Toplanan Haberleri

Toplanan Haberleri

CHP'de Yerel Seçim Mesaisi: Muğla İlçe Adayları Açıklanabilir

31 Mart yerel seçim öncesinde merakla beklenen Fethiye, Bodrum, Marmaris, Menteşe Belediye Başkan Adayları bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) sonrasında ilan edilmesi bekleniyor.

Marmaris Belediyesi 400 Kilogram Turunç Dağıttı

Marmaris’in sokaklarını süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan turunçlar, halk pazarında vatandaşlara dağıtıldı. Marmaris Belediyesi ekiplerinin topladığı yaklaşık 400 kilogram turunç meyvesinin dağıtımına ilgi yoğun oldu.

8 Bin Ton Tıbbi Atık Bertaraf Edildi

2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı tesislerinde bertaraf ediyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/sa kapasiteye sahip ve her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize ediliyor.

Fethiyespor’da 3 futbolcu ile yollar ayrıldı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor’da Başkan Esat Bakırcı yönetiminde toplanan yönetim kurulunun 3 futbolcu ile yollarını ayırma kararı aldığı, bu futbolcuların kendilerine kulüp bulmalarının istendiği öğrenildi.

Ürünlere Bitki Sağlık Sertifikası verildi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde farklı ülkelere ihraç edilmek üzere üretilen ve toplanan ürünler Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildi. Temiz bulunan her ürüne, sağlığını kanıtlayan Bitki Sağlık Sertifikası verildi.

Dedelerin okey masasındaki taş kavgası kıraathaneyi karıştırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde okey oynamak için bir kıraathanede toplanan bir grup dede arasında çıkan kavgada ıstakalar havada uçuştu.

Sokaktan Topladılar, Öğrencilere Dağıttılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sokakları süsleyen narenciye ağaçlarından toplanan mandalinalar Yerli Malı Haftası kapsamında öğrencilere dağıtıldı.

18 üniversiteden İsrail ürünlerine boykot çağrısı

Hafta sonu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde toplanan ve kısa adı 'ADIM Üniversiteleri' olan 18 üniversite tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü soykırıma destek veren şirketlerin ürünlerine boykot etme kararı çıktı.

FTSO Meclisi toplandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde 100. Yıl logolu özel tişörtleriyle toplanan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, 100. Yıl dolayısıyla yapılacak etkinlikleri görüştü. 

11 ayrı mahallede toplam 3 tona yakın atık toplandı

 Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan ve bu yıl 9.su düzenlenen “Deniz Dibi Temizliği Etkinliği” Kumbahçe koyunda gerçekleştirilen temizliğin ardından son buldu. Temizlik sonrası Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan atıklar ve bu yıl yapılan çalışmaların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgaline isyan ettiler

Datça'da yıllardır önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı. Belediye'nin duyarsızlığına tepki göstermek amacıyla Datça Belediyesi önünde toplanan bir grup vatandaş, Datça Belediyesi yönetimine protesto etti.

Milletvekili Otgöz’den Yeni Müjdeler

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Akbelen Gündemi ile toplanan TBMM programı dışında yoğun bir programa imza attı. Milletvekili Otgöz, 2 Bakan ve 3 Bakan Yardımcısı ve 1 Genel Müdür ile Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştü.

Mustafa Selçukoğlu’ndan Muhteşem Konser

Fethiye Belediyesi tarafından, gerçekleştirilen 'Müzikli Fethiye Akşamları' açık hava konserleri sanatçı Mustafa Selçukoğlu konseri ile muhteşem final yaptı. 3.Etap Sahil Bandı’nda toplanan yüzlerce vatandaş, Mustafa Selçukoğlu’nun seslendirdiği şarkılara eşlik edip, eğlendiler.

Datça’da AYDEM Önünde Protesto

Muğla’nın Datça ilçesinde yaşanan elektrik ve su kesintisine tepkiler devam ediyor. AYDEM’in önünde toplanan Datça halkı kesintiyi protesto etti.

Büyükşehir tıbbi atıkları kendi tesisinde bertaraf ediyor

 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve Muğla’da ilk olan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 13 ilçede yer alan sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkları modern ve donanımlı tesislerinde bertaraf ediyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/sa kapasiteye sahip ve her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara maruz bırakılarak sterilize ediliyor.

Fethiye’de binlerce kişi TOGG’u karşıladı

Fethiye’ye getirilen ilk yerli ve milli araç Togg; Beşkaza meydanında toplanan binlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. 

DEPREM YARDIMLARINI ÇALIP, SATAN KİŞİLER TUTUKLANDI

Mersin'de deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanan ve piyasa değeri 1 milyon lira olan gıda malzemelerini çalıp satan üç şüpheli tutuklandı

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

MENTEŞE'DE TOPLANAN YARDIM KOLİLERİ YOLA ÇIKTI

Menteşe Belediyesi tarafından vatandaşların desteğiyle toplanan yardım malzemeleri Malatya deprem bölgesindeki afetzedelere ulaştırılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Koordinasyon Merkezinden yola çıktı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA GÖNDERİLEN YARDIM KOLİSİNDEN ÇIKAN NOT DUYGULANDIRDI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrasında Muğla'ya gelen depremzedelere Muğlalı hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar giderken, bir vatandaşın gönderdiği yardım kolisinden çıkan not duygulandırdı.

KOMŞU ADALARDAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

Ülkemizin Güneydoğusunda peş peşe yaşanan büyük afetler sonrası ülkede ve tüm dünyada yardım seferberliği başlarken komşu adalarda toplanan yardım malzemeleri, Bodrum üzerinden deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor. 

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK

Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Koordinesinde deprem felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren toplanan yardımlar, AFAD’ın yönlendirmesiyle afet bölgelerine ulaştırıldı.

BODRUMSPOR'DAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Bodrumspor oyuncuları ve teknik ekip tarafından toplanan yardım malzemeleri, takım otobüsüyle deprem bölgesine gönderildi.

Muğla, Deprem İçin Tek Yürek

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesi için vatandaşların yardımları ile toplanan malzemelerin dağıtımı Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya ve Mersin’in ilçelerinde devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 168 personel 54 araçla depremle mücadeleyi sürdürüyor.

ORTACA'DAN DEPREM BÖLGESİNE 7'İNCİ TIR GÖNDERİLDİ

10 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası bölgeye ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyalarında toplanan yardımlar TIR ile sevkiyatı yapılıyor.

KÖYCEĞİZ'DEN DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM TIRI GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar TIR'a yüklenerek gönderildi.

YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Muğla Büyükşehir Belediyesinin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 2 tır ile deprem bölgesine gönderildi. 

FETHİYE BELEDİYESİ’NİN YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

Fethiye Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem sonrası başlattığı dayanışma kampanyası sonucunda toplanan malzemeler 6 tır ve 1 kamyon deprem bölgesine gönderildi. Karaca, “2 yardım tırını önceden gönderdik, şimdi 4 tırımızı gönderiyoruz, ardından 5 tır daha göndereceğiz” dedi.

SEYDİKEMER’DE TOPLANAN YARDIMLAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN YOLDA

Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi Koordinasyonunda  Kahramanmaraş’ta 7.4 büyüklüğünde yaşanan ve 10 kentin etkilendiği felaketteki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımlar, tırlara yüklendi. 3 tır afet bölgesine ulaşmak için dualarla uğurlandı. 

İYİ PARTİ’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ

İYİ Parti İlçe teşkilatı tarafından depremzedeler için ihtiyaç malzemeleri toplanıyor. İlçe binasında toplanan malzemeler bugün itibariyle yola çıkacak.