Üreticileri Haberleri

Üreticileri Haberleri

Kökten, Üreticilerin Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toptancı Hali’ni ziyaret etti.

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Başkan Adayı Kökten, Üretici Pazarını Gezdi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan üretici pazarını ziyaret etti. Tarımın ve üretimin önemine değinen Başkan Adayı semt pazarlarının üzerinin kapatılacağını belirtti.

Gökova Mahallesinde 2’inci El Pazarı Açıldı

Ula’nın Gökova Mahallesinde üretici kadınlara destek olmak amacıyla gerçekleştirilen el sanatları üreticileri ve 2’nci el eşya pazarının açılışı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerine seminer verdi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe ilçesi Göktepe Mahallesi'nde zeytin üreticilerine seminer verildi.

Datça’da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Meyve Sebze Kurutma Tesisi İle Dört Mevsim Üretim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

‘Siyah Zeytin’ Hasadına Hız Kesmeden Devam

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor. Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Halcilerin Sorunları Tüm Yönleriyle Görüşüldü

Üreticilerin ve toptancı halindeki komisyoncu ve işletmecilerin sorunları, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’ın katıldığı Karaçulha Toptancı Hali’nde yapılan toplantıda ele alındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Halciler Federasyonu (Türkhal) tarafından düzenlenen toplantıda, üretici, komisyoncu ve işletmeciler yaşadıkları sorunları ve beklentilerini İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’a anlattı. 

Kaymakam Maslak hasada katılarak susam eledi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kaymakamı Mustafa Maslak, üreticileri yalnız bırakmıyor. Her fırsatta üreticileri ziyaret eden Kaymakam Maslak, sorun ve çözümler hakkında mahallinde desteğe devam ediyor.

Genç çiftçiler, salep üretimini sevdi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Salep Üreticileri Birliği’nce Yatağan İlçesi Bozarmut Mahallesi’nde düzenlenen “Salep Tarla Günü” etkinliğinde, 250 kg salep yumrusu, 1 dekar alanda toprakla buluştu. Düzenlenen etkinlikle Muğla’daki salep dikim alanlarının büyüklüğü 30 dönümün üzerine çıktı.

Üreticilere ceviz üretim eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için ‘Tarlanıza Geliyoruz’ ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

12 Bin Üretici Ucuz Motorine Kavuşacak

Milas Belediyesi ile Milas Süt Üreticileri Birliği arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 12 bin üreticinin indirimli faydalanabileceği akaryakıt istasyonu açılması için adım atıldı. Protokol kapsamında yem, gübre, tohum, ekipman satışı da ortaklara ve üreticilere indirimli olarak verilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Tokat, “Türkiye’de yakın zamanda gıda krizi kapıda” diyerek üreten çiftçiyi her zaman destekleyeceklerini dile getirdi.

Pazarda Ne Alan Memnun Ne Satan!

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan pazarcı esnafı, girdi maliyetleri başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular. 

Dolu Olayında Zarar 1 Milyon 617 Bin TL

Muğla’nın Menteşe İlçesi Gazeller Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde doludan zarar gören tarım arazileri ve üreticileri Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ve TARSİM Denizli Bölge Müdürü Oktay Çayıroğlu ziyaret etti.

Zeytinciliğin Geliştirilmesi İçin Proje Hazırlanacak

Milas'ın memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağına AB'den coğrafi işaret alan, sofralık yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti askı süreci tamamlanmak üzere olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası şimdi de Milas'ta zeytinciliğin daha da geliştirilmesi amacıyla AB'ye proje hazırlıyor. Proje kapsamında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin eğitimi, çeşitli araçlarla desteklenmesi gibi daha birçok destek başlığı yer alıyor.

Maliyetler arttı! Vatandaş FRT TV’ye konuştu

Tarımda artan girdi maliyetleri çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle akaryakıta gelen zamlar, üreticilerin belini büktü. Üretici pazarı olarak da bilinen Cuma pazarında FRT TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar alım gücü ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere çeşitli açıklamalarda bulundular.

Türkiye Narenciye İhracatında Dünya Sıralamasında 4.Sırada

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ çerçevesinde 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

Meyve – Sebze İhracatçılarından Katma Değerli Ürün Hedefi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ çerçevesinde 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

İpekböcekçiliği, Kadın Üreticilerin Ellerinde Yeniden Canlandı

Menteşe’de kadın üreticilerinin ellerinden kozadan ipeğe giden emek dolu yolculukta hasat zamanı başladı.

Üreticiyi Rahatlatan Açıklama Geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek. Milas’ta buğday üretimi yapan çiftçilerin ürünlerini haftanın dört günü ilçede belirlenen alım noktasında, üç günü de randevulu olarak Çine’de teslim alan TMO’nun yeni bir depo arayışı içinde olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin müsterih olmasını söyleyerek “Kimsenin buğdayı yerde kalmayacak. Açıklanan hububat alım fiyatı üzerinden tüm çiftçimizin ürünü devlet tarafından alınacak. Üreticimiz panik yapmasın” dedi.

Büyükşehir destekliyor,kadınlar çiçek üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile kadın üreticilerin ürettiği çiçekler Muğla’yı ve komşu illeri renklendirmeye devam ediyor.

Zeytinyağı Üreticilerine MİTSO’dan Destek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında ülke genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda/Borsalar ile mesleki eğitim merkezlerinin ortak çalışmasını sağlamak amacıyla yapılan protokol gereğince oda üyelerinin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile MİTSO işbirliğinde protokol imzalandı.

MARMARİS ÇAM BALI’NDA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRETİM ARTARAK DEVAM EDİYOR

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından alınan Marmaris Çam Balı coğrafi işareti, Büyük Marmaris Yangını sonrası rekor bir üretim gerçekleştiren Marmaris Çam Balı üreticilerine bu yıl da teslim edildi.

MUĞLALI TARIM ÜRETİCİLERİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, il müdürlüğü tarafından depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulundu.

DOMATESTE İHRACAT YASAĞI KALKTI

Domates üreticilerinin büyük tepkisini çeken ihracat yasağı kaldırıldı.

DOMATESE İHRACAT YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 3 Mart’ta aldığı kararla, 14 Nisan tarihine kadar domates ihracatını kısıtlaması sonrası, Ege bölgesindeki üreticilerin kararı protesto etmeleri sürüyor. Sabah saatlerinde Karaçulha Toptancı Hâli’nde toplanan çiftçiler, yol kapatma eylemi kararı almışlardı. Şimdi ise üreticiler merakla, kararın Bakanlıkça geri çekilip çekilmeyeceğini bekliyor

DAŞAR, “GECENİN BU SAATİNDE TOPLANDIK, EKMEK DAVASINDAYIZ”

Karaçulha Toptancı halinde bir araya gelen domates üreticileri, ihracat yasağına tepki göstermek için yol kapatma eylemi yapma kararı aldı

DOMATES ÜRETİCİLERİ KARAÇULHA HALİNDE BİR ARAYA GELDİ

Olağanüstü fiyat artışları ve deprem sonrası gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023'e kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi. Bunun ardından domates üreticileri, getirilen kısıtlamayı protesto etmek için Karaçulha Toptancı Hali’nde bir araya geldiler.