Uzaktan Eğitim Haberleri

Uzaktan Eğitim Haberleri

ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR

81 ilde üniversitelerde yüz yüze eğitim öğretim olmayacak. 

BAŞKAN KARACA, “334 KİLOMETRELİK HAT DÖŞENDİ”

“Fethiye” programına konuk olan ve Fethiye’yi değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ Fethiye’de 334 kilometrelik hat döşendi. 5 kurum ortaklığında yapılıyor. Bölgede ciddi bir internet sorunu vardı. Pandemide uzaktan eğitimle ilgili bölgemizde yaşayan öğrencilerden ciddi talepler oldu. Vatandaşlarımıza hak veriyorum. Fakat yapılan yatırımların da onlar için olduğunu ve şehir için yapıldığını bilmelerini istiyorum. Hiçbir belediye başkanı kolay kolay alt yapıya girmez. Bu cesur bir adımdır” şeklinde konuştu.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Öğrenci servislerinde tedbirler üst düzeyde

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Altınçekiç, “Uzaktan eğitimde eşitsizliklere şahit olduk”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci okulları, sınıfları doldurdu. Bir milyon 100 binden fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının bu yılki hazırlığının farklı olduğuna değinen Eğitimiş Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç, “Bu sefer hazırlıklar farklıydı, çünkü çantalara ıslak mendiller, dezenfektanlar maskeler koyuldu. Çünkü içimizde korku var. Fakat okul özleminini neden hem öğrenciler hem veliler hem öğretmenler korkuyla birlikte yaşadık? Neden gereken tedbirlerin alınması ile ilgili bilgilendirmeler yapılmadı” dedi.

Türkiye’de ilk defa ‘Telafidebendevarım’ şarkısını seslendirdiler

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde okullarından uzak kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Telafidebendevarım' sloganı ile başlattığı 5 Temmuz 31 Ağustos tarihlerini kapsayan programı Muğla'da çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Başkan Gümüş’ten karne hediyesi Lunapark bileti

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim yoluyla başlayan ve kimi zaman yüz yüze sürdürülen 2020-2021 eğitim öğretim yılı öğrencilerin bugün karnelerini almaları ile sona eriyor.

19 yaşında beyin kanamasından hayatını kaybetti

Muğla'nın Menteşe ilçesinde uzaktan eğitim gördüğü sırada beyin kanaması geçiren 19 yaşındaki Beril Kürşad hayatını kaybetti.

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesinin Uluslararası Etwinning Projesi

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher Örs ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

'LGS'de özel ders alanlara ayrıcalık gösterildi'

LGS’de matematik sorularının uzun ve zor olduğunu belirten Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran; 'Matematik testinde soruları böyle zorluk seviyesinde hazırlamak ve 8. Sınıf öğrencilerine yöneltmek özel okul öğrencilerine bir avantaj sağlamaya dönük müdür?" diye sorarak, "Sınavda özel ders alabilen, uzaktan eğitimi çeşitli araçlarla takviye edebilenlere ayrıcalık gösterilmiştir' dedi.

Perşembe gününden itibaren 14 gün süreyle uzaktan eğitime geçiliyor

Fethiye İlçe Hıfzıssıhha Meclisi, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında toplandı. Alınan kararlar doğrultusunda ilçe genelindeki tüm okulların Perşembe gününden itibaren 14 gün süreyle uzaktan eğitime geçeceği bildirildi. 

Muğla’da köy okullarında ders zili çaldı

2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi bugün yüz yüze ve uzaktan eğitimle başladı. Yüz yüze eğitime başlayan köy okullarında okul ve sınıflarını bayrak ve balonlarla süsleyen öğretmenler, öğrencilerini çiçeklerle karşıladı.

Akademik açılışla eğitime başladılar 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi ikinci yarıyıl dönemi uzaktan eğitimine yaptığı akademik açılışla başladı.

Rehabilitasyon Merkezlerine teşekkür belgesi veridi

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sınırsız Eğitim Projesi' kapsamında Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim erişimi olmayan öğrencilere televizyon, tablet ve internet erişimi sağlanmaya devam ediliyor. Projeye Muğla bölgesindeki bazı rehabilitasyon merkezleri de destek verdi.

Seydikemer Belediyesi’nden eğitime tablet desteği 

Seydikemer Belediyesi, uzaktan eğitimi takip edecek ekipmana sahip olmayan öğrencilere dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 adet tabletin teslimatını yaptı.

Öğrenciler karnelerini evde aldılar

2020-2021 eğitim öğretim yılına 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayan öğrenciler, Covid 19 tedbirleri kapsamında 1. yarıyıl dönemi sonu karnelerini evlerinde aldılar. 

