Turist, Haberleri

Turist, Haberleri

Başkan Aras Turizm Haftası’nı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 Fethiye’ye Geldi, Hayran Kaldı

Sakarya’dan Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatile gelen Safa Özgen, bundan sonra tatil denilince akla Fethiye’nin geleceğini belirterek Sakarya’ya döndüğünde de arkadaşlarına Fethiye’yi tavsiye edeceğini ifade etti.

Alman Turist Kayalıklardan Denize Atlarken Yaralandı

Muğla’nın Datça ilçesinde karavanı ile tatil yapan Alman turist, denize girmek için çıktığı kayalıklardan ayağı kayarak düşmesi sonucu yaralandı.

Seydikemer’de dağda mahsur kalan Amerikalı turist kurtarıldı

 Muğla’nın Seydikemer ilçesinde dağlık alanda yürüyüşe çıkan ve mahsur kalan Amerikalı turist ekipler tarafından kurtarıldı.

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

Tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu

Türkiye'nin birçok yerinde serin ve yağışlı hava başlarken, Fethiye Ölüdeniz'de sıcaklar devam ediyor. Ekim ayında da tatilcilerin tercihi Ölüdeniz oldu.

Turistlerin tercihi Ekim ayına rağmen Ölüdeniz

Fethiye’de turizm sezonunun hala devam etmesiyle turistler, akşam saatlerinde Ölüdeniz’de yürüyüş yapmayı ve mekanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Kayıp Kanadalı'yı Jandarma oteline götürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle tekli atlayış yaptıktan sonra bilmediği bir noktaya iniş yapan, yanlış yöne giderek kaybolan Kanadalı turist 48 saat sonra otelinin yaklaşık 15 kilometre uzağında bulundu. Oldukça bitkin olduğu gözlemlenen Kanadalı turist jandarma tarafından oteline bırakıldı.

Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bin 700 metre yükseklikten atlayan ve yamaç paraşütü ağaca dolanan Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı.

Kuyumcudan döviz çalan turist yakalandı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sarraftan el çabukluğu ile döviz çalan Bulgaristan uyruklu bir kişi yakalandı.

Yabancı turistin drift tutkusu pahalıya mal oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide drift yapan yabancı turiste trafik polisleri tarafından 20 bin 342 TL idari para cezası uygulanarak ehliyetine 2 ay el konuldu. Turistin tehlikeli şovu güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

7 ayda 1 milyon 779 bin yabancı turist

Antalya ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla’ya 7 ayda 1 milyon 779 bin 356 yabancı turist girişi oldu. Geçen yıl aynı dönemde Muğla’ya 1 milyon 501 bin 043 yabancı turist girişi olmuştu. 2022 yılına göre Muğla’ya gelen turist sayısındaki artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti.

Saklıkent Kanyonu’na Ziyaretçi Akını Devam Ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Mural Resim Çalışması Turistlerin ilgisini Çekti

Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nin avlusunda bulunan duvara grafiti sanatçısı Erdem Aylı tarafından yapılan “Menteşe’nin Milli Mücadele yılları” adlı Mural Resim çalışmasına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Karaca, “Fethiye’yi 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiği tahmin ediliyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’yi 1 milyona yakın turistin ziyaret ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Göçmenler turist gibi kaçmaya çalıştı

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında yelkenli tekne içinde 74 düzensiz göçmen ve iki göçmen kaçakçısı yakalandı.

Giyim Pazarı’nda Turist Yoğunluğu

Fethiye'de Salı günleri kurulan giyim pazarında İngiliz turistlerin ilgisi yoğun oldu.

Tatile Gelen 3 Bin 607 Turist, Turizmcinin Yüzünü Güldürdü

Turizmin göz bebeği Muğla'nın Bodrum ilçesine sabah saatlerinde yanaşan yolcu gemisi turizmcinin yüzünü güldürürken, 2 bin 588 yolcu bin 19 mürettebat olmak üzere toplam 3 bin 607 kişi Bodrum'a geldi.

Fethiye’de yabancı konut satışı 90'larda başladı

Fethiye’de ev ve işyeri kiraların bu kadar yüksek olmasının nedeni bulunduğu alandan fazla talebin olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Boğulma tehlikesi geçiren turisti su sporu çalışanları kurtardı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren turist kadın, plaj ve su sporları çalışanları tarafından müdahale edilerek kurtarıldı.

üzerine ağaç devrilen turist öldü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir şelaleye ulaşmak için yürüyüş yaptığı sırada üzerine ağaç devrilen Rus turist öldü, 2 kişi ise yaralandı.

Polis, para ödülünü kabul etmedi

Muğla'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İsrailli turist ailenin kaybolan poddle cinsi köpeğini, polis ekipleri güvenlik kamera kayıtlarından tespit edip bularak sahibine teslim etti.

Yaralı turisti iki saat sedye ile taşıdılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde çıktığı yürüyüşte düşerek yaralanan turist bölgeye sevk edilen ekipler tarafından iki saat sedye ile taşınıp sağlık ekiplerine teslim edildi.

Turizmde “Seçim” etkisi yaşandı

Bodrum turizm pazarında seçimler nedeniyle iç pazarda daralma oldu, yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirterek, “Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Egenin incisi İngilizler'in gözdesi olmaya devam ediyor

Türkiye de özellikle yaz turizmi için en önemli yerlerden biri olan Muğla, Avrupa’dan gelen turistlerin özelliklede İngilizler’in vazgeçilmezi olmaya devam ediyor .

SEZONUN İLK TURİSTLERİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

İngiltere'den gelen 166 yabancı turist, Milas-Bodrum Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

TURİSTLER BODRUM’U TERK ETMİYOR, DENİZ KUM VE GÜNEŞİN TADINI ÇIKARIYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ekim ayında turistler denizin, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarıyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER BELCEKIZ PLAJINDA EĞLENCE DORUKTA

22.Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen konsere yerli ve yabancı turistleri ilgisi yoğun oldu. 

ÖLÜDENİZ'DE MAHSUR KALAN TURİST KURTARILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde doğa yürüyüşü yaparken mahsur kalan turist, Jandarma Arama Kurtarma Timi tarafından kurtarıldı.

BODRUM TURİZMDE REKORA KOŞUYOR

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinde biri olan Bodrum’a havadan ve denizden gelen yabancı turist sayısında 1 milyona ulaştı.