Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

CHP Muğla Adayı Ahmet Aras’tan Açıklama

CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterilen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

BAKAN SOYLU: “TERÖRLE MÜCADELEMİZ, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DESTEKÇİLERİNİ DE RAHATSIZ ETMEKTEDİR”

Yunanistan'ın göçte uyguladığı şiddete söz söyleyemeyenler, kendi ordularına atılan iftiraya da sessiz kalacaklardır” dedi.

ZEKİ MÜREN, ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILACAK

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 26'ncı yıl dönümü olan 24 Eylül 2022 tarihinde, çok sevdiği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde halka açık mevlit okutulup, Antik Tiyatro'da konser düzenlenerek anılacak. Bursa'da kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için sonrasında Emir Sultan Camii'nde mevlit okutulacak.

NAMIK ÜNAL “KIBRIS GERÇEĞİ”

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Astsubay Kıbrıs Gazisi Namık Ünal; Kıbrıs Barış Harekâtının 48. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Harekâta katılan Muharip Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal açıklamasında; Kıbrıs Adasının tarihi, Rumların Ada'daki Türklere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar ve soykırımları, harekâta giden süreç ve 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın detaylarını anlattı.

TSK’nın 10 ton su atan Chinook helikopteri göreve başladı

Marmaris'te üç gündür süren orman yangınına havadan destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı unsurlar da göreve başladı.

SADET KANSIZ “TÜRK MİLLETİ’NİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Pençe-Kilit Harekâtı’nda teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olması sonrasında Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız başsağlığı mesajı yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Türk Milleti’nin başı sağ olsun” dedi.

Bodrum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir kutlama programı gerçekleştirildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'den 30 Ağustos Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Demir, “30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden şer odakları için ders olmalıdır.” dedi.

Komandolar karadan helikopterler havadan Bayır köyünü kurtarmaya çalışıyor

Ege Bölgesi'ni etkisi altına alan orman yangınları Muğla'dan sonra Aydın'a da sıçradı. Muğla'nın 8 ilçesinde Aydın'ın ise 2 ilçesinde devam eden yangınları söndürmek için Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komandolar da yangın bölgelerine sevk edilirken, helikopterler de havadan müdahale ediyor.

“Devletin yapısında ve askeri yapıda liyakatı yok ettiniz”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan; TBMM Genel Kurulu'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu 6. maddesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi adına bir konuşma yaptı.

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi Aksaz’da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi ile Aksaz Deniz Üz Komutanlığı'na gelerek Kaplan Pençesi 2020 Tatbikatı'nı takip etti. Bakan Akar, Yunanistan'ın 3 ayda 46 NAVTEX, 1 Ekim'den itibaren de Ege ve Doğu Akdeniz'de toplam 22 eğitim sahası ilan ettiğini belirterek, Bunlardan sadece ikisini kullandı. Bunların iyi komşuluk ilişkilerinin karşıtı olduğunu da kendilerine bir kez daha hatırlatmak istiyorum' dedi.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN TÜRKİYEM

İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik yapılan hain saldırıda 33 askerimizin şehit olmasının ardından Türkiye’nin yüreğine adeta kor ateşi düştü. Türkiye 33 cana, 33 kınalı kuzuya ağladı. Türkiye’nin dört bir yanından hain saldırıya ilişkin kınama mesajları gelirken acılı ailelere başsağlığı dilendi. Saldırıda 32 askerimizde yaralandı. Türkiye 33 şehidine ağlarken kahraman askerlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.

“Bir Bayrak da Sen As”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Fethiyelilere çağrıda bulunarak evlere ve işyerlerine bayrak asmalarını istedi.

'Barış Pınarı'na' Bayraklı Destek

Seydikemer Belediyesi tarafından Suriye'nin Kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği 'Barış Pınarı Harekatı'na' destek amacıyla esnaf ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.

EMLAKÇILARDAN AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA İKRAMI…

Fethiye Emlakçılar Derneği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için lokma döktürdü. Fethiye Emlakçılar Derneği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için Dispanser Caddesinde lokma döktürülüp; Kuranı Kerim okundu ve dualar edildi. Dispanser mevkiinde yapılan lokma hayrına Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ve dernek üyeleri, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Fethiye Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Sedat Karabay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar görev yapan emekli Hava Albayı Muharrem Baybek, 75 yaşında hayatını kaybetti. Baybek, Fethiye’de askeri törenle toprağa verildi. Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Yrd. Doç. Hülya Baybek’in babası olan emekli Hava Albayı Muharrem Baybek’in cenaze merasimine Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri de katıldı.