Yarıyıl Tatili Haberleri

Yarıyıl Tatili Haberleri

Vali Akbıyık’tan Eğitim-Öğretim İkinci Yarıyıl Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim ve öğretim ikinci yarıyılının başlaması nedeniyle yayımladığı mesajında eğitim sürecinin, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, toplumsal mutluluğun, birlik ve beraberliğin sağlanmasında, ülkelerin medeniyet yarışında ön sıralarda yer almasında çok önemli olduğunu açıkladı.

Menteşe Belediyesi'nden Çocuklara Farkındalık Etkinliği

Menteşe Belediyesi tarafından 'Masal Saati Atölyesi' çocuk şenliği düzenlendi.

Marmarisli Minikler Pinokyo Oyunu İle Keyifli Anlar Yaşadı

Marmaris Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında sahnelenen Pinokyo oyunu ile çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Köyceğiz Ortaokulu’nda Kapılara Bilgi Donatımı Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz İlk Ortaokulu’nda yarıyıl tatilinde okul müdürü ve öğretmenler çalışarak iyileştirme gerçekleştirdi.

“Haydi Çocuklar Camiye” Projesi Tatilde De Devam Etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yarıyıl tatilinin keyfini manevi bir atmosferle taçlandırmak için “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” kapsamında mahallelerde çocuklar Söğütlü Mahalle Camii'nde bir araya geldi.

Menteşe’de Çocuklar İçin İki Etkinlik Birden

Menteşe Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle çocuklar için Masal Saati Atölyesi ve P4C Felsefe Atölyesi etkinlikleri düzenliyor.

Yarıyıl Tatilinde Öğrencilere Tiyatro Gösterimi

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Eti Çocuk Tiyatrosu ‘Mutluluk Denince Akla’ tiyatro oyununu 25-26 Ocak tarihlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesinde seyircisi ile buluşturdu.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Yarıyıl Tatilinde Perdelerini Çocuklar İçin Açıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu yarıyıl tatilinde perdelerini “Eyvah Kral Oldum” adlı çocuk oyunu ile açıyor. Çocuk oyunu 27 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’te Menteşe Belediyesi Ahmet Zeybek Kültür ve Sanat Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.

Marmaris’te Çocuklar İçin Animasyon Film Gösterileri Başladı

Marmaris Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz animasyon filmi gösterimleri başladı. Çocuklar gönüllerince tatil geçirmenin keyfini çıkardı.

Yarıyıl Tatilinde Beklenen Rezervasyonların Gelmemesi Turizmcilerin Umudunu Yeni Sezona Bıraktı

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yaz, kış açık olan oteller 15 günlük ara tatil dönemindeki rezervasyonların yeterli seviyede olmadığını belirterek kış turizmi için farklı etkinliklerin yapılması gerektiğini belirttiler.

Marmaris’te Yarıyıl Şenliği Çocukları Bekliyor

Marmaris Belediyesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler için eğlenceli bir etkinlik programı hazırladı.

Başkan Gümüş’ten Yarıyıl Tatili Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Köyceğiz’de 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an’a geçti

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan minik öğrenciler yarıyıl tatiline Kur’an-ı Kerim okumaya başlama sevinci ile girecek. 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrenciler karne töreni, elif cüzünü bitirme ve Kur'an'a geçme törenleri ile Cuma günü yarıyıl tatiline çıkacak.

Okullarda Dönem Sonu Faaliyet Haftası Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenleniyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BİRİNCİ DÖNEMİ SONA ERDİ

2022–2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Fethiye genelinde 104 okulda öğrenim gören 31 bin 988 öğrenci ve görev yapan 2894 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Menteşe Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Sinema

Menteşe Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocukları tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere ücretsiz sinema 

Menteşe Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte çocukları tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda yarıyıl tatiline giren öğrencilere karne hediyesi olarak ücretsiz sinema gösterimi hazırlandı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sinema gösterimiyle çocuklara sömestr sevinci yaşatılacak. 

Marmaris Belediyesi’nden çocuklara karne hediyesi

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen yarıyıl tatili etkinlikleri iki ayrı yerde başladı.

Menteşe Belediye Tiyatrosu’ndan çocuklara yarı yıl tatili hediyesi

Menteşe Belediye Tiyatrosu okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte perdelerini çocuklar için açtı. Menteşe Belediye Tiyatrosu tarafından Ayhan İçöz Salonunda 2 seans sahnelenen ‘Oyuncaklar Dünyası’ adlı müzikli oyunu çocuklar aileleriyle birlikte ilgiyle izledi. 

Ülkü Ocakları’ndan öğrencilere karne hediyesi

Muğla Ülkü Ocakları yarıyıl tatilinde takdir ve teşekkür alan öğrencilere karne hediyesi dağıttı.

Muğla’da 160 bin öğrenci yarıyıl tatiline girdi

21 Ocak 2022 Cuma günü 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Muğla genelinde resmi-özel 778 okulumuzda, 160 bin 621 öğrenci ve 12 bin 614 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

YKKE Derneği’nden açıklama

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Fethiye Şube Başkanı Avukat Ali Gönen okulların yarı yıl tatiline girmesinden dolayı basın açıklaması yaptı.

Kaya, yarıyıl tatili nedeniyle bir mesaj yayınladı

2021-2022 Eğitim Öğretim yıl tatili nedeniyle Fethiye Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, bir mesaj yayınladı. 

Uçak: “Yarıyıl tatili yüz yüze eğitime hazırlık dönemi olmalıdır”

Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi, salgın nedeniyle büyük oranda uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmesi nedeniyle objektif bir ölçme-değerlendirme yapma, başarı notu takdir etmenin mümkün olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Öğrenciler, sanal karnelerini aldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

Tazelenme Üniversitesi öğrencileri yarıyıl tatilinde

Kovid-19 salgını sürecinde eğitimlerine uzaktan devam eden Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü öğrencileri yarıyıl tatiline başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı: '2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır'

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin 3 hafta olacağını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Yarıyıl Tatili Başlıyor

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatili başlıyor. Fethiye’de 29 bin öğrenci ile 2 bin 300 öğretmen 15 gün süren bir tatile giriyor. Bu yıl karne töreni Cuma günü saat 10.30’da Silkar Günlükbaşı İlkokulu’nda düzenlenecek.