Yaşam Alanı Haberleri

Yaşam Alanı Haberleri

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

İş yerinden yılan çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Atatürk Caddesi’ndeki bir iş yerinde bulunan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak, doğal yaşam alanına bırakıldı.

KİPER, “ÜÇ, DÖRT ÇİFT SU SAMURU KALDI”

 Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, “Sorunumuz şu, buraya gelen insan göçü dalgası, Fethiye’ye sürekli kendi malıymış gibi davranıyor. Oysa burası bizim ortak yaşam alanımız, tüm canlılarla beraber paylaşıyoruz. Velhasıl deniz sadece bize ait değil, balıklara, orfoza, Caretta’lara ve tabii ki Akdeniz fokuna ait, bunu hatırlatmak istiyorum” dedi

YANGINDAN KURTULAN YAVRU KARAKULAK MARMARİS-DATÇA ARASINDA BULUNDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da çıkan orman yangınında doğal yaşam alanının yüzde 90'ı yanarken, bölgede yaşayan yavru karakulak, Datça Balıkaşıran mevkiindeki bir tesisin yakınlarında bulundu.

FUTBOL SAHASI NÖBETİ TUTUYORLAR

Ortaca İlçesi’ne bağlı Fevziye Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi aracılığı ile yaşam alanı olarak düzenlenmesini istediği yerin ihaleyle satışı gündeme geldi. Mahallede çocukların vakit geçirdiği tek yer olan alanı kaybetmek istemeyen Fevziye Halkı alanda nöbet tutmaya başladı.

Yolunu şaşıran kirpi korkuluklara sıkıştı

Köyceğiz'de bir evin bahçesine giren kirpi bahçe kapısının korkuluklarına sıkışması sonucu itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

Akdenizli Akaryakıt 2’nci İstasyonunu Açtı

Fethiye ve Seydikemer’in tanınmış hayırsever işadamlarından Akdenizli Grup Yönetim Kurulu Başkanı B. Önder Akdenizli, Karaçulha-Çevre yolunda Akdenizli Akaryakıt Firmasının İkinci İstasyonunu açtı. Dualarla hizmete açılan işyerinden ilk akaryakıtı babasına ait otomobile dolduran Önder Akdenizli ve ailesi duygusal görüntüler oluşturdu. Akdenizli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Önder Akdenizli, ''Çocukluk hayalim olan akaryakıt istasyonculuğunu çok şükür ki dördüncü yılında ikincisi nasip oldu. Geçen 4 yılda ilk istasyonumuza müşteri memnuniyetinde Türkiye birinciliğimiz söz konusu. Bunun yanı sıra biz akaryakıt istasyonlarımızı sadece bir ticarethane değil, bir yaşam alanı olarak düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.