Yarışmalar Haberleri

Yarışmalar Haberleri

Avrupa Gençlik Şampiyonasına Büyükşehir sporcuları katılacak

Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Ulusal Egemenlik Kupası yarışmalarında ok atan Muğla Belediye sporcuları büyük başarı elde etti. Büyükşehir okçularından Hazal Burun 21 yaş altı kadınlar Türkiye Şampiyonu oldu.

Kaymakam Yakuta, Rafting Eğitim Kampı’nda Kanocularla Buluştu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampı’nı ziyaret ederek kamp dâhilinde gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Başkan Uzundemir miniklere karne hediyesi verdi

Ortaca Belediyesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini tamamlanması nedeni ile tatile giren çocuklar için Çocuk Şenliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynayan çocuklar keyifli saatler geçirdiler.

Öğretmenler günü yarışmasında öğrenciler ödüllendirildi

Ortaca ilçesinde düzenlenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinliğinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Bodrum’da gerçekleştirildi

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum 4-5 Kasım tarihlerinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında en kapsamlı yüzme yarışmalarından olan 20’nci Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Down Sendromlu Milli Yüzücüler Cenk ve Gökhan Ölüdeniz'de Yüzdüler

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Fethiye Sporfest’in Ölüdeniz Open Water yarışmaları Ölüdeniz’de Kumburnu Tabiat Parkı’nda gerçekleştirildi.

Dereceye giren objelere ödülleri verildi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

MSKÜ’ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik ve Girişimcilik Alanında Birincilik Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında "Merkeziyetsiz Tasarım ve Tedarik Sistemi: LunaJo" projesi ile "Sosyal yenilik ve Girişimcilik" alanında Türkiye birincisi oldu.

KÖYCEĞİZLİ SPORCULAR BAŞARILARI İLE GURURLANDIRDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden de yarışmacıların katıldığı en hızlı ve en dayanıklı sporcuların belirlendiği atletizm yarışları tamamlandı.

EMİRCAN HANEY TÜRKİYE KUPASI FİNAL YARIŞMALARINDA İKİNCİ OLDU

23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Tokat'ta gerçekleştirilen Türkiye Kupası Final Yarışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü okçuları da katıldı.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ'E KATILDI

Muğla’nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10’a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun’da yerlerini aldılar.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ’E KATILDI

Muğla'nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10'a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun'da yerlerini aldılar. Samsun Çarşamba Havalimanında kurulan Teknofest Karadeniz Festival alanında açtıkları stantlarla finale kalan projelerini sergileme imknı bulan öğrencilere ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

YÖRÜK ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM

Yayla Karaçulha'da bu yıl 8.'si düzenlenen Yörük Şenliği renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 2 gün süren gece konserlerle Seydikemer ve Fethiye yaylalarına hareket getiren Yörük Yarenlik şöleninde yoğun bir katılım oldu. Cumartesi günü yaren geçi ile başlayan Karaçulha Yörük Şenliği, Pazar günü gelin alma ile başlayıp bir birinden eğlenceli yarışmalarla devam etti. Son olarak akşam saatlerinde Özlem Şahin’in sahnesi ile şenlik son bulacak. Yörük Şenliğine Fethiye ve Seydikemer Siyasi Parti temsilcileri beraberinde STK temsilcileri, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Bodrum’da kutlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenlerle kutlandı. Yarışmalarda renkli görüntüler yaşandı.

Kabotaj bayramı coşkuyla kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de düzenlenen değişik etkinlik ve yarışmalarla coşkuyla kutlandı.

Muğla’da Geleneksel Çocuk Oyunları şampiyonları belli oldu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Geleneksel Çocuk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları Muğla Atatürk Spor Salonu ve Menteşe Spor Salonunda yapılan yarışlarla sona erdi.

Muğla’da okul sporlarında başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Okul Sporları Müsabakalarında, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren, Muğlalı 77 öğrenci düzenlenen tören ile ödüllendirildi.

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SONA ERDİ

Fethiye’deki Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, renkli görüntülere sahne olmuştu. Etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü, halk oyunu gösterileri ve yerleşik yabancıların katıldığı Türk yemekleri yarışmalarının düzenlendiği Türk Mutfağı Haftası son buldu.

Dünya Şampiyonu Muğlalı Hazal Burun

ISF 2022 Gymnasiade Liseler arası Okçuluk Dünya Şampiyonu Hazal Burun oldu.

Muğla Bisikletine MUGİAD imzası

Muğla Genç İş İnsanları Derneği MUGİAD Muğla’nın Profesyonel Bisiklet takımı KARYA GSK’ ya forma ve kıyafet sponsoru oldu.  Bu sene Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başta olmak üzere bir çok Uluslararası ve Ulusal Bisiklet Yarış ve organizasyona ev sahipliği yapacak Muğla’nın ilk Profesyonel Bisiklet takımı da bu sene ulusal ve Uluslararası yarışmalarda boy gösterecek.

İmam Hatip meslek yarışma ödülleri verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Muğla genelinde İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen mesleki yarışmaların ödül töreni gerçekleştirildi.

Milas’ta üç okul trafik güvenliği yarışmalarında derece elde etti

Muğla'nın Milas ilçesinden üç okul, il genelinde düzenlenen trafik güvenliğine yönelik yarışmalarda derece elde etti.

Milas’ta başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla'nın Milas ilçesinde eğitim-öğretim gören ve il, bölgesel, ulusal yarışmalarda Türkiye dereceleri kazanarak ilçemizi gururlandıran öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Akrobasi yarışması ödülleri sahiplerini buldu

21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları, birbirinden farklı gösterilerle devam etti. Hava oyunları etkinlikleri kapsamında akrobasi yarışmasında dereceye giren pilotlar ödüllendirildi.

Bodrum Deniz Müzesinden öğrencilere dopdolu program

Bodrum Deniz Müzesi 2021- 2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını açıkladı. Bu sene gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerde müze gezilerinden Müze Hafta Sonu Atölyelerine, resim ve öykü yarışmalarından Halikarnas Balıkçısı Okuma Günlerine kadar birçok farklı etkinlik yer almakta.

MSKÜ ‘Yapay Zeka’ öğrencileri finale kaldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zeka Ana Bilim Dalı öğrencilerinden oluşan 'Atlas Takımı', TEKNOFEST-2021 Teknoloji yarışmaları kapsamında Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması'nda finale kaldı.

Hafızlık Belge Sınavında Başarılı Olan Öğrencilere Çeşitli Hediyeler Sunuldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ilçe, il ve bölge yarışmalarında dereceye giren ve hafızlık belge sınavında başarılı olan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmayı kazanan apartman sakinlerini tebrik eden ve hassasiyetleri için kendilerine teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkında olduklarını ve bu nedenle çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Bu kapsamda düzenlenen ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışması ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Gümüş, 'Halkımızda geri dönüşüm ile bir hassasiyet oluşması için düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Cumhuriyet Apartmanından 20 kilogram bitkisel atık yağ toplayan Pakize Çolakoğlu hanımefendi ve Vedat Kayaoğlu apartmanından 33 kilogram atık pil toplayan Mehmet Doğan beyefendi oldular. Her ikisini de tebrik ediyor, duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir Menteşe bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmaya katılan apartman sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Menteşe Belediye Başkan Gümüş, 'Çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkındayız. Bu kapsamda Menteşe Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olması için çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışmamız ile geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Linyit Apartmanından 15 kg bitkisel atık yağ toplayan Sinem Değirmen hanımefendi ve Gümüş apartmanından 480 adet pil toplayan Adnan Ezgi beyefendi oldular. Her iki vatandaşımızı da tebrik ediyorum. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Menteşe bırakmak için, geri dönüşüm konusunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.