Yangın Riski Haberleri

Yangın Riski Haberleri

Karayiğit, Yangın Riskine Karşı Uyardı

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, anız yakma konusunda çiftçilere uyarıda bulundu.

Jandarma, yangın risk alanlarında devriye görevi yapıyor

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda yangın riski arttı. Muğla İl ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın riskinin bulunduğu ormanlık alanlarda ve kırsal mahallelerde devriye görevi yapıyor.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

Belediye Ekipleri Yangın Teyakkuzunda

Muğla’nın Bodrum ilçesi ve çevresi için sıcak hava, düşük nem ve rüzgar sebebiyle yangın riski uyarıları yapılırken Bodrum ve çevresinde çıkan farklı yangınlarda Bodrum Belediyesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir İtfaiye ekiplerine destek oldu. Ayrıca yangın riski olan bölgelerde Bodrum Belediyesi ekipleri devriye ve nöbet görevi gerçekleştiriyor.

Muğlalılar artan sıcaklıklara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 40 dereceye çıkması uyarısında bulunmasını adından Muğla Valiliği de vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı.

Meteoroloji Muğla’yı uyardı, yangın riski yüksek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Muğla geneli için 26 Haziran tarihine kadar sıcak ve kuru hava uyarısında bulundu.

SICAK HAVALARDA YANGINA DİKKAT

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski de arttı. Konuya ilişkin olarak Fethiye Kaymakamlığı hem sosyal medya üzerinden hem de hoparlörler ile anonslar yaparak vatandaşları uyardı. Yapılan anonslarda yangına karşı mangal, anız, bahçe temizliği vb. hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması istendi.

Yangına riskli bölgelerde temizlik

Marmaris'te büyük bir tahribata neden olan orman yangını sonrası karayolu üzerinde bulunan ve yangın riskini arttıran yol üzerindeki ağaçlarda temizlik çalışması yapılıyor.

Yangın riskini azaltmak amacıyla çevre temizliği yaptılar

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yangınların önlenebilmesi adına toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla çevre temizliği yapıldı.