Vahşet Haberleri

Vahşet Haberleri

Uçak: “Hak ihlallerine sessiz kalmak, haksızlığa ortak olmaktır”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde yazılı açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Dünyanın gözü önünde sistemli yapılan insan hakkı ihlalleri ile hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği vahşetler sergilendiğini açıkladı.

Markete gidiyorum dedi 19 gün sonra kömürlükte bulundu

Muğla’da "Markete gidiyorum" diyerek 19 gün önce evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 17 yaşındaki Buse Demirbilek, erkek arkadaşı Sinan Özdemir'den evinin kömürlüğünde bulundu. Polislerden oluşan 6 kişilik özel ekip, teknik takibe aldığı kızın erkek arkadaşının yaptığı telefon görüşmelerini saptayarak olayı aydınlattı.

Pınarın babası; “Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitti”

Katlediliş şekliyle tüyleri ürperten ve Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetlerinden biri olan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı'nın boşandığı eşi Eda (Karagün) Avcı, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı ve iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan'ın suç delillerini yok edip gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti. Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, mahkemedeki son gelişmeyi anlattı. Acılı baba, “Bu tüm ailenin içinde olduğu bir cinayet vakasıdır. Kızım ailece yapılan planlı ve programlı bir vahşete kurban gitmiştir.” dedi.

Bir yanda orman yangını bir yanda ağaç katliamı

Muğla'da adeta cehennemi yaşatan orman yangınlarıyla mücadelede devlet ve millet tek yürek oldu. Ancak Menteşe Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması için boyları 10 metreyi geçen çam ağaçları kökünden kesildi. Bu katliama halk, “Bu vahşet ne için, biz yol değil ağaç istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Ayrıca yine Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, ağaçların kesilmemesi ve başka bir alana taşınması amacıyla alınan ‘Ağaç Sökme ve Dikme Makinesi’ ise sadece sözde kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin iş makinesi garajında bekleyen dönerli tip ağaç sökme dikme makinesinin güncel piyasa fiyatı ise yaklaşık 1 milyon Lira.

'Chapo için adalet' eylemi

Bodrum’da geçen hafta kamyonetin altında kalarak ağır şekilde yaralanan ve tedavisi devam eden “Chapo” isimli köpek için hayvan severler basın açıklaması yaptı.

Vicdansızlığın bu kadarına pes artık!

Muğla’da meydana gelen hayvan cinayeti vicdansızlığın bu kadarına pes artık dedirtti. Bir çoban köpeği, sahibi tarafından hunharca katledildi. Köpeğin öldürülme sebebi ise vicdanları sızlattı. Köpeğin, fazla ekmek yediği gerekçesiyle silahla vurularak öldürüldüğü iddia edildi. İddialar üzerine köpeğe otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda ise vahşet ortaya çıktı.

Pınar Gültekin’in adli tıp raporu vahşeti ortaya koydu

Muğla’da vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’nın akıl sağlığı yerinde ve ceza ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildi. Ayrıca adli tıp raporunda Pınar’ın cesedinin tamamının yandığı ve bu nedenle ölüm zamanı ve sebebi belli olmadığı, yaşarken diri diri yakılmış olabileceği belirtildi. Öte yandan Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili katil Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasına bugün devam edilecek.

Koruma altındaki kaplumbağaya zıpkınlı vahşet

Antalya'nın Finike ilçesinde nesli tükenme tehlikesi atında olan ve korumaya alınan caretta caretta deniz kaplumbağası başına zıpkın saplanmış vaziyette bulundu.

Özgecan unutulmadı…

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Özgecan'ın acısı yüreğimizde tazeliğini hala koruyor. Özgecan ismi artık kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetle mücadelenin simgesi oldu. Ancak vahşetin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen kadın cinayetleri artarak devam etti. Türkiye'de 4 yılda bin 480 kadın öldürüldü. 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği bir midibüste vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması etkinliğine CKD Fethiye yönetimi ve üyeleri, Fetav Müdürü Dilek Dinçer, ADD Fethiye şubesi kadın temsilcileri, CHP Kadın Kolları başkanı Ayşe Kestep ve CHP’li kadınlar, İYİ Parti Fethiye ilçe yönetimi kadın üyeleri katıldılar.

“DUR DENİLMESİ GEREKİYOR”

Çocuklara ve hayvanlara yapılan vahşeti kınamak amacıyla düzenlenen yürüyüşte “ Her gün çocuklarımız öldürülüyor, tecavüz ediliyor, buna artık dur denilmesi gerekiyor” denildi.