Turist Sayısı Haberleri

Turist Sayısı Haberleri

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

Başkan Hıra Salı Pazarı’nı Değerlendirdi

Fethiye Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, yaz sezonunu değerlendirdi. FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Başkan Hıra, yaz sezonunun bitmesine sayılı günler kala yabancı turist sayısında azalma olduğunu belirtti.

Sezonun uzaması turizmi olumlu etkiledi

Dünyanın ve Türkiye'nin en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde esnaf ve turizmciler, turist sayısındaki yüzde 15 artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirtirken sezonun Kasım ayına kadar uzamasının da etkisini hissettiklerini belirtti. Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, "Ülkemize ziyarete gelen turist sayısını ve ülke yelpazesini genişletmemiz gerekir" dedi.

Muğla’ya gelen turist sayısında yüzde 15 artış

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Antalya ve İstanbul'dan sonra en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla'ya gelen turist sayısı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981'e ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 15 oranında artış gösterdi. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 2 milyon 116 bin 965 yabancı turist girişi olmuştu.

7 ayda 1 milyon 779 bin yabancı turist

Antalya ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en fazla yabancı turist ağırlayan Muğla’ya 7 ayda 1 milyon 779 bin 356 yabancı turist girişi oldu. Geçen yıl aynı dönemde Muğla’ya 1 milyon 501 bin 043 yabancı turist girişi olmuştu. 2022 yılına göre Muğla’ya gelen turist sayısındaki artış oranı yüzde 19 olarak gerçekleşti.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Turizmde “Seçim” etkisi yaşandı

Bodrum turizm pazarında seçimler nedeniyle iç pazarda daralma oldu, yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirterek, “Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

BODRUM TURİZMDE REKORA KOŞUYOR

Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinde biri olan Bodrum’a havadan ve denizden gelen yabancı turist sayısında 1 milyona ulaştı.

Muğla 7 ayda 1,5 milyon turist ağırladı

Son iki yılda korona virüs salgını nedeniyle uluslararası uçuşların kısıtlanması ile dibe vuran turizm faaliyetleri 2022 yılında yükselişe geçti. Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile Muğla'ya 7 ayda gelen yabancı turist sayısı 1,5 milyona ulaştı.

Muğla’ya 5 ayda 438 bin 511 turist geldi

Tüm dünyada Covid-19 önlemlerinin gevşetilmesi ve uluslararası hava trafiğindeki kısıtlamanın kaldırılmasından sonra Muğla'ya bu yılın ilk 5 aylık döneminde 2021 yıllarına oranla gelen turist sayısında yüzde 855 artış yaşandı.

MTO Başkanı Ayhan; “Müzik yasağının kaldırılması için girişimlerimizi sürdürüyoruz”

Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, gece 01.00'da başlayan müzik yayını yasağının, turistleri olumsuz yönde etkilediğini iddia ederek, önümüzdeki aylarda ilçeye gelmesi planlanan turist sayısında azalma yaşanmaması için yasağın kaldırılmasını istedi.

Fethiye Turizm Konseyi Yoğun Gündemle Toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi’nin Ekim ayı toplantısında yaklaşan Antalya Turizm Fuarı ve Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım ile Türkiye’nin kırmızı listeden çıkmasıyla birlikte İngiltere pazarında bölgeye gelen turist sayısı değerlendirildi.

Yangın sonrası Bodrum’da hayat normale dönmeye başladı

Bodrum'daki yangınlar nedeniyle Ağustos ayında turist sayısında düşüş olmasının ardından Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Serkan Ceylan, 'Bodrum; güneşi, denizi, havası bütün güzelliğiyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Kendinizi Bodrum'un huzurlu tatilinden mahrum etmenize hiç gerek yok' açıklamasında bulundu.

Bodrum turizmcilerinden çağrı: “Bodrum güvenli, gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz”

Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan orman yangınları, Ağustos ayında turist sayısında düşüş olmasının ardından BODER açıklama yaparak yerli turistlerini gönül rahatlığıyla Bodrum'a gelebileceğini açıkladı.

Orman yangınları turizmcilerin gelir beklentisini yüzde 25 düşürdü

Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan orman yangınları, Ağustos ayında turist sayısında ciddi artış bekleyen turizmcileri endişelendirdi.

Uysal, “Yerli ve yabancı turistler akını başladı”

1 Temmuz itibariyle geçilen normalleşme sürecinde turizm sektörü hareketlenirken, Fethiye’de yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor. Fethiye’deki otellerin neredeyse tamamında doluluk yaşanırken, artan turist sayısıyla beraber trafikte aksamalar da meydana geliyor. Türkiye’de tatile çıkmak isteyen misafirlerin sahil bölgelerine akın ettiğini belirten FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Fethiye’de yıllardır en çok yerli misafirleri ağırlayan bölgeyiz. O yüzden şu dönemde çok ciddi yerli misafir akışımız başladı. Ancak malumunuz herkes tatile arabasıyla geliyor. Fethiye’de de tüm tatil bölgelerinde şu anda çok ciddi bir trafik sorunu var” diye konuştu.

Muğla’nın turizm potansiyelini geliştirme toplantısı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in düzenlediği toplantıda Muğla’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla turizm profesyonelleri bir araya geldi. Toplantıda yerli ve yabancı turist sayısının artırılması, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Bodrumlu turizmciler: “2021 yaz sezonu geçen seneyi ikiye katlayacak”

Turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Bodrum'da yaz sezonu için hazırlıklar başladı. 2021 yaz sezonunda yabancı turist sayısının artacağını belirten turizmciler, Türkiye'nin pandemi sürecini iyi yönettiğini ve bu nedenle Akdeniz çanağında tercih edilecek ilk ülkelerden biri olacağını ifade etti.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ, “TÜRKİYE VE FETHİYE ÇOK GÜVENLİ”

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott beraberinde Konsolos Liz Moriarty, Konsolos Yardımcıları Gill Karataş ve Nazlı Hamitoğlu ile Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i makamında ziyaret etti. Türkiye ve Fethiye’de pandemi nedeniyle tüm önlemlerin alındığını kaydeden Büyükelçi Chilcott, “Türkiye ve Fethiye çok güvenli. Geçtiğimiz hafta İngiltere’den, Dalaman’a uçuşlar başladı. İngiliz turist sayısında artış bekliyoruz” dedi.

Mete Ay; “2019 Sezonu dolu dolu geçecek”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, yaklaşan turizm sezonundan beklentilerini açıkladı. 2019 yaz turizminin Fethiye, Çalış ve bölgede dolu dolu geçeceğini ifade eden Ay, İngiltere’den bölgeye olan ilginin arttığına dikkat çekti. Mete Ay, geçtiğimiz yıllara göre İngiltere’den ilk defa Türkiye’ye gelen turist sayısında gözle görünür şekilde artış yaşandığını kaydetti. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinin Çalış’ta tatil planı yapan misafirlerin rezervasyonlarını iptal ettirdiklerini ve bunu hoşgörüyle karşıladıklarını ifade eden Ay; “Seçimin iptali ve yeni seçim tarihi ile ilgili doğabilecek bütün rezervasyon iptallerini bütün otelciler hoş görülü olarak karşılıyor. FETOB’un geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu demecine Çalışlı turizmciler olarak tümüyle katılıyoruz. Tatile gelmeyecek kişilere paralarını iade ve rezervasyon iptallerinin kabulünü her zaman yapıyoruz. Biz de müşteri memnuniyeti önceliktir. Müşterilerimizi kötü bir duruma sokmak istemeyiz” dedi.

BAYRAM TATİLİ BİR AN ÖNCE UZATILMALI

Turizmciler bayram tatilinin 10 güne çıkmasını umuyor. Tatilin uzaması halinde doluluk oranlarının yüzde 100’e çıkacağını dile getiren sektör temsilcileri, yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor.