Yaptı Haberleri

Yaptı Haberleri

Fethiye’de öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından vurularak katledilmesi nedeniyle Muğla’nın Fethiye ilçesinde öğretmenler iş bıraktı.

Spor Ekstra sezon finalini yaptı

11 Ekim 2023 tarihinde FRT TV’de yayın hayatına başlayan ekranların sevilerek takip edilen programı Spor Ekstra sezon finalini yaptı.

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Muğla’da güvenlik güçleri uyuşturucuya geçit vermedi

Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan illerinin başında gelen Muğla’da güvenlik güçlerinin turizm sezonu öncesi uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar göz doldurdu.

Başkan Akdenizli’den Anlamlı Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Seydikemerli çocuklara top sürprizi yaptı. Yeni toplarına kavuşan çocuklar, Başkan Akdenizli’ye teşekkür ettiler.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Fethiye'de deniz altında sürpriz evlilik teklifi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir vatandaş deniz altında afişle kız arkadaşına sürpriz bir evlilik teklifi yaptı.

Başarılı hekimlere belgeleri teslim edildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, hastanenin başarılı hekimlerine yaptıkları bilimsel ve akademik çalışmalarla görevlerinde yükselme başarısını takdir ederek başarı belgelerini takdim etti.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

Fethiye’de Uyuşturucu Operasyonu : 2 Tutuklama

Muğla'nın Fethiye ilçesinde uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli yapılan operasyonla yakalanırken, emniyetteki işlemlerinin adından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilecik, Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 1. Ayağı'na ilk kez ev sahipliği yaptı

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nda sezonun açılış mücadelesi Bilecik ilinde yer alan Endurobil 365 Ekstrem Park’ta yaşandı.

59.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Marmaris’te bazı yollar trafiğe kapatılacak

Muğla Valiliği 23-24-25 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dolayısıyla geçici olarak trafiğe kapanacak yollar ile ilgili duyuru yaptı. Marmaris’te yapılacak etaplar için de Marmaris Kaymakamlığı araçların belirtilen güzergahlar üzerinden alınmasını ilan etti.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, öğrenciler ile bir araya geldi

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Meclisi Ahmet Aras Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında ilk defa toplandı ve 21 madde görüşüldü. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Meclisi 49 CHP, 17 AK Parti, 3 MHP ve 1 İYİ Parti üyeden oluştu.

Başkan Karaca Vatandaşlarla İftar Yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi'ne ait Çatalarık Sosyal Tesisi’nde vatandaşlarla iftar yaptı.

Fethiye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart yerel seçimleri sonrası Fethiye Belediyesi ilk olağan Meclis toplantısını arefe günü gerçekleştirdi. Yeni dönemin ilk Meclis oturumunda çeşitli komisyonların asil ve yedek üyeleri seçildi.

Köyceğiz’de öğrenciler çilek hasadı yaptı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler ürettikleri çileklerin hasadını gerçekleştirdiler.

Polisin 'Dur' ihtarına uymayan sürücü kaza yaptı

Muğla’nın Milas ilçesinde polisin 'Dur' ihtarına uymayan plakasız motosiklet sürücüsü, kaçmaya çalıştığı esnada kaza yaptı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Erdoğan’dan ilk ziyaret

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ilk ziyaretini Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak’a yaptı.

Polise sosyal medyadan meydan okudu, soluğu karakolda aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde görevli polis memuruna mukavemet gösteren ve sosyal medyadan yaptığı yorumda, "Artistliği o zaman da yaptık şimdi de yapıyoruz, o delikanlı kahraman Türk polisi gelsin beni sorguya alsın" diyen şahıslar polis tarafından gözaltına alındı.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

‘Hakkımı Helal Etmiyorum’ diyen Saatcı’ya yanıt Karaca’dan geldi

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmalarının son gününde balık pazarı esnafı ile buluştuğu ziyarette“Ben burada hepinizi milyoner yaptım. Bu konuda hiç de mütevazı olmayacağım. Küçük bahanelere sığınarak, farklı siyasi görüşlere sahip olsa da bize sırt dönenlere hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuşmasına yanıt CHP Fethiye Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alim Karaca’dan geldi.

Saatcı: Yapay Zeka Ürünü Sahte Ses Kayıtlarına Tevessül Edenleri Lanetliyorum

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Seydikemer’de Fark Daha Da Açılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli’nin rakip belediye başkan adayları ile arasındaki oy farkı günden güne açılıyor. Her gittiği mahallede partili partisiz herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “2 aydır çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnşallah yarından sonra bunu da sandıklarda hep birlikte göreceğiz” dedi.

Milletvekili Otgöz: Gerçek Belediyecilik İçin Hazırız

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim çalışmalarına Fethiye’de devam etti. Milletvekili Otgöz, Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten ve ilçe teşkilatları ile mahalle toplantıları yaptı. Esnaf ziyaretlerinde bulunarak Fethiyeli vatandaşları dinledi. Muhammet Kökten ve Aydın Ayaydın için oy istedi.

Akdenizli'den Seydikemer Çıkartması

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer’de adeta çıkartma yaptı. Sabah saatlerinde konvoy halinde Yayla Mahallelerinde ziyaretler gerçekleştiren Akdenizli, daha sonra Alaçat Mahallesi’nde miting yaptı.

CHP, Fethiye Tarihindeki En Kalabalık Karaçulha Mitingini Yaptı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime çok az bir zaman kala halk buluşmaları kapsamında Çarşamba akşamı Karaçulha mahallesinde konuştu. Kendisi de esasen domates üreticisi olan Alim Karaca, Karaçulha'daki mitinge traktör üstünde, meşaleler ve havai fişekler eşliğinde, görkemli bir giriş yaptı.

Akdenizli: “sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan mutlu olacağım”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Ayı dolayısıyla Belediye Personeli ve aileleri ile iftar programından bir araya geldi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akdenizli iftar programında yaptığı konuşmada; “Önümüzdeki 5 yıl sürecinde de sizlerle birlikte bu şehrin mimarı olmaktan inanın mutlu olacağım” dedi.