Test Haberleri

Test Haberleri

Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü

Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü.

Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale gelen etkinlik çerçevesinde Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşacak.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Çokalp; Almanya’daki Grevleri Anlattı

Alman çiftçiler Berlin’de akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe karşı hükümeti protesto ediyor.

Öğrencilerine örnek olmak için kitap yazdı

 Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu'nda görevli Türkçe Öğretmeni öğrencilere kitap yazma alışkanlığını arttırmak amacıyla “Kırık Testere” adlı kitap yazdı.

Bodrum’da İsrail Protestosu

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yürüyüşle protesto edildi. Yürüyüş sonunda dualar okundu, basın açıklaması yapıldı.

Trafik ekipleri 'uyuşturucu testi' yapacak

Muğla Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla trafik ekiplerine 'uyuşturucu test cihazı kullanım' eğitimi verildi.

Minik parmaklar artık delinmiyor

Günde 8-10 kez parmak delinerek kan şekeri ölçümü yapılması gereken Muğla'daki Tip1 Diyabetli çocukların artık parmakları delinmiyor.

Muğla'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

Muğla'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için toplandı.

Muğla’da üçüncü oldular

Muğla'da düzenlenen Durgunsu Kano Cumhuriyet Kupası ve Milli Takım Test Yarışları’nda Sakarya Büyükşehir Belediyesi kano takımı sporcuları üçüncü oldu.

Marmaris’te İsrail protesto edildi

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar protesto edildi.

Çiftçilerden eğitime yoğun ilgi

Domateste Virüs ve Bakteri Hastalıkları ile ilgili eğitim çiftçilerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.

Balon Turizmi için Test Uçuşları Başladı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi öncülüğünde turizm değerlerinin artırılmasında büyük önem taşıyacak sıcak hava balonu turizmi için 4 gün sürecek test uçuşları başladı. 

Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgaline isyan ettiler

Datça'da yıllardır önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı. Belediye'nin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Öğretmen adayları içeride aileler dışarıda ter döktü

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları bugün başladı. Öğretmen adayları zamanla yarıştıkları sınavda hayalleri için ter dökerken, onları bekleyen aileler de dışarıda ter döktü.

Akbelen'de Kılıçdaroğlu'na protesto

Günlerdir köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen'e giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, bölgeden ayrılırken "Arabaya değil, barikata" protestosuyla kesim alanına gitmek durumunda kaldı.

Datça’da AYDEM Önünde Protesto

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşanan elektrik ve su kesintisine tepkiler devam ediyor. AYDEM’in önünde toplanan Datça halkı kesintiyi protesto etti.

Jeep Safarilerine Sıkı Denetime Alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kırsal mahallelerde jeep safarilerin denetimlerine ara vermeden devam ediliyor. Marmaris Bölge Trafik istasyonu ekipleri ile ilçe jandarma trafik ekipleri yaptıkları şok uygulamalarda emniyet kemeri, belge kontrolü yapıp şoförlere alkol testinden geçiriyor. yapılan denetimlerde 1 jeep şoförünün alkollü vaziyette direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ekipler tarafından şoförun ehliyetine el konulup idari para cezası yazıldı.

Yangında cesedi bulunan turistin ailesi DNA testi için geldi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 23 Haziran'da ormanlık alandaki yangında cesedi bulunan Belçikalı turistin ailesi, DNA testi için Muğla'ya geldi.

Orman yangınında bulunan ceset Belçika vatandaşı çıktı

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde orman yangınında bulunan erkek cesedinin 32 yaşında Belçika vatandaşı Khiari Mohammed'e ait olduğunu belirtildi. Cesedin kimlik tespiti için ailesine ulaşılıp DNA testi yapılacağı belirtildi.

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

DOMATESTE İHRACAT YASAĞI KALKTI

Domates üreticilerinin büyük tepkisini çeken ihracat yasağı kaldırıldı.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.  

KAPLUMBAĞA DIŞLAMA CİHAZI TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Başta deniz kaplumbağaları olmak üzere çok sayıda deniz canlısının ölümüne veya yaralanmasına eden olan Trol ağlarına karşı kaplumbağa dışlama cihazı testleri balıkçılar ile test çalışmaları sürüyor.

“TÜRKİYE TEK YÜREK” OLDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Tek Yürek kampanyası için ünlü isimler televizyonların ortak yayınında bir araya geldi. "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını", yurt içinden ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla gerçekleşti. AFAD ve Türk Kızılay'ına bağışların toplandığı canlı yayını, test yayınları devam eden SÖZCÜ Televizyonu'nda da yayınlandı. Kampanyada 115,1 milyar liralık bağış rakamına ulaşıldı, 9 milyon adedi aşkın SMS gönderildi.

MARMARİS'TE TRAFİKTE UYUŞTURUCU TESTİ DÖNEMİ BAŞLADI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amirliği ekipleri yol ve trafik kontrollerinde alkolün yanı sıra uyuşturucu testi de yapmaya başladı.

TRAFİKÇİLERDEN UYUŞTURUCU TEST KİTLİ DENETİM

Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri alkol kontrolünün yanında uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için uyuşturucu test kiti ile denetimlere başladı.

ELEKTRİĞİ, SUYU KESİLEN KİRACILAR ÇATIYA ÇIKTI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir apartın kiracıları, kaldıkları evlerden zorla çıkarılmak istenildiklerini, elektrik ve sularının apart sahibi tarafından kesildiğini iddia edip, durumu protesto ederek çatıya çıkıp apart sahibini protesto etti. Çatıya çıkan kiracılar emniyet müdürünün ikna çalışmaları sonucu aşağıya indirildi.

DENİZ YÜZEYİ TEMİZLEME ARACI HİZMETE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine eklenen 4 adet insansız deniz yüzeyi temizleme araçları, hizmet vermeye başladı. Bodrum Kale İskelesi'nden gerçekleştirilen kullanım testlerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı.