Üniversiteler Arası Haberleri

Üniversiteler Arası Haberleri

En fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında MSKÜ ikinci oldu

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 5 proje destek görmeye hak kazandı. MSKÜ böylece ARDEB tarafından en fazla destek almaya hak kazanan ikinci üniversite oldu.

MSKÜ Voleybolcuları Süper Lig Play-Off’a Kaldı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından MSKÜ ev sahipliğinde, 7 Üniversitenin katılımıyla Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Voleybol Müsabakaları düzenlendi. Kadınlar Voleybol Müsabakasının final maçında MSKÜ, Aydın Adnan Menderes Üniversitesini 3-1 yenerek namağlup şampiyon oldu ve süper lig play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Rektör Kaçar Şampiyon Sporcuları Onurlandırdı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin sporcularının başarılarını kutlamak üzere düzenlenen özel bir yemekte Üniversite yönetimi ile buluştu.

Şampiyon MSKÜ, Süper Lig Play-off’ta

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından MSKÜ ev sahipliğinde, Üniversiteler Arası Bölgesel Lig Futbol Müsabakaları düzenlendi. Müsabakanın final maçında MSKÜ, Pamukkale Üniversitesini 2-0 yenerek şampiyon oldu ve süper lig play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

DPÜ hentbol takımlarından büyük başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) plaj hentbolu takımları Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonası’nda bir ikincilik ve bir üçüncülük kazandı.

MSKÜ Plaj hentbol kadın takımı Türkiye ikincisi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Üniversiteler Arası Plaj Hentbolu Türkiye Şampiyonası müsabakalarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kadın hentbol takımı şampiyonayı ikincilikle tamamladı.

Yeni nesil Teknospor HADO Üniversiteler arası şampiyona başladı

Gerçek dünya ile meta evreni (metaverse) bir araya getiren teknospor HADO'nun ilk Üniversitelerarası Şampiyonası 12-14 Mayıs tarihlerinde 14 üniversitenin katılımı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde başladı.

Üniversite Futsal takımı bronz madalya ile döndü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Futsal Erkek Süper Lig müsabakaları sona erdi. Üniversiteler Arası futsal karşılaşmalarının en prestijli liginde milli ve üst düzey sporcular ile yarışan MSKÜ Erkek Futsal Takımı, turnuvadan üçüncülük kupası ile ayrıldı.

MSKÜ, 1. Lig’den bronz madalya İle döndü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Voleybol Kadın Erkek 1. Lig müsabakaları sona erdi.

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencilerinden yedi madalya

Ortaca Meslek Yüksekokulu aşçılık programı öğrencileri, 23-24 Mart'ta Fethiye'de 'Gastro Fethiye Ulusal Gastronomi Festivali' çerçevesinde Şef Mavi Derneği tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen üniversiteler arası yemek yarışmasında 6 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

MSKÜ Oryantiring takımı kürsüde

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'Üniversiteler Arası Oryantiring Türkiye Şampiyonası' sona erdi. Şampiyonada 28 üniversiteden 216 sporcu mücadele etti.

MSKÜ atletleri Türkiye ikincisi

Bursa'da düzenlenen Üniversiteler Arası Salon Atletizm şampiyonasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi takım halinde Türkiye ikinciliği elde etti.