Yanıcı Madde Haberleri

Yanıcı Madde Haberleri

Muğla'da havai fişek, maytap dilek balonu kullanımı yasaklandı

Muğla’da patlayıcı ve yanıcı maddeler olan havai fişek, dilek balonu, maytap, torpil, kızkaçıran, tabanca mantarı, işaret fişeği ve roma kandilinin mevzuata aykırı ve izinsiz alımı, satımı, kullanılması ve bulundurulması yasaklandı.

Hediyelik eşya yapılan evde yangın

 Muğla’nın Ortaca ilçesinde hediyelik eşya üretimi yapılan tek katlı betonarme evde çıkan yangında ev kullanılmaz hale geldi.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.

Yanmış Caretta Yürekleri Burktu

Fethiye Kızılada’da kıyı temizliği yapan Deniz Temiz Derneği -Turmepa Fethiye şubesi gönüllüleri, yanmış Caretta deniz kaplumbağası buldular. Üzerine yanıcı madde dökülerek, çakmakla yakılmış halde bulunan ‘Caretta’ cinsi deniz kaplumbağanın canlı halde yakılıp yakılmadığı araştırılacak.