman'dan Jeotermal Açıklaması

Gelecek Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, Fethiye-Ölüdeniz-Kayaköy bölgesine kurulmak istenen jeotermal sondaj kuyularının doğa katliamına yol açacağını söyledi.

Jeotermal Kaynak Sondajlarına Karşı Eylem

Dünyanın göz bebeği Ölüdeniz ve Kayaköy'e kurulmak istenen Jeotermal kaynak sondajlarına karşı basın açıklamalı eylem gerçekleşti.