Üyleri Haberleri

Üyleri Haberleri

FTSO'dan Orta Ve İleri Seviye Excel Eğitimi Düzenlendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyeleri ve çalışanlarına ‘Orta ve İleri Seviye Excel Eğitimi’ verildi. 

Yurt Dışına Kaçarken Yakalandılar

Marmaris Bozburun açıklarında, ABD bayraklı Galaxy isimli motoryat ile yurt dışına yasa dışı yollardan kaçış yaptıkları sırada Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan 11 FETÖ/PDY üyesi adliyeye sevk edildi.

Pınarın babası; “Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti”

Katlediliş şekliyle tüyleri ürperten ve Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, mahkemedeki son gelişmeyi anlattı. Acılı baba, “Bu tüm ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitmiştir.” dedi.

Katilden kan donduran ifade “Kalbini bıçakladıktan sonra karnına oturdum, bıçağı defalarca bastırdım”

Güleda Cankel'in ölümüyle ilgili tüyleri diken diken eden bir detay ortay çıktı. 19 Kasım 2019'da, Isparta’da üniversite öğrencisi Muğlalı Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından önce boğulup sonrasında kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce açıklanan gerekçeli kararda katil Zafer Pehlivan’ın, mahkemedeki savunmasında tüyler ürperten ifadesi ortaya çıktı. Katil mahkeme huzurunda verdiği savunmasında,  “O sırada yüzü ters dönüktü. Boğazını sıktım, yüzünü çevirdiğimde mosmordu. Ben de yerde bulduğum kabloyu doladım ama sıkmadım. Kabloyu çıkardım. Bıçağı aldım, tezgâhın üstünden kalbine sapladım. Sonra karnının üstüne oturduğum için bıçak geriye doğru çıktı. Ben de bıçağı bastırdım içeri girmesi için. Yani dışarı çıkarmadan bıçağı bastırdım.” dedi. 

Türk Askerinin Azerbaycandaki Resmi Geçit Provası tüyleri diken diken etti

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer dolayısıyla başkent Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda askeri geçit töreni düzenlenecek. 10 Aralık'ta yapılacak olan tören için Türk askeri de Azerbaycan'a gitti. Bakü sokaklarında kortej halinde yürüyen Türk askerinin ayak sesleri caddeyi inletirken, o görüntüler tüyleri diken diken etti.