Tespiti Haberleri

Tespiti Haberleri

Köyceğiz’de yaban keçilerinin tespiti yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 20 araç ve 70 kişilik envanter ekibi tarafından yaban keçilerinin tespiti yapıldı.

Ayak topuğundan 37 santim tel çıktı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Nazika Kandemir'in sağ ayak topuğunun üstünden 37 santimetre uzunluğunda tel çıktı. Daha önce geçirdiği operasyonlarda bir ihmal olup olmadığının tespiti ve telin nereden geldiğini bulmak için Kandemir, savcılığa ikisi özel üç hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu

Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Beyin Ölümü Tespiti, Donör Bakımı, Aile Görüşmesi Sempozyumu düzenlendi.

‘Aile’ çalıştayı gerçekleştirildi

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından Ülkemizde yaşanan sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Ailenin güçlendirilmesi amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bilimsel verilerle derleneceği ‘Aile’ konulu çalıştay düzenlendi.

Tarımsal Hasar Tespitleri Yapıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla'nın Menteşe İlçe'sinin Gazeller Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına ve dolu yağış nedeniyle zarar gören tarımsal ürünlere hasar tespiti yaptırdı.

Kaymakam Böke Muhtarlar ile Bir Araya Geldi

 Milas Kaymakamı M.Ünver Böke başkanlığında Milas’ta görev yapan muhtarların mahallelerindeki sorunların tespiti ve çözümü için toplantı düzenlendi.

Jandarmadan 5 ilçede uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele çerçevesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde tacirlerinin tespiti ve yakalanması amacıyla Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye, Seydikemer ilçelerinde gerçekleştirilen 16 operasyonda 17 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Orman yangınında bulunan ceset Belçika vatandaşı çıktı

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınında bulunan erkek cesedinin 32 yaşında Belçika vatandaşı Khiari Mohammed'e ait olduğunu belirtildi. Cesedin kimlik tespiti için ailesine ulaşılıp DNA testi yapılacağı belirtildi.

Jandarmadan 6 ilçede uyuşturucu operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde ile mücadele çerçevesinde uyuşturucu tacirlerinin tespiti ve yakalanması amacıyla Menteşe, Bodrum, Yatağan, Köyceğiz, Fethiye ve Seydikemer İlçelerinde bir hafta içinde gerçekleştirilen 26 operasyonda 30 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

KAZA YAPAN ARAÇTA YANARAK CAN VERDİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde meydana gelen kazada alev araçtaki bir kişi yanarak can verirken, kimlik tespiti için inceleme başlatıldı. Hayatını kaybeden kişinin, otel işletmeciliği yapan ve kendisinden haber alınamayan H.Ç. olduğu tahmin ediliyor.

MUĞLA'DA İYİ TARIM UYGULAMALARI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Muğla'da zeytinlik alanlarında verimsizliğin tespiti ve giderilmesi projesinde çalışmalar yapılıyor.

GİRGİN: YANGINLARIN SEBEBİ ENERJİ NAKİL HATLARININ BAKIMSIZLIĞI MI?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, verdiği araştırma önergesiyle, yangınların elektrikte özelleştirme politikaları ile olan ilişkisinin açığa çıkarılması ve özel şirketlerin enerji nakil hatları için gereken bakım ve yenileme işlemini yapıp yapmadığının tespiti için Meclis araştırması açılmasını istedi. Girgin şu açıklamalarda bulundu:

Evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulanıyor

Yaz sezonunun başlaması, okulların kapanması ile birlikte hareketlenen tatil sezonunda yazlık kentlerde konutların yasa dışı yollar ile günlük, haftalık ya da 6 aydan kısa süreli kiraya verilmesinin tespiti halinde ağır cezalar işleniyor. Ayrıca, evlerini yasa dışı kiraya verenleri ihbar edenler belirli para kazanırken, asılsız bir ihbar olması durumunda ise karşı tarafa tazminat ödemek durumunda kalıyor.

