Uyardı Haberleri

Uyardı Haberleri

Başkan Aras’tan Orman Yangın Uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı.

Meteoroloji orman yangınlarına karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Pazartesi gününden itibaren yağışların sona ereceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilerek orman yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

Denizlerde gizli tehlike, denizanası

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Süveyş kanalından ve gemilerin balans suları gelen ve Akdeniz bölgesinde son yıllarda sıkça görülen değişik türlerdeki denizanaları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Meteoroloji Muğla’yı Uyardı, Sel, Dolu, Hortum Riski Var

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Muğla genelinde yaşanacak yağış nedeniyle sel, dolu, su baskını ve kıyı kesimlerde hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji uyardı, soğuk geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Pazar gününden itibaren önce yağış ardından soğuk hava dalgası uyarısı yapıldı.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

Uzmanlar Uyardı

Dünya çam balının merkezi Muğla’da, çam balının yanında Türkiye’nin diğer illerinde üretimi gerçekleştirilen balların analizi gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen uzun bir tahlil sonrası balın gerçek mi, sahte mi yoksa el yapımı bal mı olduğu tespit ediliyor.

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

Meteoroloji uyardı!

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Fethiye’de Çarşamba günü yağmurlu geçecek.

Meteoroloji uyardı!

Muğla Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Fethiye’de bugün 15.00’tan sonra sağanak yağış bekleniliyor.

"Şefkat iyi sonuçlar oluşturacaktır"

Uzman Psikolog Rana İrem Güler, çocukların okula gitmeden önce başlayan karın ağrısı ve hastalık şikayetlerinin okul kaygısının habercisi olabileceği yönünde anne babaları uyardı. "Çocuğa nasıl hissettiğini açıklamasını öğretin; karın ağrısı mı var yoksa korkmuş mu" diyen Psikolog Güler, şefkatin her zaman iyi sonuçlar oluşturacağını söyledi.

Başkan Tokat Boğulma Tehlikesine Karşı Uyardı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Boğulma vakalarında artış olduğunun altını çizerek boğulma vakalarına karşı uyarılarda bulundu.

Meteoroloji uyardı: Eyyam-ı bahur gidiyor yağışlar geliyor! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı son hava durumu raporu yayımlandı. Ülke genelinde etkili olan sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakıyor.

Arıcılar Yangınlara Karşı Uyarıldı

Muğla Valiliği ve Milas Kaymakamlığı, bölgedeki arıcıları yangınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Orman yangınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Vatandaşları Orman Yangını Riskine Karşı Uyardı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, aşırı sıcak nedeniyle vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Karayiğit, Yangın Riskine Karşı Uyardı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, anız yakma konusunda çiftçilere uyarıda bulundu.

Valilikten sıcak ve yangın uyarısı

Muğla Valiliği 26 Temmuz Çarşamba ve 27 Temmuz Perşembe günleri Muğla genelinde hava sıcaklığının üst seviyede seyretmesi nedeniyle vatandaşları orman yangınları konuşumda dikkatli olunması konusunda uyardı.

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obez oluyor

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Akbenlioğlu, tüm dünyada giderek daha yaygın görülen obezitenin çocuklar için risklerine değinerek bunun ömür boyu devam edecek, tedavi edilemeyen ancak kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğu konusunda anne babaları uyardı.

Meteoroloji uyardı, Muğla 43 dereceyi görecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 38-43 derece dolayında seyredecek.

Başkan Tokat, vatandaşları uyardı

Milas’ta bir hafta içerisinde çıkan iki yangın endişe ve korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu.

Muğla Valisi’nden Uyarı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangınlara karşı vatandaşlara uyarı metni yayımladı.

Muğlalılar artan sıcaklıklara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 40 dereceye çıkması uyarısında bulunmasını adından Muğla Valiliği de vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.

Meteoroloji uyardı, sıcaklık 40 dereceye çıkıyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 36-40 derece dolayında seyredecek.

Sahildeki sinsi tehlike, şezlong yaralanmaları için uyardı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Can Hürel, önemsiz görünse bile el yaralanmalarının geri dönüşü olmayan duyu ve fonksiyon kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek, “Böyle bir yaralanma halinde bilgili kişilerin yapacağı ilk yardım çok etkili olacaktır. Duyu ve fonksiyon kaybına yol açabileceği için evde tedavi etmek yerine bir uzmana başvurulmadır” dedi.

Araç sürücüleri yangına karşı uyarıldı

 Son iki yıldır büyük orman yangınlarının yaşandığı, 5 bin hektardan fazla ormanlık alanın yandığı Muğla’nın Marmaris ilçesi Orman İşletme müdürlüğü ekipleri yeni yangınların çıkmaması adına ilçe girişlerinde sürücülere broşürler dağıtıp yangınları önleyici tedbirleri anlattı.

Emniyetten, yola çıkacaklara afişli uyarı

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak olan vatandaşları 'bu yolda sana çok güveniyoruz' mottolu afişler ile uyardı.

Meteoroloji Muğla’yı uyardı, yangın riski yüksek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla geneli için 26 Haziran tarihine kadar sıcak ve kuru hava uyarısında bulundu.

Turizmciler uyardı! “Bayramda dolandırılmayın”

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere tatil destinasyonlarında yoğun rezervasyon talebi oluşturdu. Kıyı destinasyonlarında Antalya'da Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş öne çıkarken Ege'de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Kapadokya ilk sırada yer alıyor.