Verimlilik Haberleri

Verimlilik Haberleri

Üreticilere ceviz üretim eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere ilçesinde bulunan ve coğrafi işaret alan Kavaklıdere cevizi için ‘Tarlanıza Geliyoruz’ ekibiyle üreticilere eğitim verdi. Büyükşehir Belediyesi Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde kooperatife ceviz kalibre, ceviz kırma, konveyör makinaları aldı ve kullanımlarına sundu. Yine kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber üretimde sürekliliğin, sürdürülebilirliğin sağlamasına yönelik saha çalışmasına devam eden Büyükşehir ekipleri kooperatif üyesi üreticilerin arazilerine giderek hastalık zararlı tespitleri, verimlilik analizleri, sürdürülebilirlik analizleri yaptı.

Pazarda uygun fiyatlar dikkat çekti

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50'ye kadar düşürdü.

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Sektöre Işık Tutacak Merkez

Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışmalarını sürdüren Adm Elektrik, yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Enerji sektöründe operasyonel verimlilik ve kesintisiz enerji sağlamak adına teknoloji odaklı çalışmaların yürütüleceği bir üs olacak merkez, elektrik dağıtım sektörünün gelişimine de katkı sağlayacak.

Aydem ve Gediz Perakende Tasarruf Sağlayan Enerji İzleme Ürünlerini Tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

Fethiye Zabıta Ekipleri Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

Fethiye Belediyesi Zabıta ekipleri 1-7 Eylültarihleri arasının Zabıta Haftası olması nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenledi. Törende Atatürk Anıtı önüne çelenk sunan Zabıta Müdürü Sadık Bağlan, “Zabıta teşkilatı, her koşulda devletine bağlı milletimizin birlik ve beraberliği ile adalet ve güven, doğruluk ve dürüstlük, huzur ve sukunet, şeffaflık ve tarafsızlık, insan haklarına ve çevreye saygı, kalite ve verimlilik, şehir kültürünü oluşturmak ve korumak, katılımcılık, yardımseverlik ve halkımızın sağlığı için her geçen gün hizmet kalitesini artırarak vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için, güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam balanı oluşturmanın haklı gururu ile fedakarca çalışmaktadır” dedi.

Aydem Perakende ‘Enchant’  kapsamında Tunç Soyer ile buluştu

Aydem Perakende, Enerjide Verimlilik Misyonlu AB Projesi ‘Enchant’  Kapsamında Tunç Soyer İle Buluştu Enerji tüketim davranışlarının dönüşümüne yönelik çözümlerin üretilmesini hedefleyen Avrupa Birliği destekli ‘Enchant’ proje görüşmesi, Aydem ve Gediz Perakende proje ekibi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşti.  

KARAYİĞİT’TEN “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, toprağın en büyük düşmanının anız yakma olduğunu bildirdi. Karayiğit ile gerçekleştirilen özel röportajda “anız yakma sırasında 250 dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağın biyoloji, fiziksel, kimyasal özelliklerine zarar veriyor” dedi. Karayiğit, “her yıl hasattan sonra rutin bir tarımsal uygulama gibi gerçekleştirilen ve toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu belirtti. Anız yangınları sırasında sıcaklığın 250 santigrat dereceye ulaştığına dikkati çeken Karayiğit, şunları kaydetti: