Ücret, Haberleri

Ücret, Haberleri

Taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Fethiyespor Maçında Bilet Fiyatları Ne Kadar?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 9.Hafta müsabakasında Fethiyespor, evinde Düzcespor’u ağırlayacak. Maçın bilet fiyatlarının ne kadar olacağı taraftarlarda soru işareti oluşturdu.

ALTINÇEKİÇ, “İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET, VERGİDE ADALET İSTİYORUZ!”

Eğitim İş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, insanca yaşayacak bir ücret ve vergide adalet istiyoruz diyerek bir basın açıklaması yaptı.

Girgin: taşeron işçiye verilen sözler tutulsun!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Devlet Memurları Kanunu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinde yaptığı konuşmada asgari ücretlilerin, 4/C'den 4/B statüsüne geçirilen özelleştirme mağdurlarının ve kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

Kulaç; “Yönetemiyorsunuz”

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç Asgari Ücret’in 4.250 TL olarak belirlenmesinin ardından basın açıklaması yaptı.Kulaç açıklamasında İktidarı eleştirerek “Milleti kandırmayın. Yönetemiyorsunuz. Olmuyor. Çırpındıkça batıyorsunuz” dedi.

ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250TL

Aralık Ayı başından bu yana devam eden Asgari Ücret görüşmelerinin sonuncusunda karar çıktı.Asgari Ücret 4.250 TL olarak belirlendi.

İşveren ve Sendika Anlaşamadılar

Haberler.Com adlı internet sitesinden Mesut Şahin’in haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında anlaşma çıkmadı. Toplantı sonrası taraflardan ilk açıklamalar geldi. Türk-İş bir işçinin asgari geçim miktarını 3 bin 900 TL olarak ifade ederken, işveren tarafı söz konusu miktarı 3 bin 100 TL olarak açıkladı. Tarafların rakam konusunda anlaşmazlıkları sürerken, nihai karar dördüncü toplantıda çıkacak.

Girgin “Asgari ücret ortalama ücret oldu!”

CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin 1 Aralık itibariyle başlayacak olan Asgari ücret görüşmeleri öncesi TBMM’de bir basın açıklaması yaptı. Girgin açıklamasında “İşçi ülkemizde emeğinin karşılığını alamamaktadır” dedi.

Başkan Karagöz, “Asgari ücret, yoksulluk seviyesi ile eşit olmalıdır”

Yeni yılın yaklaşmasıyla asgari ücrete yapılacak olan zammı vatandaş merakla bekliyor. Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karagöz asgari ücret değerlendirmesinde bulundu. 

Girgin’den Çağrı: ‘Asgari Ücret Vergi Dışı Bırakılsın’

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin bu hafta komisyonda görüşmeleri yapılan vergi kanununa dair yaptığı konuşmada torba yasanın geç kalınmış bazı düzenlemeleri içerse de işçinin, çiftçinin, esnafın sorunlarına deva olacak düzenlemeler içermediğini söyledi. Girgin iktidara şunları söyledi: “ Sosyal devletin, özellikle pandemi ve ekonomik kriz koşullarında vatandaşa el açmak yerine el uzatması gerektiğini defalarca söyledik, bas bas bağırdık esnaflarla ilgili, esnaflarımız helak olana kadar niçin beklediniz?

“Pandemide hayat durdu motokuryeler durmadı”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin  Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na motokurye işçilerinin yaşadıkları  sorunlar için bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Kılıç, “Asgari ücret biraz düşük oldu”

Asgari ücretin bürüt 3 bin 577 TL ve net 2 bin 825 TL olarak açıklanmasını, işçi temsilcileri ve çalışanlar değerlendirirken, rakamın biraz düşük olduğu ifade edildi. Belediye İş Sendikası İşçi Temsilcisi Sinan Kılıç, “Çarşıda-pazarda, markette yüzde 30-40’lık artışların olduğu dönemde açıklanan ücret, düşük kaldı. CHP’li belediyeler 3 bin TL’nin üzerinde açıklama yapıyor, bizler de Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’dan, 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında maaş belirlemesi bekliyoruz” dedi. Çalışanlar ise, “Asgari ücret biraz daha yüksek olabilirdi” diye konuştular.