Uçak: “Yarıyıl tatili yüz yüze eğitime hazırlık dönemi olmalıdır”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi, salgın nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi nedeniyle objektif bir ölçme-değerlendirme yapma, başarı notu takdir etmenin mümkün olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Öğrenciler, sanal karnelerini aldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

2021 yılı enfeksiyon kontrol uzaktan eğitim programı hizmet alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bakım-İşletme Ve Sürdürümü Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 2021 Yılı Enfeksiyon Kontrol Hekimliği Ve Hemşireliği Uzaktan Eğitim Modülü (Ekuzep) Bakım-İşletme Ve Sürdürümü hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Ortaca Emniyeti uzaktan eğitim uygulamaları üzerinden öğrencilere trafik eğitimi verdi

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği Kovid-19 virüs salgını nedeniyle okullarından uzak kalan öğrencileri, trafik kuralları hakkında bilgilendirmek için uzaktan eğitim verdi.

Uzaktan eğitimde hem eğleniyor, hem öğreniyorlar

Uzaktan eğitimde çocuklar eTwinning projeleri ile hem eğleniyor hem öğreniyor. Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu 5 yaş E Şubesi öğretmeni Betül Özlen Çırak kuruculuğunda yürütülen eTwinning projesi kapsamında öğrenciler eğlenerek öğreniyor. "Öğreten kutu" ve "çekirdekten filize" adlı projeleri uzaktan eğitimle uygulayan Betül öğretmen, projenin amacına ulaştığını belirtti. 

Yoğun bakım doktorlarından uzaktan eğitime destek

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde koronavirüsle en ön saflarda mücadele eden doktorlardan uzaktan eğitime destek geldi.

Eğitim Sen: Muğla 'Sınavlar iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemeli'

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sürecine ilişkin açıklamalarına yönelik değerlendirme yapıldı. Şube Başkanı Birdal Savran; 'Uzaktan eğitimin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam etmesi salgının geldiği aşama dikkate alındığında doğru olmakla birlikte alınan önlemlerin yetersizliği salgınla mücadelede yeterli değildir. Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir' dedi.

EBA kullanımında Milas il birincisi

Uzaktan eğitim sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitimlerini yürüttüğü ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Muğla Türkiye birincisi, Milas ise ilde 13 ilçe arasında ilk sırada yer aldı.

Uzaktan eğitim sırasında hayatını kaybetti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Uğur Günsel Üniversite Lojmanlarında kaldığı evinde uzaktan eğitim verdiği sırada hayatını kaybetti.

Nursel Özdemir Kurumları "Yüz Yüze Eğitime Devam Ediyor"

Pandemi sürecinde Fethiye ve Seydikemer de bulunan Nursel Özdemir Kurumları fark yaratmaya devam ediyor. Uzaktan eğitim olduğu bu süreçte yüz yüze eğitime devam eden Nursel Özdemir Kurumları bireysel eğitimlerine tüm pandemi önlemlerini de alarak sürdürüyor. Pandemi sürecinde öğrencilerin yaşadığı eksiklikleri gidermek için büyük özveri ile çalışan uzmanlar kendilerini de bu süreçte geliştirmeye devam ediyorlar.

Eğitimci Yazar Hakan Birol, "Yeni Bir Gün" e konuk oldu

Deneme, edebiyat, eğitim kategorilerinde eserler yazmış olan Fethiyeli Yazar ve Eğitimci Hakan Birol, FRT TV'nin " Yeni Bir Gün" adlı sabah programına konuk oldu. Cumhur Durmaz'ın bölüm moderatörlüğünü yaptığı programda eserlerinden bahseden Yazar Birol, pandemi sürecinde verilen uzaktan eğitimi de değerlendirdi. Programda, yazmak isteyenlere önerilerde de bulunan Yazar Hakan Birol, Türkiye'deki okuma-yazma oranını değerlendirirken, okumayı yemeğe benzeterek anlattı.

100 adet tablet için Başkan Otgöz’e yetki verilecek

Seydikemer Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında; Gürcan Akan İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılacak. Salı günü saat 14.00’te gerçekleşecek toplantıda Uzaktan eğitime destek kampanyası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere 100 adet tablet dağıtımı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol için Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e yetki verilmesi konusu görüşülüp, karara bağlanacak.

Hırsızlar öğrencilerin eğitimini engelledi

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Balcılar Mahallesinde hırsızların internet kablolarını çalması sonucu mahallede uzaktan eğitim gören 20 öğrencinin internet erişimi sona erdi.

MSKÜ Dekan ve Müdürleri öğrencilerle buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi dekanları ve müdürleri, uzaktan eğitim sürecini değerlendirmek için online ortamda öğrenciler ile buluştu.