Bakan Kirişci ve Soylu’dan Marmaris yangını hakkında açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris yangını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hava şartlarının düne oranla daha iyimser olduğunu belirten Bakan Kirişci, hava gücü sayısını 41'den 61'e çıkardıklarını açıkladı. Bakan Soylu ise yangın üzerinden kaos oluşturmaya yönelik bazı çevrelerin bulunduğunu söylerken, vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmesini istedi. Soylu, yangının çıkışı ile ilgili bir kişinin kemlik tespitini yaptıklarını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Bik Genel Müdürü Duran’dan Basın Sektörü Adına Teşekkür

Resmi İlan Fiyat Tarifesinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bitkisel ürün tespiti, envanter ve planlaması hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; odun dışı ürün ve hizmetler şube müdürlüğü bitkisel ürünler tespiti, envanter ve planlaması ihalesi gerçekleştirilecek.

Zeytinciye erken uyarı sistemi

‘Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti ve Sorunlarının Giderilmesi Projesi’ kapsamında zeytinde verimsizliğin en önemli nedenlerinden biri olan zeytinde halkalı leke hastalığı ve zeytinde Antraktoz hastalığı için arazi kontrollerinin yanı sıra teknolojiden de faydalanılacak.

Bakan Kurum:” Muğla ve Manavgat’ta bin 100 binanın yıkım çalışmasını tamamladık”

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD koordinasyon toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Antalya ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Bin 100 binanın yıkım çalışmasını tamamladık. Evleri yanan vatandaşlarımıza eşya ve kira yardımı ödendi. Söz verdiğimiz gibi 1 yıl içerisinde binalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz' açıklamasına yer verdi

Yangın bölgelerinde zarar gören ağaçlar tekrar üretime kazandırılacak

“Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti Ve Sorunların Giderilmesi Projesi” Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Yeşil Vatan’ın yeni bekçileri İnsansız Hava Araçları

Dünyada İnsansız Hava Araçları'nı (İHA) kullanan ilk ülkelerden birisi olan Türkiye'de son bir ay içinde 103 adet orman yangınının İHA'lar tarafından ilk tespiti yapıldı.

Alevlere teslim olan Mazı Mahallesi havadan görüntülendi

Bir haftadır devam eden Muğla'daki orman yangınlarında yerleşim birimleri de zarar gördü. Bodrum'da Mazı ve Çökertme Mahalleri alevlerden zarar görürken, vatandaşlar zarar gören işletme ve evlerinde hasar tespiti yaptırıyor.

Danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kemer, Yapraktepe ve Seydikemer Orman İşletme Şefliklerinde Dikili Hacim Tespiti ve Mesaha Danışmanlık Hizmeti hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

“İncirköy Tıbbi Aromatik Bitkiler Evi Ve Doğa Parkı" projesi görüşüldü

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, İncirköy Tıbbi Aromatik Bitkiler Evi Ve Doğa Parkı" projesi kapsamında yer tespiti ve tahsisi konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Kontrolörlük ve teknik danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Ayancık Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü Gençleştirme Alanlarında Çimlenme Yüzdesinin Tespiti Çalışmalarına Ait Kontrollük-Teknik Danışmanlık Hizmetleri Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Zeytin Kenti Milas’ta Zeytinde Verimsizliğin Nedenleri ve Çözümleri Tartışıldı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen "Zeytinde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti Ve Sorunlarının Giderilmesi" Projesi istişare toplantısı Milas Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk olacak proje Milas’ta hayata geçiriliyor

MUĞLA (İHA) – İçeriği ve uygulamasıyla Türkiye'de bir ilk olan 'Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti ve Sorunların Giderilmesi Projesi'nin tanıtımı Milas'ta yapıldı. Zeytin ve zeytinyağı üreticisini yakından ilgilendiren projenin tanıtım toplantısına katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan, 'Ölmez ağaç, barış simgesi, bizim kıymetlimiz zeytinimize emek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullanırken, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 'Böyle bir proje daha önce hiçbir yerde yapılmadı. Türkiye'de ilk olacak' dedi.

Emniyetten hırsızlara geçit yok

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından ilçemizde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve hırsızlık olaylarına karışan şüphelilerin tespiti ile yakalanmasına ayrıca adli mercilere çıkartılması amacıyla yapılan titiz ve özverili çalışmalar neticesinde farklı suçlardan 36 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Tehlike arz eden dallara müdahale

Bodrum Belediyesi, cadde ve sokaklarda tehlike arz eden ağaçlarda gerekli önlemleri alıyor. Ekipler, can ve mal kaybının önüne geçmek için tespitini yaptıkları ağaçlarda gerekli budama işlemlerini titizlikle sürdürüyor.