#Tershane Haberleri

#Tershane Haberleri

ALTUĞ “TERSANE YETERSİZ”

Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günibirlik Tekne Sorumlusu 39 No’lu Komite Başkanı Güven Altuğ Fethiye Tersanesi’nin yetersiz kaldığını ifade ederek basın açıklaması yaptı. Altuğ “Teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamadık. Buna en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı” dedi.

Tersaneciler Destek Bekliyor

Fethiye Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ve Fethiye’de tekne imalat ve bakım onarımı yapan tersaneciler mevcut tersanenin fiziksel anlamda yetersiz olduğunu, yetkililerin bir an önce bu sorunun çözümü konusunda yardımcı olmaları gerektiğini ifade etmek adına basın açıklaması yaptılar.

FETHİYE’NİN TERSANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çiftlik Belediyesi tarafından 2011 yılında özel yat çekek ve imalat alanı olarak planı onanmış 150 dönümlük alanda 10 yılı aşkındır mağduriyet yaşayan tapu maliklerinin ,2020 yılındaki emsal verilerek yapılaşma koşullarının belirlenmesi talebiyle, Fethiye Belediyesi’ne verdiği dilekçe Fethiye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.